Yaşar Üniversitesi, EIT Food’a Üye Olan İlk Türk Üniversite Oldu

Yaşar Üniversitesi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, gıda ve tarım alanında inovasyon ve girişimciliği teşvik etmek üzere kurulan bir topluluk olan EIT Food’a Türkiye’den üye olan ilk ve tek üniversite oldu.

YAŞAR Üniversitesi, ‘TÜBİTAK 2028-Ağlara Üyelik Desteği’ni almaya hak kazandıktan sonra Avrupa Birliği tarafından desteklenen EIT Food’a (European Institute of Innovation & Technology) Türkiye’den üye olan ilk ve tek üniversite oldu.

Avrupa Komisyonu’na bağlı bir Avrupa Bilgi ve İnovasyon Topluluğu olan EIT Food’un 13 farklı ülkede 50’den fazla işbirliği bulunuyor. EIT Food, tüketicilere daha sağlıklı bir yaşam tarzı sunan ürünler, hizmetler ve yeni teknolojiler sağlamak için yüksek vasıflı bir gıda sektörü geliştirmeyi amaçlıyor.

EIT Food Güney Avrupa Direktörü Begona Perez Villarreal ve FoodBack Kurucu Ortağı Tuğçe Ergün Cireli, tarım ve gıda alanında yapılan çalışmaları değerlendirmek ve ileride yapılması planlanan çalışmalar hakkında değerlendirme yapmak üzere Yaşar Üniversitesi’ni ziyaret etti. Temsilciler, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Yaşar Topluluğu İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, İzmir Ticaret Borsası yetkilileri Dr. Kenan Keskinkılıç ve Pınar Erdil, Pınar Et ve Pınar Süt ile Çamlı Yem yetkilileri ve akademisyenler ile bir araya geldi.

Akademik Araştırma Sunumları Gerçekleşti

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleşen toplantıda çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. YAŞAR Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile işbirliği halinde çalışan ve uzayda bitki deneyleri gerçekleştirecek olan Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Türkan, bitki bilimi ve gıda güvenliğindeki ilerlemeler konusunda sunum yaptı. Kuraklık sorunu üzerine araştırmalar yapan İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mir Jafar Sadegh Safari, çalışmalarının sonuçlarını paylaştı. Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, ekili arazilerdeki toprak koşullarını iyileştiren uygulamalardan oluşan rejeneratif tarım ve alternatif proteinlerden bahsederek, gelecekte proteinlerle ilgili neler yapılabileceğini aktardı. Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Huriye Toker ise tarım ve gıda alanında çalışan kadınların güçlendirilmesi temalı bir sunum gerçekleştirdi.

Tarım-Gıda'da Dışarıya Açılma Fırsatı

Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, “EIT-Food üyeliğinin en önemli katkısı, tarım-gıda sektörlerinde dışarıya açık olmayan özel projelere dahil olma fırsatını yakalamak, Yaşar Topluluğu’nun yapmak istediği araştırma alanlarını destek programlarına ekleyebilmek ve Avrupa tarım ve gıda politika metinlerine katkı koyabilmek. Ayrıca, Avrupa’daki tarım-gıda girişimcilik ekosistemine ana hattan bir bağlantı sağlanmış olacağız” dedi.

EIT Food (European Institute of Innovation & Technology) hakkında detaylı bilgi için eitfood.eu web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor