ForInvest, İnovatif Fikirler İçin Hızlandırma Programı Başlatıyor

ForInvest, İTÜ Çekirdek’in Big Bang Startup Challenge etkinliğinde “altın paydaş” oldu. ForInvest, inovasyon merkezi ForInvest Labs bünyesinde başlatılan ‘Boost’ hızlandırma programı için de başvuruların başladığını duyurdu. İşte detaylar..

Yatırım teknolojileri alanında 30 yılı aşkın süredir hizmet veren ForInvest, İTÜ Çekirdek’in her yıl en iyi girişimleri belirlediği Big Bang Startup Challenge etkinliğinde “altın paydaş” oldu. İTÜ ARI Teknokent gibi deneyimli bir kurumla ortak bir çatı altında buluşmaktan mutluluk duyduklarını belirten ForInvest CEO’su Serra Berkol; "Ekosistemimizi büyütme hedefiyle geleceğe yatırım yaparak, iş ortaklarımızla girişimcilerin tüm süreçlerde yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi. ForInvest, Big Bang Startup Challenge’da Develhope ve LinqiApp girişimlerine toplamda 300 bin TL değerinde yatırım yapacağını paylaştı. ForInvest ayrıca, inovasyon merkezi ForInvest Labs bünyesinde başlatılan ‘Boost’ hızlandırma programı için de başvuruların başladığını duyurdu.

Yatırım teknolojileri alanında 30 yılı aşkın süredir hizmet veren ForInves, İTÜ Çekirdek tarafından her yıl en iyi girişimlerin belirlendiği Big Bang Startup Challenge’ta “altın paydaş” olarak yerini aldı. İTÜ ARI Teknokent’in 12 yıldır teknoloji girişimlerini desteklediği kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, en iyi girişimleri yatırımcılar ile buluştururken; girişim ve fintek ekosisteminin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirten ForInvest CEO’su Serra Berkol şöyle konuştu;

İTÜ ARI Teknokent gibi deneyimli bir kurumla iş birliğimizin en büyük etkisi, yenilikçi bakış açılarını destekleyerek yatırım teknolojileri ekosistemini fintekler ile birlikte güçlendirmek olacak. Ekosistemimizi büyütme hedefiyle geleceğe yatırım yaparak, girişimcilerin tüm süreçlerinde yanında olmaya devam edeceğiz.

Girişimciler için yatırım fırsatlarını artırıyoruz

Tükiye’nin ilk yatırım teknolojileri zirvesi ForInvest InvestTech Summit 2023’te duyurulan inovasyon merkezi ForInvest Labs, ilk hızlandırma programını açıkladı. ForInvest’in yenilikçi fikirleri desteklemek ve girişim sinerjisi ile ekosistemi büyütmek için hayata geçirdiği ForInvest Labs Boost hızlandırma programı başvurularının başladığını Big Bang Startup Challenge etkinliğinde CEO Serra Berkol duyurdu. Hem start-up’ları hem de girişimci olmanın da ötesine geçerek şirketleşen scale-up’ları desteklemeyi amaçlayan programda, 2024'ün ilk çeyreğinde mentorluk sürecinin tamamlanması hedefleniyor. “2024 yılının üçüncü çeyreğinde ForInvest Labs Boost programının tüm ekosisteme yayılmasıyla hızlanmayı hedefliyoruz” diyen ForInvest CEO’su Serra Berkol, başvuruların 23 Ocak 2024 tarihine kadar yapılabileceğini söyledi. Bu yıl ilk kez hayata geçen ve bir yıl boyunca devam edecek hızlandırma programıyla, girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Berkol, “ForInvest, yatırım teknolojileri alanında son derece köklü bir hafızaya ve eşsiz bir birikime sahip. Bu yıl ilk adımı attığımız ForInvest Labs ile bu deneyimi girişimcilik ekosistemiyle paylaşacak olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Amacımız bundan sonraki süreçte hem Türkiye’de hem de küresel arenada iş geliştirme konusunda stratejik destek sağlarken; inovatif yaklaşımları ön plana çıkararak, girişimciler için yatırım fırsatlarını artırmak olacak.” değerlendirmesini yaptı. 

Sadece girişimciler değil, sektörün gelişimi için de çalışıyoruz

ForInvest’in yatırım teknolojileri alanında değer yaratmanın yanı sıra bulunduğu sektörde yeni girişimlere destek verme misyonuna sahip olduğunu hatırlatan Berkol şunları söyledi;

ForInvest Labs'le yola çıkarken inovasyonu ve girişimcileri merkeze almamızdaki en büyük motivasyon, sadece tekil anlamda girişimcileri desteklemek değil; aynı zamanda tüm bir sektörü geliştirerek ülkemizde yatırım ve finans sektörünün gelişimine katkı sunmak oldu. Bu anlamda ForInvest Labs’in ilk lansmanını da ForInvest InvestTech Summit 2023’te yapmamızın ayrı bir anlamı olduğuna inanıyoruz. Bugüne kadar girişimcilik çalışmalarına verdiğimiz desteğin kapsamını kurduğumuz iş birliklerinin gücüyle çok daha genişletmek istedik. ForInvest olarak start-up’lar, scale-up’lar, üniversiteler, hızlandırma programları ve STK’lar ile bugüne kadar sürdürdüğümüz iş birliğini bundan sonra da güçlendirerek devam ettireceğimize inanıyoruz. Eminiz ki programın ilk döneminde girişimcilerimizin elde ettiği başarılar, potansiyeli girişimcilerimiz için de cesaret ve motivasyon kaynağı olacak. 

Geleceğin yatırım teknolojilerini fintekler şekillendirecek 

Fintek şirketlerinin dünyada ve Türkiye’de oldukça uzun yıllara dayanan bir geçmişi olduğunu söyleyen ve finansın geleceği için finteklerin öneminin her geçen yıl artacağını belirten Berkol şöyle konuştu;

Pandemiyle birlikte fintek tarafında kayda değer bir yükselişe şahit olduk. Türkiye’de 2023 yılının Şubat ayı verilerine göre, sadece girişimcilik tarafında 637 aktif fintek şirketine ulaşıldı. Girişimcilik birçok riski içinde barındırır ancak bu şirketlerin ayakta kalma oranı yüzde 95 gibi ciddi bir seviyeye ulaştı. Yılı kapatmaya hazırlanırken, sadece bu veriler bile geleceğin yatırım teknolojilerini şekillendirmede finteklerin önemini bir kez daha gösteriyor. Sadece kurumsal yatırımların değil; girişimcilerin de bu alana gösterdikleri ilgi, rekabeti ve işlerin kalite düzeyini de doğru orantılı bir şekilde artırıyor. Gelecek dönemde de inanıyoruz ki yapay zeka, blockchain, veri ölçeklenebilirliği gibi alanlarda yaşanan gelişmeler sağlıklı bir fintek yapısı oluşturmak adına ayırt edici unsurlar olacak.

ForInvest Labs Boost hızlandırma programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için forinvest.com/forinvest-labs web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor