Geleneksel Tat, "manAman cafe" Olarak Dünya'ya Yayılıyor!

Sosyal sorumluluk mesajı veren ilk ve tek franchise markası “manAman cafe” hikayesi, konsepti ve düşük yatırım maliyetleri ile Bayim olurmusun? fuarının en iddialı markası olmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde..

Sosyal sorumluluk mesajı veren ilk ve tek franchise markası “manAman cafe” hikayesi, konsepti ve düşük yatırım maliyetleri ile Bayim olurmusun? Fuarı'nın en iddialı markası olmaya hazırlanıyor.

Vakti saati olmayan tek yemek; menemeni bilmeyen yoktur. Her kesimden insanın bu yemeği mutlaka görmüşlüğü veya tatmışlığı vardır. Yeni bir girişim olan “manAman cafe” geleneksel tadımız olan menemeni franchise dünyasına kazandırmanın heyecanını yaşıyor.

Bir kültürü yaşatmak; yumurtadan, domatesten, biberden ve soğandan bir dünya markası çıkartma hedefi ile yola çıktıklarını belirten manAman cafe CEO'su Ferdi Şenol, "Çıktığımız bu yolda insanlarımıza bir yemeğin nasıl birlik ve beraberliğimize katkıda bulunacağını ispatlamak istiyoruz." diyor.

Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi belirten Şenol, "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde markamızın hayat bulmasıda ayrı bir önem taşıyor. Bildiğiniz üzere menemen yemeği değişik tatlardan oluşan ve basit gibi görünsede gerekli hassasiyeti göstermediğinizde gerçek tadını alamayacağınız bir yemek. Yumurtayı, domatesi, biberi ve soğanı tek başına yediğinizde tek bir tat alırsınız. Ama bu ürünler bir arada güzelce kaynaşırsa akıl almaz bir lezzet olan menemen ortaya çıkıyor.

Toplumlarda böyle değilmidir? Farklı kültürler, farklı inanışlar bir arada huzur içinde kaynaşırsa; huzur dolu bir toplum ortaya çıkıyor. Bizde “manAman” markamıza bu misyonu yükledik. Yemek yerken düşündürecek ve bir arada yaşama kültürünü geliştirecek bir proje olmak istedik. Girit Türklerinden başlayan hikayemizi, gerek mimari tasarımımız ve mekanımızda kullandığımız objelerle gerekse menümüzün içeriği ile bu mesajı nasıl verdiğimizi daha yakından görmek isteyen Girişim Haber okurlarını Bayim Olurmusun? Fuarına davet ediyoruz." dedi

Şenol, Avizeler kasadan, lavabolar tavadan.sloganı ile mekanın konseptini eğlenceli hale getiren manAman cafe  girişimini "Annelerimizin her domates mevsiminde yaptığı kışlık menemen hazırlıklarından yola çıkıp projemizi geliştirdik. Menemen yemeğinin hazırlığının zaman ve zahmet aldığı bir gerçek. Özellikle cafe ve restaurantlarda bu yemeğimizin bir standardı yok. Çünkü çoğu firma kullandığı malzemelere özen göstermiyor. Ve hazırlığının zaman alması mutfakta çalışanları yormakta ve yemeğimizin masaya ulaşması ciddi bir süre almakta.

Üzerinde çalıştğımız 40 çeşit menemeni artık herkesin tatması gerektiğini düşünüyoruz. Menemenimizi iddialı hale getiren üzerinde çalıştığımız sosumuz ve kullandığımız ürünlerimizin yöresel olması, mevsiminde toplanıp üretilmesi. Bizde ekibimizle iddialı olduğumuz 5 ana sosumuzu uzun uğraşlardan sonra ortaya çıkardık. manAman cafe olarak franchise modelimize geçmemizdeki en büyük sebebimiz üzerinde yıllardır çalştığımız sosumuz sayesinde evde, ofiste ve heryerde artık menemen yapmak çok kolay hale gelecek. Sosumuzu ısıttıktan sonra size sadece yumurta kırmak kalacak. Sade, Soğanlı, Acılı, Pesto Soslu ve Barbekü Soslu menemen harcımızla sektöre yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyoruz." sözleriyle anlattı

Yurt genelinde bölgesel ve lokal bayilikler verecek olan manAman cafe, zamanla gurbetçilerimizin de yoğun olduğu ülkelerden başlayarak, birlik beraberlik mesajlarını dünya geneline yaymayı hedefliyor.

2017 yılında yurtiçi/yurtdışı 20 adet bayilik vermeyi hedeflyen “manAman Cafe” markasının giriş bedeli ilk 10 şube için 10.000 USD + KDV. Konsepte ait anahtar teslim için belirlenilen bedel ise 2.750 TL + KDV / m2.

manAman cafe hakkındaki daha detaylı bilgiye facebook ve twitter adreslerinden ulaşabilirsiniz.

manAman cafe'nin girişimci ve yatırımcı profiline baktığımızda; Girişimci ve CEO olarak Ferdi Şenol'u, Yatırımcı Ortaklar olarak ise Sedat Yalçın, Hüseyin Erdoğmuş ve Bilal Kaya'yı görüyoruz.

Konsept ve menü olarak ülkemizin sahip olduğu bir değerin yenilikçi bir bakış açısıyla uygulanması bize mutluluk verdi. manAman cafe ailesine yürekten başarılar diliyoruz.

Siz değerli okurlarımızı manAman cafe'yi tanımak ve diğer franchise fırsatlarını görmek üzere Bayim olurmusun? Fuarı'na davet ediyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor