KOSGEB’le İşletmesini Kurdu, THY'nin Tedarikçisi Oldu!

KOSGEB ve Gebze Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan Kadın Girişimci Filiz Akkaş, Havacılık, Demiryolları ve Savunma Sanayinde kullanılan katma değeri yüksek ürünlerin imalatını yapmak üzere KOSGEB’in ile işletmesini kurdu. Detaylar..

2011 Yılında KOSGEB ve Gebze Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan Kadın Girişimci Filiz Akkaş, Havacılık, Demiryolları ve Savunma Sanayinde kullanılan katma değeri yüksek ürünlerin imalatını yapmak üzere KOSGEB’in Girişimcilik desteği ile işletmesini kurdu.

KOSGEB’in Genel Destek Programı'ndan da faydalanan işletme kısa bir süre sonra kurumsallaşma adına KOSGEB’e sunmuş olduğu KOBİ Proje Destek Programı kapsamındaki proje ile kurumsal alt yapısını geliştirdi. Ar-Ge ve İnovasyon üzerine yoğunlaşan işletmenin KOSGEB’e sunmuş olduğu Ar-Ge projesi de kabul edilmiş ve Ar-Ge çalışmalarına KOSGEB’in Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile devam ediyor.

3 Personel ile Başladı, 30 Personel İstihdam Kapasitesine Ulaştı

Mapsis Metal, 2011 yılında 3 kişi ile 350 alanda işe başladı. Kurumsallaşma ve sürekli büyümeyi hedef alan işletme, işletme içi kalite eğitimlerinin yanı sıra, Gebze Ticaret  Odası ile UMEM kursu oluşturarak kendi iş yeri için yetiştirdiği CNC operatörü personelleri ile kısa sürede üretiminde önemli artış sağladı.

Müşterileri tarafından birkaç kez iç kalite tetkikleri ile denetlenen Mapsis Metal’in , fason üretim metodu ile yaptığı ürünler, gerek işleme kalitesi, gerekse işleme toleransları açısından beklentileri karşılamakta olup, Türkiye, Orta Avrupa ve Kanada pazarlarında kalite eksikliği yaratmadan kabul görüyor. Filiz Akkaş, 2012 yılında üretim kapasitesini 3 kat, 2013 yılında ise 4 kat artırarak 3 kişi ile başladığı üretimini 30 kişi ile sürdürmeye devam ediyor.

Türk Hava Yolları’nın Tedarikçi Firması Oldu

Mapsis Metal, AS9100 ve ISO 9001 sertifikalarına sahip olup dünya standartlardaki üretim anlayışı ve kalitesiyle Türk Hava Yolları kuruluşu olan TCI (Turkish Cabin Interior) firmasının resmi tedarikçisi oldu.

Girişimciye Ödül Üstüne Ödül

İşletme, KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri 2013 yarışmasında Yılın Başarılı Girişimci Ödülü dalında Kadın Girişimci olarak finale kaldı.

Mapsis Metal, 2015 Haziran ayında Lüksemburg’da düzenlenen Büyük Bölge İş Günleri etkinliğinde de, ihracatta gösterdiği başarı nedeni ile Lüksemburg Ekonomi Bakanı tarafından En İyi girişimci Ödülü ile takdir edildi.

Mapsis Metal hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.mapsismetal.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. KOSGEB kaynaklı haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor