Sanal veya Hazır Ofis Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Teknolojinin gelişimiyle iş hayatı da gelişti ve mobilleşti. Bu mobilite, ofisleri de etkiledi. Geleneksel ofisler terkedilerek sanal / hazır ofislere geçiş özellikle son yıllarda hız kazandı. Peki bu trendde nelere dikkat etmeli?

Geçmişten bu yana iş hayatında ofisler bir sığınak olarak bilinirken gelişen teknoloji bu algıyı değiştirdi. Ofisler artık yalnızca birer durak. Uluslararası Veri Şirketi’nin (IDC), yaptığı araştırmaya göre; 2020 yılına kadar, işgücünün yaklaşık yüzde 70'i ofis dışında çalışacak. Bu süreçte geleneksel ofislerden çıkıp sanal ve hazır ofislere geçiş gerçekleşecek. Hazır ofis ve sanal ofis kullanımının son yıllardaki artışında bu rakamlar şaşırtıcı değil. Çünkü sanal ofis ve hazır ofisler iş hayatını kolaylaştırıyor. Tabii bu kolaylığa geçiş için hazır ofisinizin ihtiyaçlarınıza tam cevap vermesi gerekiyor.

Hazır ofis ve esnek çalışmalar alanları sektörünün kurucusu Servcorp’un Türkiye Direktörü Damla Özgönül, hazır ofis seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı.

Hazır Ofis Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

“Doğru Ofis, Motivasyonu Artırır”

Ofis seçiminde ilk kıstas şehir merkezinde, ulaşımı kolay, güvenli, modern ve seçkin bir konumda olması kolaylık sağlamanın yanında markanızın imajını da olumlu yönde etkileyecektir.

Düzenli temizlik yapılan, şık ve modern bir tasarımla döşenen ferah bir ofisin, çalışma motivasyonunu arttırır. Misafirlerinizi karşılayan, kargolarınızla ilgilenen, telefonlarınıza dilediğiniz gibi cevap veren veya aktaran resepsiyonist, sekretarya ve asistanlık desteğini özellikle incelemelisiniz. Örneğin yerel dili bilmeyen bir kişi size ulaşmak istediğinde, yabancı dil bilen bir sekretarya olması gerektiğini unutmayın.

“Güvenli ve Hızlı İnternet Bağlantısında Israrcı Olun”

İnternet ve telefon bağlantısının güvenli, hızlı ve sorunsuz olmasında ısrarcı olunması gerekiyor. İşinizi yaparken aniden kopan bir internet bağlantısı, ofis dışındayken size aktarılmayan bir telefon, ticari hayatınızda çok büyük kayıplar yaşamanıza neden olabilir. Tam bu noktada her an IT desteği alabiliyor olmanızda büyük fayda var. Uluslararası saat farkı ya da bitmeyen işler nedeni ile ofiste geçen gecelerinizde sorununuzun çözülmesi için sabahı beklemek istemezsiniz.

“Faturanızı Görmek Hakkınız”

Tüm bunlar kadar, bunların karşılığında imzalanacak olan sözleşmenin ödeme koşulları, sözleşme süresi, faturalarınızın şeffaflığı güven vermeli. Telefon faturanızda hangi numara ile kaç dakika görüştüğünüzü ve bunun ne kadara mâl olduğunu bilmeye hakkınız var.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.230 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor