"Biz Yapalım Müşteri Zaten Gelir" Dedik, Gelmedi ve Battık!

Bu içeriğimizde teknoloji girişimcisi Ömer Taban'ın bizzat deneyimlediği ve başarısız olduğu girişim denemesini kendi kaleminden sizlere aktaryoruz. İşte konuk yazarımızın deneyimleri ve ders niteliğinde önemli tavsiyeleri..

Bu makale konuk yazarımız teknoloji girişimcisi Ömer Taban tarafından kaleme alınmıştır.


2017 sonları, 2018 başlarıydı. Çalıştığım yerde Asana (takımların iş takibine yardımcı olmak için tasarlanmış profesyonel bir uygulama) ile tanışmıştım ve şok olmuştum. Nasıl ya? Şimdi dünya bu ToDo list uygulamasıyla mı işlerini yönetiyor demiştim. Daha önce yaptığım veritabanı uygulamaları bile bundan daha karmaşık işlemleri içeriyordu.

Bir de Jira (hata izleme ve çevik proje yönetimine izin veren tescilli bir sorun izleme ürünü) vardı ama Jira'nın kullanıcı deneyimi daha da berbattı o zamanlar. Dedim ki biz bu işi yaparız ya. Çok da güzel yaparız. Ben back-end geliştiriciyim bir de front-end geliştirici bulursam bu iş tamamdır. 

Frontend geliştirici yoktu etrafımda ama daha önce Onur'la birkaç ufak iş yapmıştık. Onur'u aradım. O da o zamanlar yeni mezun olmuştu bir yerde çalışıyordu. Dedim aklımda böyle bir iş var gel yapalım. Tamam dedi, askere gidene kadar vaktim var, deneyelim dedi.

Bir de Muhammed vardı, aslında Muhammed backend tarafını geliştirecekti. Muhammed ile anlaşamadık erken zamanda ayrıldık. Onur'la devam ettik. Bu arada yazılım camiasında iseniz Onur'u tanırsınız @aslanon

Fikir şuydu biz Asana'dan Jira'dan daha iyi UX sağlayacaktık ayrıca iş planlama görev dağıtma noktasında yapay zeka destekli önermelerde bulunacağız. Yeni bir görev mi var? bu görevi şu kişiye atasan daha iyi olur gibi.

İlk sürümü çıkarmak 8 ay sürdü. Ürünü producthunt'a çıkardık. 600 den fazla kayıt aldık. Zaten doğru düzgün uyku uyumuyorduk. Launch ettikten sonra da heyecandan ve sevinçten 3 gün doğru düzgün uyku tutmadı.

O hafta iyidi. Ama sonra kayıt olanlar sisteme girmemeye başladı. Hızlı bir şekilde eriyordu kullanıcılarımız. 1-2 ay kadar durumu izledik. İnsanlarla konuştuk, yatırımcılarla konuştuk. İnsanlar neden kullanmaya devam etmiyor araştırmaya başladık.

Genelde aldığımız cevaplar, bizim ürünü sevdikleri ama halihazırda kullandıkları sistemden göç etmenin maliyetli ve riskli olacağı yönündeydi.

Tamam dedik siz Jira'da kalın biz Jira'ya entegre bir ürün yapalım. Biraz pazar araştırması yaptım, employee engagement konusu dikkatini çekti. Tamam dedim biz buradan yürüyelim. Bunu da Jira'ya oyunlaştırma katarak yapacaktık.

Jira'da görev bitirdikçe yetenek puanı toplayabileceğiniz ve bunları sistem içinde bir profilde sergileyebileceğiniz bir ürün geliştirdik. Bu sayede çok çalışıp kendini gösteremeyen adam da sistemde kendisini gösterebilecek. Haliyle employee churn rate azalacaktı.

Bu ürünü de yaptık ve çıkardık. Birkaç şirkete sunum yaptık, onlar da burun kıvırınca bizim de artık iştahımız kaçmaya başladı. Başlayalı neredeyse 2 yıl olmuştu. Birkaç ay daha idare ettik. Sonra Onur'u aradım artık duralım dedim ve patron.ai hikayesi son buldu.

İşte Çıkardığım dersler;

  • 1. Müşterilere soru sorarken onların tahmin yürütmesine sebebiyet verecek gelecek zaman kalıplarından kaçın. Aksine şu anda nasıl çözüyorlar, neler kullanıyorlar, şu anda şikayet ettiği şeyler nelerdir, bunlara odaklan.
  • 2. Karar alırken elinin altında kararı destekleyecek veriler olsun. İçgüdüler önemlidir ama işin içine duygusallık girdiği için yanılma payı artar. O yüzden bu funnel işlerini, dönüşüm oranlarını vs iyi öğren.
  • Altın ders: Her şeye rağmen süreç içinde aldığım kararların mantıklı ve tutarlı olduğunu düşünüyorum. Eksik birşey vardı. Ben. Patron.ai'yı yan proje olarak geliştiriyordum. Kurucunun full-time olmaması bir girişim için çok büyük bir dezavantaj.

Bu anlattığım hikayenin üzerinden 3 yıl geçti, harika bir tecrübe oldu. Şu sıralar yeni girişimim üzerinde çalışıyorum. Bu sefer tam zamanlı olarak girişimin başındayım. Geliştirdiğimiz ürün Norland. Eğer çok iş yapıyorum ama yaptığım işi yeteri kadar gösteremiyorum diyorsanız ön kayıt listemize bekleriz. Ürün detaylarını incelemek ve ön kayıt olmak için nor.land adresine göz atabilirsiniz.

Ömer Taban


Konuk Yazar Ömer Taban Hakkında

Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra 5 yıl yazılım geliştirici olarak, 2 yıl ürün yöneticisi olarak çalıştı. Şimdi kendi girişimi üzerinde çalışıyor. @omertaban @getnorland


 

Değerli okurlarımız, Girişim Haber olarak konuk yazar uygulamamıza yeniden başladık. Siz de girişimcilik tecrübelerini ve deneyimlerinizi okurlarımızla paylaşmak isterseniz iletişim sayfamızdaki maillerden bize ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor