Binlerce Genç Girişimci İstanbul'da Buluşuyor!

Genç MÜSİAD’ın bu yıl 3.sünü düzenleyeceği Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi (UGGK) 9–10 Aralık 2011 tarihlerinde, yerli yabancı 2 bini aşkın girişimcinin katılımıyla gerçekleşecek. 2 gün sürecek olan programda üç önemli bakan genç girişimcilerle biraraya gelecek. İşte detaylar..

Genç MÜSİAD’ın bu yıl 3.sünü düzenleyeceği Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi (UGGK) 9–10 Aralık 2011 tarihlerinde, yerli yabancı 2 bini aşkın girişimcinin katılımıyla gerçekleşecek. 2 gün sürecek olan programda üç önemli bakan genç girişimcilerle biraraya gelecek.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Gençlik Kurulu, tarihi bir organizasyona daha imza atıyor. 2008 ve 2009 yılında gerçekleşen Genç Girişimcilik Kongreleri ile binlerce genç girişimciyi biraraya getiren Genç MÜSİAD, 9-10 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek kongrede 500’ü yabancı ve 1500’ü yerli olmak üzere 2 bini aşkın girişimciyi buluşturacak.

“Kitle İletişim Kanallarının Değişimdeki Rolü (Medya, İnternet), Sivil Toplum Kuruluşlarının Değişimdeki Rolü, Genç Girişimcilerin Değişimde Rolü ve Spor Organizasyonların Değişimdeki Rolü” konularında iki gün içinde dört ayrı oturumun gerçekleşeceği kongrede girişimciler üç önemli bakanı dinleme fırsatı bulacak. İlk gün Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ikinci gün ise Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan genç girişimciler ile biraraya gelecek.

Kongrenin ikinci gününde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katılımıyla, Genç MÜSİAD’ın kurucularından olduğu Dünya Genç İş Adamları Birliği Kuruluş Protokolü imzalanacak.

UGGK Nedir?
'Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi' GençMÜSİAD tarafından organize edilen iki yılda bir Türkiye de düzenlenen, her kongrede farklı bir konunun ele alındığı, bu yıl 'Değişim' konusunun ele alınacağı dünyanın bir çok ülkesinden binlerce genç işadamının, girişimcinin, yazarların ve akademisyenlerin katıldığı ve bu sene 3. Yapılacak olan uluslararası bir organizasyondur.

UGGK'nin Amacı
'Yüksek ahlâk ve ileri teknoloji' anlayışını, 19 yıllık MÜSİAD tecrübesiyle birleştirerek, edindiği tecrübeyi genç girişimci ve yöneticilere aktarmak; aynı zamanda toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürünü geliştirerek, gençliğin sosyal, kültürel ve ekonomik seviyesinin yükseltilmesini sağlamak, milyonlarca genci, girişimciliğe yönlendirmek, dünyanın farklı coğrafyalarından ülkemize gelecek olan gençlerin kaynaşmasını sağlamak ve ülke gençliğinin ufkunu açmayı amaçlamaktadır.

Kongrenin programı şu şekilde:

Yer     : Cevahir Kongre Merkezi - İstanbul
Tarih  : 09-10 Aralık 2011

09 Aralık 2011, CUMA

10:00 - 12:00  Protokol Konuşmaları
Abdulsamet TEMEL – MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı
Ömer Cihad VARDAN - MÜSİAD Genel Başkanı
Murat YALÇINTAŞ - İTO Başkanı
Dr. Mohamed Ibrahem AL- Madhon – Filistin Gençlik ve Spor Bakanı
Suat KILIÇ – Gençlik ve Spor Bakanı
Egemen BAĞIŞ – Avrupa Birliği Bakanı

10 Aralık 2011, CUMARTESİ

13:30 – 14:00 Protokol Konuşmaları
Abdulsamet TEMEL – Gençlik Kurulu Genel Başkanı
Zafer ÇAĞLAYAN – Ekonomi Bakanı
14:00 – 14:10 İmza Töreni
Dünya Genç İş Adamları Birliği Kuruluş Protokolü İmza Töreni

Genç MÜSİAD Nedir?

Genç MÜSİAD, geleceğin işadamlarını ve MÜSİAD yöneticilerini yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olduğu değerleri ve tecrübelerini gençlerle paylaşmak maksadıyla MÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, 2002 yılında kuruldu.

MÜSİAD bünyesinde genç, idealist, kararlı ve heyecanlı bir grup genç tarafından başlatılan Genç MÜSİAD çalışmaları, hızla ülkemize yayılmakta ve bugün 2100′ee yakın üyesiyle Türkiye çapında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Genç MÜSİAD özetle, işbirliği yanında, güç ve gönül birliğini de gerçekleştirmek düşüncesiyle yola çıkan; toplumun kültür değerlerine, ticaret ahlâkına bağlı ve saygılı; çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip; ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen; meslekî birikimi ve çağdaş donanımıyla, işadamı ya da üst seviyede yönetici olma istidadı taşıyan gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformudur.

Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi hakkında daha fazla bilgi için www.uggk.org sayfasını didik didik incelemenizi tavsiye eder; etkinlik haberimizi ilgi ve bilgisine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.439 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Nalan
Nalan
Tüh, kaçırdıkk... Bu tip haberleri daha erken vermenizi diliyorum.

Selamlar, Başarılar..

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor