Kuveyt Türk, Tedarikçi Finansmanı Hizmetini Hayata Geçirdi!

İnovatif ürün ve hizmetleriyle dikkat çeken Kuveyt Türk, tedarikçiye erken tahsilat avantajı, alıcıya da esnek ödeme kolaylığı sağlayan Tedarikçi Finansmanı hizmetini hayata geçirdi. Detaylar haberimizde..

İnovatif ürün ve hizmetleriyle dikkat çeken Kuveyt Türk, tedarikçiye erken tahsilat avantajı, alıcıya da esnek ödeme kolaylığı sağlayan Tedarikçi Finansmanı hizmetini hayata geçirdi. 

Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, en yeni ürünlerinden olan Online Tedarikçi Finansmanı, tedarikçilere fatura vadesinden önce tahsilat imkânı, alıcıya da esnek ödeme kolaylığı sağlıyor.

Tedarikçi Finansmanı’nın faizsiz katılım bankacılığı esaslarına uygun yapısıyla bir ilk olduğuna dikkat çeken Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak bir ilki daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tedarikçi Finansmanı’nın sloganını ‘Alan memnun, satan memnun’ olarak belirledik. Tedarikçi Finansmanı’yla, tedarikçilerin, alacaklarının karşılığı olan nakit ihtiyaçlarını önceden belirledikleri vadede karşılayabilmelerini ve likidite sıkıntısı yaşamamalarını sağlıyoruz. Tedarikçilerden mal satın alan kurumsal ve büyük ticari ölçekteki alıcı firmaların ise ödemelerinde esneklik kazanıp etkin satın alma yöntemiyle kesintisiz tedarikte bulunmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

Peki, Sistem Nasıl Çalışıyor?

Reel ekonomiyi doğrudan finanse ederek işletmelerin üretimlerine katkıda bulunduklarına dikkat çeken Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Tedarikçi Finansmanı’nın nasıl kullanıldığını bir örnekle anlattı:

“Rulman satışı yapan bir tedarikçi ile beyaz eşya üretimi yapan bir firma düşünelim. Tedarikçinin firmaya rulman satışı yapacağını, fiyat ve vadeyi de -sözgelimi 6 ay- müzakere ettiklerini varsayalım. Ancak tedarikçi, ürünü teslim ettikten sonra 6 aylık vadeyi beklemeden tahsilatı yapıp bir an önce nakit ihtiyacını karşılamak istiyor. Alıcı firma ise finansal imkânları el vermediği için tedarikçiye ödemeyi peşin olarak yapamıyor. İşte bu noktada devreye Kuveyt Türk’ün murabaha tabanlı Tedarikçi Finansmanı ürünü giriyor. İnternet şubesi veya FTP dosya gönderim yöntemiyle sipariş bilgileri Kuveyt Türk sistemine aktarılıyor. Bankamız, tedarikçi ile alıcı arasında müzakere edilen 6 aylık vade üzerinden murabaha (peşin alış-vadeli satış) usulüne göre tedarikçiye malın fiyat teklifini yapıyor. Tedarikçi firma da bankamızın teklifini değerlendirip uygun bulması halinde siparişi bankamızın onayına gönderir. Bankamızın onayı alındıktan sonra siparişler için mal üretim/teslim süreci başlıyor. Fatura kesildikten ve siparişler alıcıya teslim edildikten sonra alıcı firma tedarikçiden gelen malları kontrol edip banka sistemimiz üzerinden fatura onayını veriyor ve bankamız bu onaya istinaden tedarikçi firmaya, sipariş aşamasında belirlenen vade ve fiyatla peşin ödeme yapıyor. Alıcı firma ise 6 aylık vade günü geldiğinde ödemesini Kuveyt Türk’e yapıyor. Diğer bir anlatımla, banka olarak, alıcının ihtiyacı olan malı tedarikçiden peşin olarak alıp, daha önce alıcı-satıcı arasında müzakere edilen 6 aylık vadeye göre malı alıcıya satıyoruz. Tedarikçi, fatura ödeme vadesini beklemeden tahsilatını 6 ay erken yapmış oluyor, alıcı firma ise vadesi geldiğinde ödemesini bankaya direkt yapıyor. Böylece hem satıcı, hem de alıcı finansal bakımdan zor durumda kalmadan faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.”

Tedarikçi Finansmanı’nın Faydaları
Tedarikçi Firmalara Faydaları

Alıcı Firmalara Faydaları

  • Vade tarihinden önce tahsilat imkânı
  • Düzenli nakit akışı
  • Alıcı ile daha güçlü ilişki
  • Erken tahsilat imkânıyla peşin mal alımlarında oluşturulacak rekabet avantajı
  • Alıcının kredibilitesine istinaden görece düşük finansman maliyeti
  • Alıcının ödeme gücüne ve temliğe dayalı finansman imkânı
  • Ödeme vadesinde esneklik
  • Tedarikçiler ile daha güçlü ilişki
  • İşletme sermayesi ve bilanço yönetimi açısından verimlilik
  • Tedarik zinciri yönetimi maliyetini azaltmak için süreç verimliliği
  • Tedarikçi ile ödeme ve fiyatlandırmada müzakere edebilme imkânı
  • Stratejik tedarikçiler için kesintisiz ödeme süreci

Kuveyt Türk Online Tedarikçi Finansmanı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kuveytturk.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor