TÜBİTAK Marmara Teknokentli Girişim TÜBA-GEBİP Ödülü Aldı!

TÜBA-GEBİP Ödülü, TÜBİTAK Marmara Teknokent firma ortaklarından ve aynı zamanda Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik bölümü öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Tunahan Çakır'a verildi. Detaylar haberimizde..

TÜBA-GEBİP Ödülü, TÜBİTAK Marmara Teknokent firma ortaklarından ve aynı zamanda Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik bölümü öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Tunahan Çakır'a verildi.

Üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla verilen TÜBA-GEBİP Ödülü, ''PHI Tech Bioinformatics'' Ortaklarından Yrd. Doç. Dr. Tunahan Çakır'a verildi.

TÜBA-GEBİP Ödülü'nü almaya hak kazanan isim TÜBİTAK Marmara Teknokent firma ortaklarından ve aynı zamanda Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik bölümü öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Tunahan Çakır oldu. Dr. Çakır ödülünü, 14.12.2015 tarihinde Ankara'da düzenlenen törende, Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı’nın elinden aldı.

Gebze Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Saliha Durmuş, Yrd. Doç. Dr. Tunahan Çakır ve Doç. Dr. Erdoğan Sevilgen tarafından, 2013 sonunda TÜBİTAK TEYDEB-1512 ve KOSGEB – ArGe İnovasyon destekleri ile kurulan “PHI Tech Bioinformatics” firması, 2014 başından itibaren TÜBİTAK Marmara Teknokent içerisinde faaliyetlerini başarı ile sürdürmeye devam ediyor.

Yaşam bilimleri ve bilgisayar bilimlerini birleştiren çalışmaları ile günümüzün yükselen değeri “Biyoinformatik’’ alanında uluslararası faaliyet gösteren PHI Tech Bioinformatics, ilgili araştırmacılara biyoinformatik analiz hizmetleri sunuyor. Bu alanda Türkiye’nin en iyisi olma vizyonu ile hareket eden firmanın yürüttüğü ArGe projelerinden bir tanesi, “Patojen-İnsan Protein Etkileşimleri Web Platformu”. Proje kapsamında ortaya çıkmış olan Web platformu PHISTO (Pathogen-Host Interaction Search Tool), deneysel olarak tespit edilmiş patojen-insan protein-protein etkileşim verilerini güncel bir şekilde, www.phisto.org web adresi üzerinden ilgili araştırmacıların erişimine sunuyor.

PHI Tech Bioinformatics hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.phitech.com.tr ve www.phisto.org web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor