TechXtile Start-Up Challenge'a Başvuruların Süresi Uzatıldı

UTİB’in tekstil ve hazır giyim sektörlerindeki yenilikçi fikirleri desteklemeyi amaçlayan, Türkiye'nin önde gelen girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge, 5.’inci yılında girişimcileri bekliyor.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) tekstil ve hazır giyim sektöründe inovasyonu ve Ar-Ge'yi teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlediği girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge’ta başvuru süresi girişimcilerden gelen yoğun istek üzerine uzatılmış.

Ülke genelindeki birçok üniversiteden öğrencilerin, akademisyenlerin ve girişimcilerin başvurduğu program, yeni teknoloji ve fikirlere sahip start-upları sektöre kazandırmaya devam ediyor. Ölçeklenebilir, ticarileşmeye uygun ve yenilikçi projelerin yarıştığı ve desteklendiği bir platform haline gelen programda Level-Up ve Scale-Up kategorileriyle girişimcilerin sektöre kazandırılmasına da imkân sağlanıyor.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, programa gösterilen ilginin hem sektör hem de ülkemiz açısından çok değerli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“TechXtile Start-Up Challenge, girişimcilerin teknolojik derinlik ve inovasyon yetenekleriyle yarıştığı, yeni ürünler ve hizmetler tasarladığı, iş birliklerinin güçlendiği bir platform olarak sektördeki yerini her geçen gün sağlamlaştırmaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok başarılı girişimciyi sektöre kazandıran programımız, Türkiye genelinde ses getiren başarı hikâyelerini ortaya çıkarmayı sürdürüyor.”

Geçmiş dönemde dereceye giren birçok projenin, sektörde ilgi gördüğünü ve girişimlerin milyon dolarlara varan yatırımlar aldığını ifade eden Engin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu programı, sektörümüzün geleceğini şekillendirecek olan genç girişimcilerimizin önündeki kapıları aralamak için tasarladık. Sadece bir yarışma değil, aynı zamanda bir fırsatlar platformu oluşturarak, yaratıcı projeleri ortaya çıkarmak, ticarileşme süreçlerine destek vermek ve uluslararası alanda rekabet edebilir hale gelmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Gençlerimizden gelen talep üzerine başvuru süresini uzattık. Ülke genelindeki tüm girişimciler ve girişimci adayları bu süre içinde başvuru yapabilirler.”

TechXtile Start-Up Challenge hakkında detaylı bilgi için www.techxtile.net web adresini ziyaret edebilir, başvurularınızı techxtile.net/start-up-challenge/proje-yukleme adresinden yapabilirsiniz.

Haberimizi tekstil sektörüne yönelik iş fikri ve projesi olan girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor