GIST BOOTCAMP Girişimcileri 5 Şubat'ta Görücüye Çıkıyor!

‘Bootcamp Turkey 2015- DEMO GÜNÜ’ 5 Şubat 2015 tarihinde 10:00-13:30 saatleri arasında İstanbul’da Point Hotel Taksim’de gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

‘Bootcamp Turkey 2015- DEMO GÜNÜ’ 5 Şubat 2015 tarihinde 10:00-13:30 saatleri arasında İstanbul’da Point Hotel Taksim’de gerçekleşecek.

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Bilkent CYBERPARK ortaklığında, ‘The University of Texas at Austin’in Teknoloji Transfer Ofisi olarak faaliyet göstermekte olan IC2 Institute’ün 30 yıllık deneyimi ile geliştirilen yoğun girişimcilik kampı Bootcamp Turkey 2015-Girişimcilik Kampı’nın finali 5 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşecek. Program ABD Dışişleri Bakanlığı GIST (Global Innovation through Science and Technology) İnisiyatifi tarafından destekleniyor.

Akademik temelli bilginin ticarileştirilmesi amacını taşıyan ‘Bootcamp Turkey 2015-Girişimcilik Kampı’, akademisyenlere ve beraberinde çalışacak takım arkadaşlarına bilginin ticarileştirilmesi konusunda etkili bir metodoloji ve uluslararası ağlara erişim imkanı kazandırıyor.

Başvurular arasından seçilen 20 ekip, yaklaşık 1 ay süren müşteri oluşturma, Kanvas İş modeli üzerinde çalışma, mentor eşliğinde devam eden yoğun bir programı tamamladılar. Türkiye’de ilk defa uygulanan bu program ile metodik eğitimlerini on-line olarak tamamlayan katılımcılar, edindikleri bilgi birikimini 2 günlük bir kampta nihai ürüne dönüştürecek ve akabinde 5 Şubat 2015 tarihinde jüriye sunacaklar.

Bootcamp Turkey 2015 sonunda, kazanan ekip, teknolojinin ticarileştirilmesi konusunda elde edeceği kıymetli deneyimin yanı sıra;

  • Austin Technology Incubator’da ‘sanal ofis’ (virtual space),
  • ABD’nin önde gelen Fikri Mülkiyet Şirketi ile 1 saatlik danışmanlık görüşmesi,
  • Bootcamp sonrası IC2Institute iş geliştirme desteği,
  • Bilkent Cyberpark Atölye’de yer,
  • TTGV iş planı değerlendirme,
  • Mentorluk ve İş geliştirme desteği

gibi ayrıcalıklara da sahip olacak.

Program Ortakları TTGV ve Bilkent CYBERPARK

‘Bootcamp Turkey 2015-Girişimcilik Kampı’Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve Bilkent CYBERPARK ortaklaşa düzenliyor. Program ortaklarından Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), 1991 yılından beri özel sektör ve kamunun beklenti, ihtiyaç ve önceliklerini değerlendirerek, teknoloji geliştirme, inovasyon ve girişimcilik konularında değişen şartlara ve ülkemiz koşullarına uygun yeni programlar geliştiriyor.

Bilkent Cyberpark ise, ülkemizde gündemde olan teknoloji transferi ve ticarileştirme konularının ulusal ve uluslararası boyutlarda sağlam bir zemine oturması ve sonrasında hızlı bir ivme ile yükselişe geçmesi adına hizmetler vermeye devam ediyor.

GIST-Bootcamp, The University of Texas at Austin-IC2 Institute, TTGV ve Bilkent Cyberpark’ın işbirliğinde yürüyen 3. girişimcilik programı. Paydaşlar, 2013 yılından bu yana Uygulamalı Teknoloji Ticarileşme Programı’nı da başarıyla yürütmekte.

Bootcamp Turkey 2015 Programı
10:00-11:30 Ekiplerin Sunumları
11:30-12:30 
Networking-Resepsiyon
12:30-13:30
Ödül Töreni ve Kapanış

Unutmayın, ‘Bootcamp Turkey 20155 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Point Hotel Taksim’de gerçekleştirilecek.

‘Bootcamp Turkey 2015’  hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz bootcampturkey2015.ttgv.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

ttgv.org.tr kaynaklı haberimizi girişimci akademisyenlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor