Startup'ların Yeni Eldorado'su: Blockchain Uygulamaları!

Garanti Bankası tarafından hayata geçirilen Garanti Partners Meetup serisi tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katkıda bulunacak eğitim seminerlerinin dördüncüsü ‘Blockchain Uygulamaları: Startup’ların yeni Eldorado’su’ başlığıyla gerçekleşti. Detaylar Haberimizde

Garanti Bankası tarafından hayata geçirilen Garanti Partners Meetup serisi tüm hızıyla devam ediyor. IE Business School iş birliği ile Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katkıda bulunacak eğitim seminerlerinin dördüncüsü ‘Blockchain Uygulamaları: Startup’ların yeni Eldorado’su’ başlığıyla gerçekleşti.

Uzun yıllardır yürüttüğü ve stratejik olarak önceliklendirdiği girişimcilik çalışmaları ile girişimcileri destekleyen Garanti Bankası’nın girişim hızlandırma platformu Garanti Partners, girişimcilik eko sistemine olan katkısını gerçekleştirdiği Garanti Partners Meetup etkinlikleri ile pekiştiriyor. Girişimcilerle farklı konu başlıkları altında buluşan bu master class etkinliklerinin, girişimcilerin bakış açısını geliştirmesi ve güncel gelişmeler konusunda bilgi sahibi olması hedefleniyor.

Garanti Partners Meetup serisi, bu kapsamda ‘Blockchain Uygulamaları: Startup’ların yeni Eldorado’su’ oturumu ile E Business School’da Blockchain teknolojileri üzerine ders veren aynı zamanda, teknoloji girişimlerinin büyümesine yardımcı olan B-SCALED adlı danışmanlık şirketinin kurucusu ve CEO’su olan Alexandre Bussutil ile katılımcıları Garanti Partners Girişim Üssü’nde ağırladı. 

Startup’lar için mevcut olan farklı fon yaratma biçimlerini katılımcılar ile paylaşan Alexandre Bussutil, blockchain teknolojilerinin sadece yeni sermaye kaynaklarına erişmek için değil, girişimciler için yeni bir inovasyon dalgasını körüklemede nasıl kullanılabileceği konusunu ele aldı. Blockchain uygulamalarının Satoshi Nakamoto’nun 2009 yılında başlatmasından bu yana, kriptografi araştırmacılarının ve kodlayıcılarının niş dünyasından hızla ilgi odağı haline gelen kripto para değerlemelerine nasıl evrildiğine de değinen konuk konuşmacı, startup’lar için yeni bir fon toplama biçimi olan ilk dijital para arzına olan beklenmedik bu akının, geleneksel fonlama ekosistemini girişim sermayeleri modeline meydan okuyarak yeniden değiştirdiğini anlattı. Alexandre Bussutil ayrıca ilkelerini ve başarı hikayelerini oturuma katılanlarla paylaştı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor