Bulaşıkçılıktan Önce Aşçılığa Sonra da Patronluğa Yükseldi!

Yalova'da 10 yıl bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışan 45 yaşındaki Aynur Ferşatoğlu, KOSGEB desteğiyle açtığı iş yerini yine KOSGEB desteğiyle büyüterek hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Detaylar haberimizde..

Yalova'da 10 yıl bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışan 45 yaşındaki Aynur Ferşatoğlu, KOSGEB desteğiyle açtığı iş yerini yine KOSGEB desteğiyle büyüterek hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. 

10 yıl bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışan Aynur Ferşatoğlu, çalıştığı süre boyunca yeni deneyimler edinerek aşçılığı öğrendi. Girişimciliğe ilk adımını 2012 yılında kendi işletmesini kurmak için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'na (KOSGEB) başvurarak attı. Yalova merkezdeki işletmesinde başarıya ulaşan kadın girişimci, aradan geçen 7 yılın ardından Çiftlikköy ilçesindeki Sahil Mahallesi'nde bir ortakla yeni iş yeri kiralayarak işlerini büyüttü.

KOSGEB'den aldığı 30 bin lira hibeyle açtığı 15 metrekarelik iş yerini zaman içinde aynı anda 100 kişiyi ağırlayabilecek bir restorana çeviren Ferşatoğlu, bulaşıkçılıkla girdiği sektörde şimdi 10 çalışanı olan 4 çocuk annesi bir kadın girişimci.

"İnsan İstesin Yeter ki Yapamayacağı Hiçbir Şey Yok"

İnsanların istedikten sonra başaramayacakları hiçbir şeyin olmadığını dile getiren başarılı girişimci Ferşatoğlu, girişimcilik serüvenini şu sözlerle anlattı; "Bulaşık yıkarken ardından tezgaha geçtim. Döner, hamburger, kumru, pizza yapmaya başladım. O şekilde yola çıktım. KOSGEB'in kadınlara verdiği desteği öğrendikten sonra KOSGEB Girişimcilik Kursuna gittim, projemi yaptım. 15 metrekarelik küçük bir yer açtım. Yanımda bir eleman vardı. Pişirmesi, yıkaması bize ait. İnşaatçılar bizden yemek talebinde bulundu. 'Olur' dedim. Küçük külüstür bir araba aldım. Arabamı ilk aldığımda İzmit'ten gelirken yolda kaldım. Daha sonra çok şükür şansım yaver gitti. Bir yıl içinde daha büyük bir yere geçtim. İş yerime şoför, aşçı, bulaşıkçı aldım. Yine de işi bırakmadım. Yemeği başkası pişirse bile kontrollerini her gün mutlaka yapıyordum. Sektör içinde zamanla sulu yemek yerine et restoranına geçiş yaptık. Şu anda 10 kişiye istihdam sağlıyorum. Bu sayımız yaz mevsiminde 15-16 kişiye çıkıyor. İsim hakkımı aldım. Farklı yerlerde farklı bayilikler açmak, daha çok insana iş imkanı sunmak istiyorum. 'İşsizlik' diye bir şey yok. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Devlet kadınlara gerçekten çok büyük destekler sağlıyor. Şu an mesela gidip İŞKUR'dan eleman bulabiliyorum. Sigortalarını 2 yıl boyunca yatırabiliyor. Bu kadar destek varken insanların para kazanamaması diye bir şey yoktur. İnsan istesin yeter ki yapamayacağı hiçbir şey yok."

Restoranın ortağı Hüseyin Gökçe ise başarılı girişimci Ferşatoğlu hakkında şunları söyledi, "Aynur hanımla iş yaparken ondaki bu azmi, isteği gördüm. Beraber istişaresini yaptık. Sonucunda da böyle bir iş yerinde beraberiz. Mutluyuz, huzurluyuz en azından desteğimiz birbirimize sonuna kadar devam ediyor. İş konusuna gelince de her şey çok güzel olacak diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorumlar

Rıdvan Akşan
Rıdvan Akşan
Kosgeb şu anda Hazır yemek üretimi açan girişimcilere 150,000 TL'ye kadar hibe vermektedir. Yeni yılda şartlar değişmiştir. Ayrıntılı bilgi için info@kobiisplani.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor