Duş Seti Nedir? Duş Seti Modelleri Hangileridir?

Duş setleri plastik, alüminyum veya paslanmaz çelik gibi farklı malzemelerden üretilen parçalara sahiptir. Dilerseniz, daha fazla vakit kaybetmeden modellere daha yakından bakalım!

Duş seti, bir duş kabininin çeşitli parçalarının bir arada bulunduğu bir takımdır. Bu setler genellikle; duş kabini, duş başlığı, duş kolu, duş hortumu ve duş menfezinden oluşur. Nitekim bu setler, duş alacağınız alanı düzenlemek ve banyo yapmanızı kolaylaştırmak için tasarlanır. Plastik, alüminyum veya paslanmaz çelik gibi farklı malzemelerden üretilen parçaları da bulunur. Dilerseniz, daha fazla vakit kaybetmeden modellere daha yakından bakalım!

Duş Kabinleri

Duş kabinleri, duş alanınızı kaplamak için kullanılan cam veya plastik parçalardan oluşur. Duş kabini, duş alanınızın içine yerleştirilir ve duş alanını sudan korur. Duş başlığı, duş kabininin tavanına veya duvarına monte edilir ve suyu yayar. Duş kolu, duş başlığına bağlanır ve suyun akışını kontrol etmenizi sağlar.

Duş hortumu, duş kolundan duş alanına uzanan bir boruya verilen isimdir. Duş menfezi, duş alanının drenajını sağlamak için yerleştirilir. Bu parçaların hepsi, duş setleri olarak satılır ve duş alanınızı kurmak için kullanılır.

Duş Başlıkları

Duş başlığı modelleri, duşunuzun çeşitli şekillerde su akışı sağlamasına yarayan ürünlerdir. Örneğin, düzenli fışkırmalı duş başlığı, yüksek basınçlı duş başlığı, yüzücü duş başlığı modelleri vardır. Başlıklar, bu setlerin olmazsa olmaz parçaları arasında yer alır.

Düzenli fışkırmalı duş başlıkları, suyun düzenli bir şekilde fışkırmasını sağlar ve genellikle standart duş başlıkları olarak adlandırılır. Bu duş başlıkları, yüksek basınçlı duş başlıklarına göre değişken su tasarrufu sağlar. Duş setleri denildiği zaman akla ilk gelen duş başlıklarının dayanıklı materyaller ile üretilmiş olması bir hayli önemlidir.

Duş Hortumları

Duş hortumu modelleri, duşunuzun su akışını duş başlığına taşıyan ve genellikle teleskopik olarak uzatılabilen hortumlardır. Paslanmaz çelik duş hortumu, krom duş hortumu türleri bulunabilir. Paslanmaz çelik duş hortumları, yüksek nem ortamlarında korozyona karşı dayanıklıdır ve su sıçramalarından etkilenmezler.

Krom duş hortumları, krom kaplama ile kaplıdır ve genellikle daha hafif yapıdadır. Krom duş hortumları, yüksek nem ortamlarında korozyona karşı dayanıklı değildir, ancak su sıçramalarından etkilenmezler. Profesyonel duş setleri içerisinde duş hortumlarını da bulabilirsiniz.

Duş Perdeleri

Duş perdesi modelleri, duş alanınızın su sıçramalarından korunmasını sağlar ve genellikle plastik, poliüretan veya polivinil klorür (PVC) gibi malzemelerden yapılır. Açılır-kapanır duş perdeleri ve yıkanabilir duş perdesi çeşitleri en popüler olanlardandır. Duş perdeleri, duş bölmesinin içinde kullanıldığında suyun duş bölmesi dışına sızmasını önler ve bu sayede zeminlerin ıslanmasını önler. Bu, evinizde düşük riskli bir ortam yaratır ve düşme riskini azaltır.

Duş perdeleri, duş bölmesinin görünümünü değiştirir ve evinizin görünümünü yeniler. Duş perdeleri, farklı renklerde ve desenlerde bulunur ve bu sayede duş bölmenizi istediğiniz görünüme kolayca getirebilirsiniz. Duş perdeleri, duş bölmesinin içinde kullanıldığında, duş bölmesinin içindeki hava kalitesini iyileştirir. Duş perdeleri, su buharının duş bölmesi dışına sızmasını önler ve bu sayede hava nem oranını azaltır. Bu, duş bölmesinin içinde nemli bir ortam olmamasını ve bu sayede duş bölmesinin içinde daha rahat bir ortam yaratılmasını destekler.

Duş Seti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Duş seti satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği, öncelikle ihtiyaçlarınız ve beklentileriniz doğrultusunda değişebilir. Ancak genel olarak aşağıdaki özel kriterlere dikkat etmeniz faydalı olabilir:

Öncelikle, seti yerleştireceğiniz alanın ölçülerine göre bir set seçmelisiniz. Örneğin, duş kabininin çok dar olduğu bir yere geniş bir duş seti almak pek mantıklı olmayabilir. Duş seti satın alırken, kaliteli malzemeler kullanılıp kullanılmadığına dikkat etmelisiniz. Özellikle duş kabininizin camının kalitesi, uzun vadede size önemli avantajlar sağlayabilir.

Set seçerken ihtiyaçlarınız doğrultusunda fonksiyonel bir yapıya sahip setler arasından seçim yapmalısınız. Eğer duş seti içinde bir havuz ya da jakuzi gibi ekstra özellikler arıyorsanız, bu özellikleri taşıyan bir set seçebilirsiniz. Mekanlarınızın tasarımına uygun bir set seçmelisiniz. Özellikle duş kabininizin camının renk ve desenleri, evinizin tasarımına uygun olmalıdır. Böylelikle dekorasyon tarzınız ile bütünlük oluşturabilecek ürünlere sahip olabilirsiniz.

Bu setler, birçok faktöre bağlı olarak farklı fiyat aralıklarında satılır. Duş sistemleri fiyatları marka, model ve ürün özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Öncelikle, bütçenizi belirlemeli ve size uygun bir duş setini belirlemelisiniz. Bu noktada VitrA’da yer alan birbirinden güzel ve kaliteli duş setlerine göz atarak tercihinizi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz!

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor