Temiz Hidrojen Ortaklığı Hakemlik Çağrısı Açıldı!

Ufuk Avrupa Programı Küme 5 kurumsallaşmış ortaklıkları arasında yer alan Temiz Hidrojen Ortaklığı, 2024 yılı çağrısı kapsamında temel araştırma düzeyinden endüstriyel ölçekli gösterimlere kadar farklı uygulama alanlarındaki proje tekliflerini değerlendirecek hakemleri aramak amacıyla duyuruya çıktı. İşte detaylar..

Bilindiği üzere, Çerçeve Programlar kapsamındaki olanaklardan nasıl yararlanılacağı ve proje yönetiminde karşılaşılabilecek problemlerle nasıl başa çıkılacağı gibi konularda deneyim edinmenin en iyi yollarından birisi, süreçte hakem olarak yer alıyor.

Ufuk Avrupa Programı Küme 5 kurumsallaşmış ortaklıkları arasında yer alan Temiz Hidrojen Ortaklığı (Clean Hydrogen JU Partnership), 2024 yılı çağrısı kapsamında temel araştırma düzeyinden endüstriyel ölçekli gösterimlere kadar farklı uygulama alanlarındaki proje tekliflerini değerlendirecek hakemleri aramak amacıyla duyuruya çıktı.

Temiz Hidrojen Ortaklığı sekretaryası tarafından iletilen bilgiye göre, konu ile ilgilenen paydaşların ilk olarak Avrupa Komisyonu Funding & Tenders Portalına kayıtlarını yaptırmaları sonrasında ise  ‘expert registration number’ ile birlikte en geç 1 Mart 2024 tarihine kadar projects@clean-hydrogen.europa.eu adresine e-mail göndererek bilgilendirmede bulunmaları  gerekiyor.  

Belli bir çağrı kapsamında hakemlik için seçilen kişilerin ve çalışmakta oldukları kuruluşların, ilgili çağrı özelinde herhangi bir başvuruda bulunmamış olmaları bekleniyor.

Temiz Hidrojen Ortaklığı 2024 Çağrıları Değerlendirme Sürecine İlişkin Planlanan Takvim:

  • 17 Nisan 2024: Proje Önerilerinin sisteme yüklenmesi
  • 3 Mayıs-9 Haziran 2024: Bireysel Değerlendirme (uzaktan) 
  • 10-18 Haziran 2024: Konsensüs Toplantıları (uzaktan)
  • 19-21 Haziran 2024: Panel Toplantıları (Brüksel’de yapılması planlanmaktadır)

Konuyla ilgilenen okurlarımızın başvurularını gerçekleştirmelerinin akabinde Temiz Hidrojen Ortaklığı sekretaryasının haricinde ayrı bir mail ile ncpenergy@tubitak.gov.tr adresi üzerinden enerji ulusal irtibat noktalarını da bilgilendirmelerinde fayda mütalaa ediliyor. Başta çıkar çatışması ve gizliliğe ilişkin hususların da yer aldığı Hakemlik Duyurusu hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen tıklayın.

Temiz Hidrojen Ortaklığı çağrısı ile ilgili diğer detaylara ufukavrupa.org.tr/tr/ortakliklar/temiz-hidrojen-ortakligi sayfasından erişebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor