Boğaziçi Ventures’tan Oyun Sektörüne Yeni Yatırım: Frozen Pawn

2023 yılının son çeyreğini farklı dikeylere yaptığı yatırımlar ile kapatmaya hazırlanan Türkiye’nin yenilikçi girişim sermayesi şirketi Boğaziçi Ventures yeni oyun yatırımı Frozen Pawn’ı duyurdu.

Türkiye'nin öncü yatırım şirketlerinden Boğaziçi Ventures, teknoloji ve girişimcilik dünyasına katkılarını oyun sektöründe faaliyet gösteren Frozen Pawn'a yaptığı yatırım ile sürdürüyor. BV Growth fonu aracılığıyla gerçekleştirilen bu yatırım, Frozen Pawn'ın global pazarda genişleme potansiyelini ve sağlam iş modelini destekleyerek, yetenekli ekibinin uluslararası başarısını hızlandırmayı hedefliyor. 

Boğaziçi Ventures, BV Growth fonu ile erken evre gelişim gösteren, uluslararası pazarlarda geniş kullanıcı kitlesine ulaşma kapasitesine sahip ve yetkin takımlar tarafından yönetilen teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapma stratejisine devam ediyor.

Boğaziçi Ventures, portföyünü oyun, Web 3.0, finansal teknolojiler, perakende inovasyonları, sağlık ve eğitim teknolojileri gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunan girişimlere yönlendiriyor. Şirketin en son yatırım hamlesi ise İstanbul merkezli oyun endüstrisinde yetişmiş genç ve dinamik bir ekip tarafından yönetilen ve hızla büyüyen bir oyun geliştirme şirketi olan Frozen Pawn!

Frozen Pawn ekibi, mobil ve PC platformlarında oyun geliştirme konusunda yetkin, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu oyunlar geliştirmekte ve çeşitli teknolojileri kullanarak yenilikçi projelere imza atmaktadır. Frozen Pawn yatırımı ile ilgili olarak Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı Burak Balık şöyle konuştu;

Frozen Pawn'a yaptığımız yatırım hem şirketimiz hem de Türkiye oyun sektörü için stratejik bir adımdır. Teknoloji ve yenilikçi çözümlere odaklanarak yatırım yapma stratejisi ile Boğaziçi Ventures, Frozen Pawn’ın Türkiye'nin oyun sektörünü uluslararası arenada daha parlak bir geleceğe taşıma hedefine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.Yenilikçi yaklaşımları ile kısa zamanda önemli başarılara imza atacak şirketin ekibine inancımız yüksek. Kendilerini hem maddi hem de stratejik büyüme odaklı sahip olduğumuz deneyim ile desteklemek için heyecanlıyız. Boğaziçi Ventures olarak, Frozen Pawn'ın sektördeki büyümesini ve başarısını desteklemekten büyük bir heyecan duyuyoruz.

Midcore oyun türündeki Heist Guyz adlı oyunları ile Frozen Pawn, oyunculara benzersiz bir strateji ve hızlı düşünme becerilerini birleştiren dinamik bir oyun yapısı deneyimi sunuyor. Orta düzey zorluk seviyesine sahip Heist Guyz oyunu, çok oyunculu taktiksel nişancı oyunudur ve heyecan verici bir soygun temasına sahiptir. Frozen Pawn BV Growth Portföy şirketlerinden bir diğeri olan UGC90 ile yaptıkları işbirliği ile, Fortnite, Minecraft ve Roblox gibi platformlarda kullanıcı tarafından oluşturulan içerikler üzerine odaklanıyor.

Frozen Pawn Kurucu Ortağı Aykut Şahin yatırım ile ilgili olarak şunları söyledi; 

Boğaziçi Ventures tarafından aldığımız yatırım ile birlikte, büyük fırsatlar barındıran UGC gaming alanında faaliyetlerimizi hızlandırarak şirket olarak globaldeki payımızı artırmayı hedefliyoruz. Dünya genelinde özellikle Fortnite Creative tarafında faaliyet gösteren stüdyoların yeni oluşmaya başladığı bu dönemde, Türkiye'de bu alanda faaliyet gösteren ilk stüdyolardan biri olmanın avantajlarına sahibiz. Bu nedenle, özellikle Fortnite Creative tarafındaki rekabetin henüz çok yüksek olmadığı bu dönemde, Boğaziçi Ventures'ın desteğiyle birlikte UGC gaming alanında öncü şirketlerden biri olmak için çaba sarf ediyoruz.” sözleriyle belirtti.

Frozen Pawn’ın bir diğer Kurucu Ortağı Mustafa Enes Bilgiç ise şunları ekledi; 

Yapılan yatırım, sadece BV ve Frozen Pawn için faydalı olmakla kalmayacak; Frozen Pawn olarak gerçekleştirdiğimiz ilkleri ve mevcut oyun türlerine getirdiğimiz yenilikçi yaklaşımlarımızla sektöre de büyük katkı sağlayacaktır.Boğaziçi Ventures, teknolojiye dayalı yenilikçi projelere odaklanarak yatırım sürecini   her geçen gün ileriye taşımaya devam ediyor. BV Growth Fonu, 2024 sonuna kadar kaynak taahhüdü toplamaya devam edecektir.

Boğaziçi Ventures hakkında detaylı bilgi çin bogaziciventures.com web adresini, Frozen Pawn hakkında detaylı bilgi çin frozenpawn.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyor, diğer Yatırım içeriklerimizi de incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor