"Genç Girişimciler için Erasmus" Programı Başvurularınızı Bekliyor

Yeni girişimcilere kendilerini geliştirmek istedikleri alanlarda AB ülkelerinde mentor desteği sunan “Yeni Girişimciler için Erasmus” programı, geleceğin iş dünyasına önemli katkılar sunmaya devam ediyor. İşte detaylar..

"Yeni Girişimciler için Erasmus" Programı kapsamında iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimciler, yurt dışında yeni pazarlara açılma fırsatı kazanıyor. Türkiye inşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) aracı kurum olarak dahil olduğu, Avrupa genelinde yeni ve tecrübeli girişimciler arasında sınır ötesi değişim imkanı sağlayan ‘Yeni Girişimciler için Erasmus’ programı devam ediyor.

Geliştirmek istedikleri iş fikirleri ile programa başvuran yeni girişimciler, yurt dışında bilgi ve tecrübe edinmenin yanı sıra yabancı ortaklarla iş birliği yapma ve Avrupa'da yeni pazarları tanıma olanağı buluyor. Program sayesinde hem yeni girişimciler hem de mentorluk yapan tecrübeli girişimciler birbirlerinin bakış açılarından yararlanarak, yeni ve trende uygun fikirler geliştirme imkanı elde ediyor.

“Amacımız Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmak”

Türkiye’deki girişimcilerin yeni fikirlerini iş modele dönüştürme konusunda Avrupa Birliği ülkelerindeki meslektaşlarına göre daha yüksek motivasyona sahip olduklarını söyleyen, Türkiye İMSAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu,

“Amacımız, girişimcilik niyeti ve iş planına sahip vatandaşlarımıza kritik destek sağlamak ve ülkenin gelişimine katkıda bulunmaktır” dedi. Programın yeni girişimciler ve mentorluk yapan deneyimli girişimcilerin birbirlerinin bakış açılarından faydalanmalarına olanak yarattığına değinen Küçükoğlu, “Bu program, her iki tarafın da hedef pazarları, iş ortaklarını ve farklı iş yapma yöntemlerini keşfettiği bir kazan-kazan modeli sunuyor. Bu nedenle geleceğin iş dünyası için büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Girişimciler için Erasmus Programına kimler katılabilir?

Yeni Girişimciler: Kendi işlerini kurmayı planlayanlar ya da son üç yılda bir iş kurmuş olanlar.

      Aşağıdaki durumlarda programa Yeni Girişimci (NE) olarak katılabilirsiniz:

  • Uygun bir iş planına dayanarak bir iş kurmayı kesinlikle planlıyorsanız;
  • 3 yıldan az süredir girişimci olarak bir şirket işletiyorsanız. 

      Şirketiniz veya faaliyetiniz herhangi bir sektörde olabilir ve katılım için 18 yaşından büyük olmak yeterlidir.

      Ayrıca:

  • Katılımcı Ülkelerden birinde daimi ikamet etmelisiniz;
  • Bir iş planına yansıyan somut bir proje veya iş fikriniz olmalı;
  • Başka bir Katılımcı Ülkeden deneyimli bir girişimci ile kaldığınız süre boyunca işbirliği yapmak için motive ve adanmış, ev sahibi girişimcinin işinin gelişimine katkıda bulunmak için beceri ve yetkinliklerinizi kullanmaya hazır olmalısınız;
  • Yurtdışında kalış masraflarınızı karşılamak için program fonunun dışında ihtiyacınız olan fonu karşılamaya hazır olmalısınız.

      Yeni girişimcilerin programa yalnızca bir kez katılabileceğini unutmayın.

Deneyimli Girişimciler: Katılımcı Ülkelerden birinde Küçük veya Orta Ölçekli Bir İşletmeye sahip olan veya bunları yöneten deneyimli girişimciler.

      Ev sahibi girişimci (HE) olarak aşağıdaki durumlarda programa katılabilirsiniz:

  • Katılımcı Ülkelerden birinde daimi olarak ikamet ediyorsanız ve şirketiniz bu ülkede kayıtlıysa;
  • Bir KOBİ'nin sahibi/yöneticisi iseniz veya doğrudan yönetim kurulu düzeyinde yetkiliyseniz (çalışan değil)
  • 3 yıldan fazla süredir girişimci (çalışan değil) olarak bir şirket işletiyorsanız
  • Bilginizi ve deneyiminizi yeni bir girişimci ile paylaşmaya ve mentor olarak hareket etmeye hazırsanız başvurabilirsiniz.

       Katılım koşulları hakkında daha fazla bilgiye program kılavuzundan (İngilizce) ulaşabilirsiniz.

‘Yeni Girişimciler için Erasmus’ projesi ile ilgili detayları bilgilere buradaki ilgili IMSAD sayfasıdan ulaşabilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor