Bu Yerli Girişim 2015’te Milli Ekonomiye 87 Milyon Lira Tasarruf Ettirdi!

2015 yılında Eskihisar-Tavşanlı (Yalova) ve Ambarlı Bandırma hatlarında taşıdığı 1.9 milyon araç ve 7.1 milyon yolcu ile İstanbul trafiğinden 980 kilometrelik araç çekti ve milli ekonomi 87 milyon lira tasarruf etti. Detaylar Haberimizde..

2015 yılında Eskihisar-Tavşanlı (Yalova) ve Ambarlı Bandırma hatlarında taşıdığı 1.9 milyon araç ve 7.1 milyon yolcu ile İstanbul trafiğinden 980 kilometrelik araç çekti. Yıl boyunca taşınan araçların karayolunu dolaşmak yerine feribotları tercih etmesi ile benzin tüketimi azaldı, milli ekonomi 87 milyon lira tasarruf etti.

Denizyolu taşımacılığının yenilikçi markası ‘İstanbullines’, Eskihisar-Tavşanlı (Yalova) hattında uyguladığı kampanyalarla ilklerin markası olduğu bir yılı daha geride bıraktı. İstanbullines, 2013’te açtığı Eskihisar-Tavşanlı (Yalova) hattında kuyruk çilesine son veren marka olarak konfor, güvenlik ekonomi ve hız vadeden servisi ile 2015’te de misafirlerini memnun etti. Marmara Denizi’ndeki Eskihisar-Tavşanlı ve Ambarlı bandırma hatlarıyla yıl boyunca 1.9 milyon araç taşıyan İstanbullines karayolunu dolaşma maliyetinin ana kalemi olan ve en önemli cari açık kalemi olarak değerlendirilen yakıttan araçlara yaptırdığı bu tasarruf ile toplamda ‘87 milyon lira’yi milli ekonomiye kazandırdı.

980 Kilometrelik Kamyon ve Tır Konvoyu İstanbul’u Es Geçti

Denizyolu taşımacılığı karayoluna oluşturduğu alternatif ve hızlı çözümlerle 2015 boyunca İstanbul trafiğini de rahatlattı. İstanbullines, 2015 yılında Marmara denizini dikey kesen Ambarlı Bandırma hattında taşıdığı ticari araçlarla toplamda 980 kilometrelik kamyon ve tır trafiğini İstanbul trafiğinden çekti.

Yıl boyunca her iki hattında taşıdığı kamyon ve tırlarla İstanbul şehir içi trafiğinin ve körfez trafiğinin nefes almasını sağlayan İstanbullines, 2015 yılında toplam 8.5 milyon ton yükü de karayollarından çekerek denizyolu ile taşıdı. İstanbullines, 2015 yılının yoğun hareketlilik yaşanan Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı tatillerinde ise, tatil süresince toplam 83 bin aileyi denizyoluyla sevdiklerine kavuşturdu.

Denizyolu ile Ormanlar Kurtuluyor

İstanbullines’ın sadece Eskihisar-Tavşanlı hattında taşıdığı araçların Körfez’den karayolunu dolaşmaları halinde atmosfere salacakları karbon miktarını dengelemek için her yıl 360 bin ağaçlık yetişkin bir ormanın oksijien üretmesi gerekiyor. Bu da her yıl bu büyüklükte bir orman ihtiyacı anlamına geliyor.

İstanbullines hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.istanbullines.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor