Doğan Holding Geri Dönüşüm Şirketi GAMA'ya Ortak Oluyor

Doğan Holding, bağlı ortaklığı Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. aracılığıyla Türkiye’nin lider geri dönüşüm şirketi GAMA Recycle Sürdürülebilir Teknolojiler A.Ş.’ye yüzde 70 oranında ortaklık için anlaşmaya vardı. İşte detaylar..

Sürdürülebilir değer yaratan sorumlu bir yatırım holdingi kimliğiyle faaliyetlerini sürdüren Doğan Holding, bağlı ortaklığı Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. aracılığıyla Türkiye’nin lider geri dönüşüm şirketi GAMA Recycle Sürdürülebilir Teknolojiler A.Ş.’ye yüzde 70 oranında ortaklık için anlaşmaya vardı. İki şirket arasındaki hisse devri için resmi işlemler başlatılmış olup, hisse devri resmi işlemlerin sona ermesini takiben gerçekleşecek.

GAMA, kullanılmış kıyafet ve tekstil üretim atıklarından rejenere elyaf ve iplik, pet şişe ve ambalaj atıklarından da polyester elyaf üretimi ile geri dönüşümde Türkiye’nin lider şirketi olarak sektörünün en büyük kurulu kapasitesine sahip geri dönüşüm şirketidir. GAMA, geri dönüşüm ve döngüsellik konusundaki inovasyon odaklı çalışmalarıyla Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden tekstil başta olmak üzere birçok farklı sektörün, yerel ve ulusal markanın da en önemli iş ortaklarından biridir.  

Doğan Holding, bir taraftan katma değerli alanlara ve geleceğin işlerine yatırım yapmaya devam ederken portföyünü de sorumlu yatırım anlayışı ile dönüştürmeye devam ediyor. Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş şunları söyledi;

Sorumlu yatırım holdingi perspektifiyle daha iyi bir dünya için sürdürülebilir iş modellerine yatırımı önemli buluyoruz.  2018 yılından beri yürüttüğümüz dönüşüm ve büyüme stratejimiz doğrultusunda makro trendlere uygun, ülkemizin gelişim alanları ile uyumlu ve rekabet avantajımızın güçlü olacağı alanlara yatırıma devam ediyoruz. Sorumlu yatırım holdingi perspektifiyle daha iyi bir dünya için sürdürülebilir iş modellerine yatırımı önemli buluyoruz. Aldığımız her yatırım kararının sadece kendi alanıyla sınırlı kalmadığını da biliyoruz. Bu bağlamda Türkiye’nin lider geri dönüşüm şirketlerinden biri olan GAMA’ya ve sektörün geleceğine inanarak yaptığımız yatırımı çok değerli buluyor, başlattığımız bu ortaklıktan büyük heyecan duyuyoruz. GAMA’nın yerel ve global markalarla ilişkilerini ve inovasyon odaklı çalışmalarını güçlendirerek artırması için yatırım yapmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki GAMA uluslararası alanda da büyüyerek ülkemize ve sanayimize daha da güçlü bir şekilde değer katmaya devam edecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor