İGE ve Şekerbank İş Birliği İle Kadın İhracatçılara Destek

İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) Şekerbank ile kadın ihracatçılara özel bir protokol imzaladı. İş birliği kapsamında, “İhracatta Kadın Gücüne Destek Paketi”yle ihracatçı kadın KOBİ’ler ile kadın çalışan oranı yüzde 50’nin üzerinde olan ihracatçılara özel finansman imkânı sunulacak. İşte detaylar...

Kadın girişimcilere ticarette güç kazanmaları için destekler sunan Şekerbank, ihracatçı kadın KOBİ’ler ile kadın çalışan oranı yüzde 50’nin üzerinde olan ihracatçılara katkı sağlamak amacıyla İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) ile protokol imzaladı. Protokol imza töreni, Şekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Grup Başkanı Ender Çevik ve İhracatı Geliştirme A.Ş. Finans, İş Geliştirme ve İK Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tuğrul Topaç arasında gerçekleştirildi. 

Şekerbank ve İGE iş birliğiyle başlatılan “İhracatta Kadın Gücüne Destek Paketi” kapsamında kadın ihracatçıların 10milyonTL’ye kadar olan finansman ihtiyaçları, İGE kefaletiyle 6 aya kadar ödemesiz dönem ve 24 aya varan vadelerle karşılanacak. Şekerbank ve İGE'nin iş birliğiyle oluşturulan bu paket, kadınların işgücüne katılımını ve rekabet güçlerini artırarak iş hayatında daha aktif bir rol oynamalarına yardımcı olacak. Aynı zamanda Banka, finansman desteğinin yanı sıra ihracat konusunda firmalara vesaik hazırlama danışmanlığı ve finansal okur yazarlık eğitimi gibi imkânlar da sağlayacak. “İhracatta Kadın Gücüne Destek Paketi”nden yararlanmak isteyen ihracatçı kadınlar 31 Aralık 2024 tarihine kadar Şekerbank şubelerinden başvuru yapabilecek.

Şekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Grup Başkanı Ender Çevik, iş birliği kapsamında yaptığı açıklamada şunları söyledi;

İhracatı Geliştirme A.Ş. ile gerçekleştirdiğimiz bu protokol ile kadınların liderlik ettiği ve kadın istihdamının artırılmasını politika olarak benimseyen ihracatçıları desteklerken, ihracatın finansmanına ve uluslararası pazarda rekabet edilebilirliğin artmasına da katkıda bulunacağız. Kadınların ekonomiye kattıkları güce inanıyor ve Şekerbank olarak kadın girişimcilerimizin her zaman yanında yer alıyoruz. Kadınların finansmana erişimini kolaylaştırmaya, ekonomiye daha fazla kadın eli değmesini sağlayacak çözümleri üretmeye devam edeceğiz.

Fatih Tuğrul Topaç ise şunları söyledi;

İGE olarak sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın önemli aktörleri olan ihracatçı kadınlarımızı destekliyoruz. İGE olarak sağladığımız kefaletler ile bankaların ihracata ayırdıkları kaynakları artırmalarını destekliyoruz. Sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın önemli aktörleri olan ihracatçı kadınlarımız için geliştirdiğimiz kefalet destek paketlerimizin bir yenisini şimdi de Şekerbank iş birliği ile kadın ihracatçılarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu paket ile kadınlarımızın ihracata yaptıkları katkıya anlamlı bir destek sağladığımıza inanıyoruz. Şekerbank ile yaptığımız bu anlamlı iş birliğinin önümüzdeki dönemde diğer paydaşlarımız ile artarak devam etmesini önemsiyoruz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor