Boğaziçi Ventures ile Waves Tech Teknolojik İş Birliği Yaptı!

Türkiye’nin yenilikçi girişim sermayesi şirketi Boğaziçi Ventures (BV) yeni teknoloji yatırımını duyurdu. ‘Waves Tech’ şirketi ile Türkiye’de ortak bir blokzincir teknoloji şirketi kurmaya karar verildi.

Kurucularının teknoloji alanındaki tecrübesi ve geniş uluslararası ağı ile ülkemizdeki teknoloji girişimlerini çok yönlü desteklemek üzere 2015 yılında yola çıkan Boğaziçi Ventures, 2019 yılında blokzincir teknolojileri alanında faaliyet göstermek üzere ‘BV Dijital’ şirketini kurmuştur. Teknolojik gelişmelere yön vermek ve katkıda bulunmak amacıyla kurulan BV Dijital, yeni internet altyapısı Web 3.0, Metaverse, NFT gibi hızla gelişen alanlarda dönüşüm, merkeziyetsiz finans ve kripto para piyasaları dikeyinde faaliyet göstermekte olup, Türkiye’nin ilk dijital varlık yönetimini sunan kripto fonunu kurmuştur. Yayınlanan kripto varlık hizmet sağlayıcılarına ilişkin yönerge ve düzenlemelere tam olarak uyan BV Dijital, ilgili tüm resmi kurum ve kuruluşlar tarafından yayınlanan düzenlemeleri takip ederek ülkemizde yatırımcılarına sürdürülebilir ve güvenli alternatifler sunmaktadır. BV Dijital, Waves Tech blokzincir protokolünü kullanarak yapacağı yeni yatırımı ile kurumsal blokzincir yazılımları üreten ‘Waves Enterprise’ ürünlerinin Türkiye ve yakın coğrafi bölgesindeki satış ve entegrasyonundan sorumlu olacaktır. Kurulacak yeni şirket, özellikle Waves teknolojisini kullanarak reel dünya varlıklarının (RWA) tokenizasyonu üzerine uzmanlaşarak bu tür dijital varlıklara lansman platformu ve merkeziyetsiz borsa listeleme hizmetleri sunacaktır.

Blockchain alanında dünyanın en iyi teknolojileri arasında gösterilen Waves platformu, sunduğu kullanıcı deneyimi, merkeziyetsiz yapısı, geliştirilmiş en hızlı, birinci basamak blokzincir protokollerinden biri olmasıyla uzun yıllardır önde gelen dağıtık defter teknoloji sağlayacılarından biridir. ‘Waves’ sağlam bir blokzincir mimarisi ve eşsiz bir konsensüs mekanizması kullanarak, saniye başı işlem hızı yüksek onaylama ve ölçeklenebilirlik sağlar. Waves teknolojisi üzerinde koşan dağıtık yazılımlar hızlı ve yüksek verimle işlem sonlandırma yanında düşük işlem maliyeti avantajına sahip oldukları için özellikle kurumsal blokzincir yazılımlarında tercih edilmektedir. Aynı zamanda kolay arayüzlü akıllı sözleşme geliştirme imkani sunan Waves, blokzincir geliştiricilerine kendi ‘programlanabilir para’ projelerini Waves üzerinden hızla oluşturma faydası sunar. Ethereum ile eş zamanlı olarak en yüksek değerle ilk token arzını tamamlayarak fonlanmış blokzincir platformlarından biri olan ‘Waves’, adını Einstein’ın İzafiyet Teorisini oluştururken öne sürdüğü tüm evrenin yerçekimi ‘dalgaları ile kaplandığı’ kuramından almaktadır. Waves Tech global çapta 300.000’den fazla aktif kullanıcıya sahip olup tanınmış uluslararası kuruluşlar ile ortaklıklar kurarak pek çok kurumsal blokzincir projelerine ev sahipliği yaparak teknoloji alanında büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Bünyesinde kullanıcıları için dijital varlık takası, kitle fonlaması (ICO) ve tokenizasyon gibi farklı çözüm yollarını da barındıran Waves, ‘kimlik çözümü’ teknolojisi ile kullanıcılarına dijital kimlik yönetimi gibi yenilikçi uygulamalar da sunmaktadır.

BV Dijital’in Waves Tech ile ortak kuracağı bu yeni şirkette yönetim kurulu üyelerinden biri olarak görev alacak olan Waves Tech kurucusu Sasha Ivanov yaptığı açıklamada şunlara değindi: “Waves’in kanıtlanmış teknolojisi ve ürünleri ile ilgili sahip olduğu tüm know-how ve deneyimi yeni kurulacak şirkete aktarıyor olacağız. Türkiye pazarını yıllardır yakından takip ediyorum ve BV Dijital gibi bir iş ortağı ile Türk kullanıcılarına ürün ve hizmetlerimizi sunacak olmaktan dolayı oldukça heyecanlıyım. Hedefimiz 12 ay içerisinde öncelikli olarak bir dijital varlık lansman platformunu hayata geçirerek yeni nesil token projelerinin merkeziyetsiz alım-satım borsasını kullanıcılarımızla buluşturmak olacaktır.”

Türkiye’nin lider alternatif varlık yönetimi şirketi olarak faaliyet gösteren Boğaziçi Ventures, geleneksel yatırım yönetimi anlayışı yerine geleceğe teknoloji ile değer katacak projelere odaklanarak yatırım yapmayı hedeflemektedir. 500.000 Amerikan Doları tohum yatırım ile kurulacak bu yeni şirketin de destekçilerinden olma kararı alan Boğaziçi Ventures, küresel olarak yatırımların devam ettiği blokzincir teknolojisi dikeyinde yenilikçi çözümlere yatırım yapma stratejisi doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor.

Bogaziciventure kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor