Girişim Kampüsü'nden Girişimcilere "Fikrini Al Gel!" Çağrısı

Girişimciliği ve gençlerin iş ve meslek sahibi olmasını pek çok projeyle destekleyen Bornova Belediyesi, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile de işbirliği yaparak 'Girişim Kampüsü' Projesi'ne destek verdi. Detaylar haberimizde..

Girişimciliği ve gençlerin iş ve meslek sahibi olmasını pek çok projeyle destekleyen Bornova Belediyesi, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliği yaparak 'Girişim Kampüsü' Projesi'ne destek verdi.

Yenilikçi iş fikirlerini yatırımcılarla buluşturan Girişim Kampüsü'nün tanıtım toplantısı Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda yapıldı. Toplantıda gençler ile iş dünyası arasında köprü vazifesi gören projenin tüm detayları anlatıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken "Fikrini al gel, hayalin gerçek olsun, şimdi girişimcilik zamanı" sloganıyla başlatılan Girişim Kampüsü projesinin işbirliği protokolünü imzaladı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bu projenin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek: "Ortak akla büyük önem veriyoruz. Ege Üniversitesi ile birlikte pek çok projeye imza atıyoruz. Tasarım ve inovasyonu bütün birimlerimizde hayata geçirme ve projelerimizi bu anlayışın ışığında ortaya koymak istiyoruz. Ülkemizin en büyük problemlerinden biri işsizlik. Biz buna karşı sanayicilerimizle, esnafımızla birlikte çözüm arayışına girdik. İŞKUR'la, Ege Üniversitesi ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. 8 aylık süre içinde 1311 vatandaşımıza özel sektörde iş imkanı sağladık. Girişimci Kampüsü'ne herkesin katkısını bekliyorum." dedi.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken ise girişimciliğe farklı bir perspektifle bakmaya çalıştıklarını dile getirerek: "Girişimcilik sadece girişkenlik değil. Çok ciddi bir altyapısı olan ve akılla hareket edilmesi gereken bir eylem. Bu nedenle bu noktadaki desteği biz veriyoruz." şeklinde konuştu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya projeye katıldığı için teşekkür eden Prof. Dr. Kesken: "Bu yıl Girişimcilik Kampüsü'nün kariyerlerinin ilk dönemini bitirmiş gençlere açılması ve yerel yönetimin dahil edilmesi projeyi daha güçlü hale getirdi." dedi.

Toplantıda yaptığı konuşmada ekonomiyi canlandıracak girişimcilerin yaratıcı fikirlerini desteklemek için yola çıktıklarını söyleyen LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi ise şöyle konuştu: "Hedefimiz o fikirlerin hayata geçmesini sağlamak. Çünkü, işsizliğin de yoksulluğun da tek ilacı girişimciliktir." dedi. Girişimciliğin tabana yayılmasıyla ekonomik kalkınmanın hızlanacağını ifade eden Eskinazi: "Girişimcilik, refahın anahtarı demektir" diye konuştu. Girişimci adaylarına bir iş nasıl kurulur, fon kaynaklarına nasıl ulaşılır gibi konularda bilgi vermek gerektiğine dikkat çeken Eskinazi: "Biz, İzmir'in girişimciliğin merkezi olmasını hedefliyoruz. Yola bunun için çıktık, bu yolda toplumun tüm kesimin de kenetlenmesini istiyoruz." dedi.

Başvuru Koşulları

Kategoriler için yaş aralıkları şöyle:

  • Genç Girişimci Kategorisi: 18 – 35.
  • İkinci Bahar Kategorisi: 36 yaş ve üstü.
  • Sosyal Girişimcilik Kategorisi: 18 yaş ve üstü.

Üçüncüsü düzenlenen Girişim Kampüsü'ne son başvuru tarihi, 28 Şubat olarak belirlendi. Bu yıl Girişim Kampüsü'nde diğerlerinden farklı olarak 3 kategoride değerlendirme yapılacak. Genç Girişimci Kategorisi'nde 18-35 yaş arasındaki genç girişimcilerin projeleri, İkinci Bahar Kategorisi'nde ise deneyimlerini kendi iş fikirlerinin gerçekleştirilmesi için kullanmak isteyen 36 yaş ve üzerindeki girişimcilerin projeleri değerlendirilecek. Ayrıca Sosyal Girişimci Kategorisi'nde toplumsal fayda yaratmayı hedefleyen girişimcilerin projeleri değerlendirmeye alınacak. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak oluşturulacak 'Proje Pazarı'nda tüm adaylar projelerini sergileyebilecek.

Başvuru yapılacak projelerin daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor ve üç kategorideki birincilere 5 bin lira para ödülü verilecek.

Unutmayın, proje başvuruları 28 Şubat 2015 tarihine kadar yapılabilecek.

Girişim Kampüsü hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.girisimkampusu.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor