Küresel Barışın İnşasında Gençliğin Rolü İçin Gençlik Ankara'da Buluştu!

Gençlik Spor Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen, Birleşmiş Siviller Derneği'nin düzenlediği Küresel Gençlik Zirvesi, "Küresel Barışın İnşasında Gençliğin Rolü" ana temasıyla Ankara'da gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

Gençlik Spor Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen, Birleşmiş Siviller Derneği'nin düzenlediği Küresel Gençlik Zirvesi, "Küresel Barışın İnşasında Gençliğin Rolü" ana temasıyla Ankara'da gerçekleşti.

Küresel Gençlik Zirvesi'nin ilk gününe açılış konuşmalarına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümetin 100 günlük planında yeni iş kuran gençlere verilen desteklerin hibe kısmının 50.000 TL kredi kısmının 100.000 TL olacağı müjdesini verdi. Ayrıca gençlere teşviklerde avantaj sağlanacağınız müteşebbis sayısının her geçen gün arttırılacağını söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz gençler olmadan kalkınma olmayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bazen kalkınma dediğimizde sadece ekonomi anlaşılıyor, insanlarımızın gelir düzeyinin artması anlaşılıyor. Elbette kalkınma bundan ibaret değil. Şüphesiz ki bunu içeriyor. Birleşmiş Milletler çerçevesinde sürdürülebilir kalkınma dediğimiz kavram var. Geçtiğimiz aylarda bütün dünya liderleri biraraya gelip 2030 perspektifi içinde sürdürülebilir kalkınma hedeflerini ortaya koydu. Bu kavramın içeriğine baktığınız zaman işin içinde ekonominin yanı sıra sosyal boyutu ve çevresel boyutunun olduğunu görüyorsunuz. Bir taraftan ekonomimizi büyüteceğiz, diğer taraftan bunu adil bir şekilde paylaşacağız. Diğer taraftan da nesiller arasında dengeyi kuracağız. Sadece bu nesli içinde bulunduğumuz nesli değil, gelecek nesilleri de düşünerek politikalarımızı şekillendireceğiz. Daha geniş kalkınma perspektifinin odağında insan var. İnsan odaklı bir kalkınma da çok boyutlu olmak durumda. Dolayısıyla hükümet olarak bu geniş kalkınma perspektifine sahip olduğumuzu ve insan odaklı bir kalkınma perspektifine sahip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Gençlerle de yakından ilgili. İdealleri taşıyan yenilik yapma gücü olan bunları hayata geçirme enerjisi olan en önemli nüfus kitlemiz gençler.”

Genç nüfusun avantajının çok iyi bilinmesi gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, “Olabildiğince nüfusumuzu genç tutmamız lazım” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan sonra konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç gençlere her dönemde hayallarini gerçekleştirmeleri için proje destekleri verdiklerini söyledi. Esprili bir dille Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan bütçe kalemlerinde artış istediklerinide belirtti. Gençlerin bu tür zirveler tertip etmesinin ülke imajı için büyük önem taşıdığını gençlerin bu kadar güzel bir organizasyon yapmanız bizleri gururlandırdı dedi.

Medeniyetin ayrılıklar üzerine değil farklılıkların zenginliği üzerine kurulduğunu söyleyen Kılıç, “Bugün Türkiye’nin birçok coğrafyasında sıkıntılar var. Ama bunların hepsinin kökeninde bu birliktelik ruhunu anlamayanların sorunu var. Örneğin, ülkemizin içinde hendek kazmakla başka şeyler yapmakla meşgul olanlar terörle meşgul olanlar neye hizmet ediyorlar, neyin peşindeler, neyi başarmaya çalışıyorlar? Bu milletin mayası o kadar sağlam ki sizin o yapmaya çalıştıklarınızı asla müsaade etmez” ifadelerini kullandı. Bakan Kılıç, gençlere doğru sosyal medya kullanımının da önemini anlattı.

İkinci gün yine siyasileri ağırlayan zirvede, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Mv. Çiğdem Karaaslan, Ak Parti İzmir Mv. Hamza Dağ, Ak Parti Balıkesir Mv. Ak Parti Sema Kırcı, gençlerin etkin ve faal olmalı gerekliliğini vurguladı. Bütün siyasilerin ortak dili terör örgütlerinin gençler üzerinde oynadıkları oyunlara son vermeleri yönündeydi.
Zirveye 10’u aşkın ülkeden toplamda 700 genç katıldı.

Küresel Gençlik Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz  www.kureselgenclikzirvesi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor