TÜBİTAK BİGG ile 153 Girişime 137 Milyon TL Yatırım Desteği

TÜBİTAK BiGG 2023 1. Çağrısı sonuçları açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TÜBİTAK BİGG Fonu kapsamında 153 teknoloji girişimine, fikirden ürüne geçiş aşamasında 137 milyon lira yatırım yapılacağını bildirdi. İşte detaylar..

TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam etmekte. 2012 yılında başlatılan Program kapsamında bugüne kadar 2140 girişimci, şirketlerini kurarak iş fikirlerini hayata geçirmiş.

BiGG 2023 yılı 1. Çağrısına da 2885 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. 147 Uygulayıcı Kuruluş, 1453 girişimci adayına programın 1. Aşaması kapsamında eğitim, mentorluk, kuluçka, işbirliği ağlarının kullanımı ve müşteri doğrulama desteklerini içerecek şekilde hızlandırıcı hizmeti sağladı. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen 515 girişimci adayının iş planları TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2. Aşama panelleri kapsamında değerlendirildi. Akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan değerlendirmeler sonucu 153 girişimciye 2023 yılı 1. Çağrısı kapsamında Mükemmeliyet Mührü verilmesi uygun bulundu.

Programın 2. aşamasında girişimcilerin firmalarını kurmaları sonrası 900 bin TL TÜBİTAK BİGG Fonu ile %3 hisse karşılığında yatırım olarak kuruluşa aktarılacak.

2012-2023 Yılları Arasında 2293 Teknogirişim Firması BiGG Desteği Almaya Hak Kazandı

BiGG 2023 yılı 1. Çağrısı ile Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazanan girişimcilerle birlikte toplamda 2293 girişim firması Programdan yararlanarak kurulmuş olacak. Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazanan 153 girişimci Aralık ayında şirketlerini kurarak BiGG Fonu ile sözleşme imzalayacak, 1 Ocak 2024 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK BİGG Fonu desteğine ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Kacır, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK BİGG Fonu, 153 teknoloji girişimine, fikirden ürüne geçiş aşamasında, 137 milyon lira yatırım yapacak. 2012’den bu yana Bireysel Genç Girişimci Programı ile desteklenerek kurulan girişimlerin sayısı 2 bin 293. Girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

TÜBİTAK BİGG ile destek almaya hak kazananların girişimlerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

TUBİTAK BİGG destekleri hakkında detaylı bilgi için bigg.tubitak.gov.tr web adresini ve ilgili TÜBİTAK sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor