İSO’dan Uyku Apnesi Aparatına ve Otonom Robota 200 Bin TL Ödül

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından İTÜ Çekirdek Big Bang girişimcilik yarışmasında verilen toplam 200 bin TL değerindeki “İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü”ne 3Z ve Mikro-P projeleri layık görüldü. Detaylar haberimizde..

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından İTÜ Çekirdek Big Bang girişimcilik yarışmasında verilen toplam 200 bin TL değerindeki “İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü”ne 3Z ve Mikro-P projeleri layık görüldü. İSO, ayrıca yarışmadaki 20 finalist projeye “İSO Koza” çatısı altında “girişimcilikten sanayiciliğe” vizyonu ile 300 bin TL değerinde danışmanlık, mentorluk ve eğitim desteği verecek.

İSO’dan ödül alan projelerden 3Z, yenilikçi bir ağız içi aparat üretimi ile uyku apnesine çözüm getirirken, programlanabilir, küçük ve otonom bir koloni robot platformu olma özelliği taşıyan Mikro-P ise elektronik alanında yazılım öğrenmek, proje geliştirmek ve çeşitli araştırmalar yapmak için kullanılabiliyor.

İSO Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, “18 bini aşkın sanayicimiz var. Onların bilgilerinin, yaklaşımlarının ve kültürlerinin girişimci arkadaşlarımızın hizmetinde olmasını sağlayacak bir koordinasyonu gerçekleştireceğiz” dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen İTÜ Çekirdek Big Bang girişimcilik yarışmasında geleceğin sanayicilerini ödüllendirdi. Girişimcilerin şirketleşmesini finanse etmek amacıyla düzenlenen yarışmada toplam 200 bin TL değerindeki İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü 3Z girişimci projesi ile Sefa Zülfikar, Engin Baysoy, Sercan Zülfikar ve Mikro-P girişimci projesi ile Bürkan Törün ve Gözde Törün almaya hak kazandı.

İSO tarafından 100’er bin TL para ödülü almaya hak kazanan projelerden 3Z, hipertansiyon, diyabet ve kardiyovasküler problemler gibi ciddi sağlık sorunlarına sebep olan uyku apnesinin tedavisinde kullanılabilecek yenilikçi bir ağız içi aparat üretimini hedefliyor. Mikro-P projesi ise her yaştan ve her seviyeden kullanıcı tarafından programlanabilir, küçük ve otonom bir koloni robot platformu olma özelliği taşıyor. Mikro-P, elektronik alanında yazılım öğrenmek, proje geliştirmek ve çeşitli araştırmalar yapmak için kullanılabiliyor. İSO, nakdi ödüller dışında İTÜ Çekirdek Big Bang’de yarışan 20 finalist projeye “girişimcilikten sanayiciliğe” vizyonu ile 300 bin TL değerinde danışmanlık, mentorluk ve eğitim desteği vererek üretime odaklanmalarını sağlayacak.

Gençlerin ‘İcat Çıkarma’ Anlayışını Terk Etmesi Mutluluk Verici

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü veren jüride, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ve Ali Eren ile İSO Meclis Üyesi Kemal Karabel yer aldı.

Bu yıl “Yansıma” teması ile İTÜ Ayazağa kampüsünde düzenlenen, girişimciler, paydaşlar, sanayiciler, akademisyenler ve öğrencilerden büyük ilgi gören Big Bang töreninde iki projeye ödüllerini İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran verdi.

İSO Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, “İSO olarak Big Bang için 200 bin TL nakdi, 300 bin TL ayni ödülümüz söz konusu. Ayrıca 18 bini aşkın sanayicimiz var. Onların bilgilerinin, yaklaşımlarının ve kültürlerinin girişimci arkadaşlarımızın hizmetinde olmasını sağlayacak bir koordinasyonu gerçekleştireceğiz” dedi.

Sanayiciler olarak mevcut konvansiyonel hikayeleri değiştirmek istediklerinin altını çizen Adnan Dalgakıran“75 bin yıllık insanlık tarihi boyunca yaşanan değişimler artık 5 yıllık 10 yıllık süreçlere sığmaya başladı. İnanılmaz bir hız ve öngörüsüzlük var. Bu noktada bizim yeni hikayelere ihtiyacımız var. İcat çıkarma diye bir yetişme tarzımız var. Onu da terk ediyoruz. Gençlerin bunu hızla terk ettiğini görmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

İstanbul’u İSO ile Cazibe Merkezi Yapabiliriz

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da yaptığı konuşmada, “İTÜ Çekirdek, dünyanın 18’inci, Avrupa’nın ise 8’inci kuluçka merkezi” bilgisini paylaşırken, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp ise “İSO her zaman destek aldığımız ve inanılmaz çarpan etkisi yaratan bir kurum. İSO, bizim bir kanadımız olarak uçmamızı sağlıyor; İstanbul’u cazibe merkezi yapacaksak İSO ile yapabiliriz” şeklinde konuştu.

İSO, İnovasyon Odaklı Girişimcileri Destekliyor

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nün temeli, Oda’nın teknoloji tabanlı ve inovasyon odaklı girişimciliği desteklemek üzere İTÜ ARI Teknokent ile geçen yıl stratejik iş birliği gerçekleştirmesi ile atıldı. Türkiye’de üniversite-sanayi iş birliği açısından bir ilk özelliği taşıyan iş birliği ile İSO, İTÜ Çekirdek ekosisteminin ana paydaşı oldu.

Ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da projesi olan her yaştan girişimciler, İTÜ Çekirdek’te bir yıllığına “ön kuluçka” adı verilen destek sürecine kabul ediliyor. İSO, genç girişimcilere sanayicilerden oluşan bir antrenörler takımı ile ışık tutuyor. Girişimciler, iş planı hazırlama, pazarlama, sunum gibi toplamda 150 saat süren hızlandırma eğitimleri aldıktan sonra İTÜ Çekirdek Big Bang yarışmasına katılmaya hak kazanıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.618 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Eğitim / Üniversite, STK, Yarışma, İş Dünyası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor