2015'in İlk Yarısında En Fazla Patent Başvurusunu Kimler Yaptı?

TPE, 2015 yılı ilk yarısı en fazla patent başvurusu yapan firmaları açıkladı. 2015 yılının ilk altı ayında en fazla başvuru yapan ilk 10 sırada yer alan firmalar tarafından yapılan başvurular toplam yerli patent başvurularının %14’ünü oluşturdu. Detaylar haberimizde..

Türk Patent Enstitüsü, 2015 yılı ilk yarısı en fazla patent başvurusu yapan firmaları açıkladı. 2015 yılının ilk altı ayında en fazla başvuru yapan ilk 10 sırada yer alan firmalar tarafından yapılan başvurular toplam yerli patent başvurularının %14’ünü oluşturdu.

Listeye göre Arçelik 158 başvuruyla birinci, BSH Ev Aletleri 20 başvuruyla ikinci; Avea İletişim Hizmetleri 18 başvuruyla üçüncü sırada yer aldı. Böylece 2014 yılında ilk sırada yer alan Arçelik 2015 yılının ilk yarısında da birinci sıraya yerleşmiş oldu.

En çok patent başvurusu yapan ilk 10 başvuru sahipleri arasında beyaz eşya, otomotiv, telekomünikasyon ve ilaç firmaları bulunuyor. Geçen yıldan farklı olarak 2015 yılı ilk yarısında en çok başvuru yapan firmalar arasında bu defa ulaşım, tekstil, gaz, metal firmaları da yer aldı.

2014 yılında ilk defa en çok başvuru yapanlar arasında bir üniversite yer almıştı. 2015 yılı ilk yarısında da aynı üniversite yine en çok başvuru yapanlar listesine girmeyi başardı.

TPE kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor