Bir Fikrin mi Var? Eğitim Projesine Başvurular Başladı

Mektebim Kolejlerinin iş dünyası ve girişimcilik alanlarını kapsayacak ‘Bir Fikrin mi Var?’ eğitim projesinde başvurular başladı. Türkiye çapında 17 yaş altı öğrencilere yönelik eğitim projesine 7-17 yaş arası tüm öğrenciler başvuru yapabilecek. İşte detaylar..

Girişimcilik yarışması ‘Bir Fikrin mi Var?’ 17’nci senesinde Mektebim Koleji öncülüğünde Türkiye çapında 17 yaş altı öğrencilerle buluşuyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki her yaş grubu lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulu öğrencileri kendi kategorisini seçip Mektebim Koleji Kampüslerinde başvuru yapacak. Ayrıca yarışmanın resmi web sayfasından da 7-17 yaş arası tüm öğrenciler başvuru yapabilecek.

Başvurular için son tarih 16 Şubat 2024 olacak.

‘Bir Fikrin mi Var’ girişimcilik yarışmasının da yapımcısı ve yaratıcısı olarak tanınan Fuat Sami, 7 yıl önce de Mektebim Kolejiyle birlikte hayata geçen benzeri bir projenin kamuoyunda çok yankı bulduğunu dile getirerek şunları söyledi:

Mektebim Koleji’nin ilk kurulduğundan bu yana iş yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmak için M-Lead programını faaliyete almış ve adeta bir mini-MBA öğrenimini on binlerce öğrencisine aşıladı. Bu yeni yaratılacak proje ile vites atıp hem M-Lead programı geliştirilecek hem de uluslararası iş birlikleri ile öğrencilerin uluslararası iş donanımlarını kazanmaları sağlanacak. Bunun yanında ülkenin en önemli iş insanlarından oluşan bir İş Dünyası Kurulu ile yıl boyunca öğrencilerle buluşmalar, mesleki eğitimler ve staj fırsatları yaratılacak.

KALKO: GENÇLERİN ‘BAŞIMIZA İCAT ÇIKARTMALARINI’ HEDEFLİYORUZ

Yarışma kapsamında Mektebim Koleji kampüslerinde bu alanda yapılanmalar ve koordinatör öğretmenler atanıp, öğrencilerin iş dünyası veya kendi işlerinin patronu olma yolundaki yetkinlikleri en üst düzeye getirileceğini söyleyen Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko ise “Bir Fikrin mi Var?” ile öğrencilerin girişimcilik yetkinliklerini de en erken yaştan deneyimlemelerinin sağlanacağını ifade etti.

Ümit Kalko, konuya dair yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Girişimciliği desteklemek ve gençleri girişimciliğe yönlendirmek amacıyla hazırlanan programda 7-17 yaş arası çocukların ve gençlerin ‘başımıza icat çıkartmalarını’ hedefliyoruz” diye konuştu. Kalko, gençlerin soru sormak, hayal kurmak ve yaratıcı düşünce konusunda engellenmemesi gerektiğine işaret ederek, “Hayatınız boyunca ailenizden, öğretmenlerinizden duyduğunuz 'başımıza icat çıkarma' sözünün aksine ‘icat çıkarın.’ Lütfen kendinizi zorlayın, basitlikten kaçının, farklı olun, farkındalık yaratın.

“YARIŞMA İLE ONLARCA ŞİRKET KURULDU”

Bir Fikrin mi Var Girişimcilik Yarışması’na katılımların her sen artığını söyleyen ve proje ile öğrencilere girişimci olma ve şirket kurma alanında yeni fırsatlar tanındığını ifade eden Fuat Sami, bugüne kadar onlarca şirketin bu platform vasıtası ile kurulup milyonlarca TL’lik değerlere ulaştığını dile getirdi. Sami konuşmalarına şöyle devam etti;

Yarışmamız bu sezon itibari ile bir gençler sezonu yaparak ciddi ses getirmeyi amaçlamaktadır. Son 16 senedir milyonlarca TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren ‘Bir Fikrin mi Var?’ projesinin 2017 yılında kendi ismiyle girişimcilik kitabı çıkmış ve bu Türk girişimcilik TV formatı Türkiye dışında şu anda Arnavutluk ve Suudi Arabistan ekranlarında de girişimciliği milyonlara aşılamaktadır. Hedefimiz tüm dünyanın girişimcilik platformu olmaktır.

Yarışma ile ilgili bilgi edinmek isteyen okurlarımız projenin detaylarına ulaşmak için birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir. DHA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor