Çikolata ve Çiçeği Birleştirdi Yeni Bir Sektör Yarattı

Hastanedeki çiçek ve baklavadan ilham alarak lezzet çiçekleri adını verdiği Bonny Food markasını yaratan Didem Alsoy, Türkiye'de yeni bir girişimcilik tarzı da yarattı. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) düzenlediği 4. Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'da üçüncülük ödülünü kazanan Didem Alsoy

Çikolata ve çiçeği birleştirdi yeni bir sektör yarattı. Çikolata ve Çiçekle Bonnyfood Markasını Oluşturdu

Hastanedeki çiçek ve baklavadan ilham alarak lezzet çiçekleri adını verdiği Bonny Food markasını yaratan Didem Alsoy, Türkiye'de yeni bir girişimcilik tarzı da yarattı.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) düzenlediği 4. Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'da üçüncülük ödülünü kazanan Didem Alsoy, Mart 2009'da hizmete soktuğu "Bonny Food" markasıyla çiçekçilik ve gıda sektörlerini birleştirerek 6 ayda 1.3 milyon TL ciroya ulaştı. 2010'da yüzde 800 büyümeyi hedefleyen "Bonny Food" markasıyla 2012 yılında halka açılmaya hazırlanan Alsoy, "Türkiye'de 7 bin çiçekçi, 14 bin pastane var. Bu iki alanı birleştirerek hem göze hem damağa hitap eden bir konsept yarattık" dedi.

Ameliyattan yeni fikirle çıktı
Darüşafaka Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde okumaya başlayan Didem Alsoy'un hikayesi, kadın girişimcilerin ekonomide nasıl fark yaratabileceğini ortaya koydu. İş hayatına 17 yaşında bir tekstil firmasında başlayan Alsoy, daha sonra bankacılık sektörüne geçti. "O günlerde gündüz tekstil işinde, akşamları ise call center'larda çalışıyordum" diyen Alsoy, internet bankacılığı konusunda geliştirdiği fikirler sayesinde kısa sürede hızla yükseldi.

Birkaç yıl önce lenf kanseri bezi ameliyatı olmak için hastaneye yatan Didem Alsoy, hastaneye gelen "geçmiş olsun" çiçeklerini ve tepsi tepsi baklavayı koyacak yer bulamayınca, yeni bir iş alanının da kapılarını aralamış oldu. ABD'de 1984'ten beri yapılan meyve süslemeciliği işini bir adım ileri götürmeye karar veren Alsoy, meyve, çikolata ve kek aranjmanlarından oluşan "Bonny Food-lezzet çiçekleri" konseptini tasarladı. İyileşir iyileşmez kafasındaki projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayan Alsoy, bankacılık sektöründe birlikte çalıştığı Hamit Kekeç ile birlikte Ekim 2008'de şirketini kurdu. Yalnızca internet üzerinden hizmet veren Bonny Food için 6 aylık bir Ar-Ge süreci yaşadıklarını anlatan Alsoy, 167 farklı ürünün yaratım sürecinin her aşamasında çalıştığını söyledi. Alsoy, "Mart 2009'da faaliyete geçtiğimizde başarılı olacağımızı çok iyi biliyordum. Yılsonuna kadar 1.3 milyon TL ciroya ulaştık. Şu anda Türkiye genelinde 8 şubeye ve 100 çalışana sahibiz" diye konuştu.

ABD ve Çin'den teklif aldık
Bugün internet sitesi aracılığıyla Edirne'den Yüksekova'ya Türkiye'nin her yerine ürünlerini yollayabildiklerini belirten Alsoy, 1 yıl içinde aralarında büyük bankaların ve dev şirketlerin de bulunduğu 68 bin kayıtlı müşteriye ulaştıklarını söyledi.Alsoy, "Şu anda ABD, Kanada, İran ve Çin'den teklif aldık. Değerlendiriyoruz" dedi.

Dünyaca tanınan 4 tasarımcıyla işbirliği yapacaklarını söyleyen Alsoy, 2012 yılında halka açılmayı düşündüklerini, uzun vadede dünyada kabul edilmiş yeni bir konseptin sahibi olacaklarını belirtti.

Kek Çiçekleri 1 Hafta Dayanıyor
Pastacılık ile çiçekçiliği birleştirirken hem estetik hem de lezzet konusunda çok çalıştıklarını anlatan Didem Alsoy, "Ürünlerimizin renklerini ve şekillerini büyük oranda ben belirliyorum. Asla hayvansal bazlı bir madde ya da katkı maddesi kullanmıyoruz. Keklerimiz 1 hafta, kurabiyelerimiz 2 hafta, çikolata çiçeklerimiz ise 2 ay dayanıyor" diye konuştu.

ABD'li Firma 245 Bin Dolar İstedi
"Bonny Food" konseptini yaratmadan önce ABD'de meyve süslemeciliği yapan bir firma ile bağlantıya geçtiğini dile getiren Alsoy, "Bana işi öğretmek için 245 bin dolar istediler. Ben de onlara 'Ben sizden daha yaratıcı işler yaparım' dedim ve kendi konseptimi yarattım" diye konuştu.

Kaynak: Referans Gazetesi

Bu içeriği 8.454 kişi okudu.
Kategori: Yatırım, Yeni Girişim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor