Dünya Kadın Liderliği Ödülü TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'a Verildi!

Uluslararası “World CSR Day” kuruluşu tarafından her yıl düzenlenen “Dünya Kadın Liderliği Ödülleri” 14 Şubat 2015’te Hindistan’da yapılan bir törenle sahiplerine verildi. Türkiye adına ödüle Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut layık görüldü. Detaylar haberimizde..

Uluslararası “World CSR Day” kuruluşu tarafından her yıl düzenlenen “Dünya Kadın Liderliği Ödülleri14 Şubat 2015’te Hindistan’da yapılan bir törenle sahiplerine verildi. Türkiye adına ödüle Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut layık görüldü.

Bulut, Türkiye’de kadınların statüsünün yükseltilmesi, kadın inisiyatifinin güçlendirilmesi, lider konumda kadınların sayılarının artması için ulusal ve uluslararası alanda yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle ödüle sahip oldu.

Ödülle ilgili olarak törende konuşan Bulut, şunları söyledi:

Çok Önemli Bir Ödül

Bugüne dek yaptığım çalışmaların yerine ulaştığını göstermesi ve kadın sorunları konusunda özveriyle çalışma şevkimi daha da güçlendirmesi bakımından bu ödül benim için son derece kıymetli ve özellikle anlamlı olmuştur. Kadınlar olarak bizlerin de gelecek nesiller için her platformda daha fazla çalışması gerekiyor. Dünyayı bu denli etkileyebilen alanlarda, kadınların en azından yüzde elli oranında söz sahibi olmaları, karar alıcı mercilerde bulunmaları dünyayı daha yaşanır bir yer haline getirecektir.

Türkiye adına bu ödülü almaktan büyük gurur duyduğunu belirten Bulut; "Kadınların karar mercilerinde daha etkin olduğu bir dünyada savaşların ve yoksulluğun ortadan kalkacağı düşüncesindeyim. Kadın sorunlarına tüm dünyanın aynı ölçüde duyarlılık göstermesi gerekir. Kadınlar ekonomik ve politik alanlarda erkeklerle birlikte yürüdüğü ve kararları uygulayan konumdan, kararları alan konumlara yükseldiğinde inanıyorum ki, dünyayı değiştirebilmemiz mümkün olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin sonunda dayanışma mesajı veren Bulut; “Kadınlar olarak; yaşadığımız dünyaya dair söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok şeyimiz var. Ama bizler yol almak için el ele vermeliyiz. Eğer bunu yapabilirsek; fikirlerimizi birleştirebilir kendimiz, çocuklarımız ve tüm dünya için bir gelecek inşa edebiliriz.” dedi.

Bu yıl Hindistan’ın Mumbai şehrinde üst düzey bir katılımla gerçekleştirilen “Dünya Kadın Liderliği Konferansı ve Ödülleri”nin  2016 yılında da Türkiye’de yapılması yönünde görüşmelerin başlatılmasına karar verildi. Uluslararası düzeyde önde gelen isimlerin katıldığı konferansın sonunda, küreselleşen dünyada birlikte yol almanın önemi dile getirilirken, yayınlanan sonuç bildirgesinde dünyanın bölgesel kadın liderlere ihtiyacı olduğuna vurgu yapıldı.

Dünya Kadın Liderliği Ödülleri ve Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.worldwomenleadershipcongress.org web adresini, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) hakkında detaylı bilgi için ise www.tikad.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Derleme haberimizi kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor