Girişimciler İçin 2023'ün Dijital Pazarlama Trendleri

2022’i yılını yavaş yavaş geride bıraktığımız şu günlerde 2023 yılı trendleri de belli olmaya başladı. Gün geçtikçe önem kazanan dijital pazarlama yarışında öncelik kazanmanız için yeni yılın öne çıkacak trendlerini derledik.

Dijital pazarlama, gelişen teknolojiler ve dijital alışkanlıklarla birlikte sürekli kendini güncelleyen bir kavram. Durum böyle olunca, dijital pazarlama trendleri yıldan yıla değişiklik göstermekte. Sürekli yeni nesil modeller ortaya çıkaran dijital pazarlama 2023 yılı dijital trendler ve anlayışları ile de farklılık taşımaya devam edecek. Bu nedenle dijital pazarlama sektöründeki girişimcilerin ve çalışanların çağın gerekliliklerine hakim olunmasında yarar var. Gelin birlikte 2023 dijital dünyasının kapılarını aralayalım.

Metaverse Reklamacılığı

2023’te Metaverse evreninde reklam yayınları hız kazanacak. Bu evren, markaların ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmaları için oldukça geniş bir yelpazede yenilikçi fırsatlar barındırıyor. Burada reklamlar, etkileşime açık olacağı için doğru hedef kitleye ulaşacak.

Yapay Zekan Reklamacılığı

2023, yapay zekanın reklamları yönettiği bir yıl olacak. Tüketicilerin tepkisini anlık değerlendiren ve daha fazla kişiselleştirilmiş reklama olanak tanıyan yapay zeka sayesinde, reklamı hazırlamadan önce bunun etkilerini ölçmek kısa sürede mümkün olacak.

Karma Gerçeklik

Sanal ve artırılmış gerçekliğin bir üst versiyonu olan ‘karma gerçeklik’, markaların en çok kullanıldığı pazarlama tekniklerinden biri olacak. Bu teknoloji, sanal ve gerçek dünyanın bir araya getirilmesiyle oluşuyor. Burada kullanıcılar sanal nesnelerle birebir etkileşim içerisinde oluyor. Markalar bu teknolojiyi kullanarak müşterilerine gerçek zamanlı unutulmaz deneyimler kazandıracaklar.

Programatik

Aynı web sitesine ya da dijital sayfaya bakan iki ayrı kişi farklı reklamlar görüyor. Buna ‘programatik reklamcılık’ deniyor. Sistem, kullanıcının davranışlarına göre hareket ederek hedef kitleye nokta atışı ulaşıyor. Aynı yöntem akıllı TV’lerde de büyük bir hız kazanacak. Vatandaş, izlediği program içerisinde ilgi gösterdiği ürünü görüp satın alacak. Yani geleneksel reklamcılık hızla dijitalleşecek.

NFT Pazarlama

NFT, dijital eser demek. Markalar, Z kuşağını yakalayarak imajı ve bilinirliğini artırmak için NFT koleksiyonlarına ağırlık vermeye başladı. 2023, bu pazarın patlama yapacağı bir yıl olacak. NFT’de en önemli şey ürünün koleksiyon olabilecek değer taşımasıdır. Yani ‘konsept’ oluşturmak kritik önemde.

İçerik Pazarlaması

İşlerini dijital platformlara taşıyan kişi ve işletmeler için oldukça önemli bir dijital pazarlama stratejisi olan İçerik Pazarlamasına olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor. Birçok işletme hedef kitlesinde yer alan tüketicilere ulaşmak için sosyal medya platformlarında ve blog bölümlerinde paylaşacakları içerikler oluşturuyor ve bu içeriklerin paylaşımını yaparak potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşıyor.

  • SEO uyumlu içerikler
  • Faydalı İçerikler
  • Düzenli İçerik Üretimi
  • Sayfa Hızı

Gibi önemli unsurlar 2023 dijital pazarlama trendleri arasında yer alan içerik pazarlamasının etkili olmasını sağlıyor. 

Mobil Uyumlu Pazarlama

Sizler de mobil cihaz kullanımının artmasından faydalanmak ve ürün satışlarınızı arttırmak istiyorsanız 2023 pazarlama trendleri içerisinde yer alan mobil uyumlu pazarlamaya önem verebilir ve böylece e-ticaret firmanızın başarısını arttırabilirsiniz.

E-mail Pazarlama


2023 Dijital Pazarlama Trendleri arasında da yer alan e-posta pazarlama sayesinde işeltmeler 2023 yılında satışlarını daha kolay bir şekilde arttırma fırsatı yakalayacaktır. E-ticaret ile internetten ürün satan bir işletmeyseniz sizler de ürün, hizmet ve kampanyalarınızı tanıtmak için E-mail Marketing’i kullanabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Kişiselleştirme

Müşterilerini daha iyi hissettirmek ve tüketicilerin marka sadakatini arttırmak isteyen işletmeler kişiselleştirilmiş pazarlamayı kullanıyor. 2023 Yılı pazarlama trendleri içerisinde de yer alan kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları yapmaya şimdiden başlayabilir ve markanızın hedef kitlesinde yer alan kişilere güven sağlayabilirsiniz.

TİKTOK = Sosyal Ticaret Merkezi ?

2023 yılı için olan beklentilerin en büyük kaynağı ise Z kuşağında yer alan kişilerin büyük bölümünün Tik Tok kullanıcı olmasından kaynaklanmaktadır. Yani kısacası 2023 pazarlama trendlerinde yer alan Tik Tok kendini geliştirdiği takdirde Z kuşağını hedefleyen işletmelerin ilgi odağı olacaktır.

Ürün, hizmet satışını ve marka bilinirliğini arttırmak için dijital pazarlama çalışmaları yapmak isteyen işletmelere bilgi vermeye yönelik hazırladığımız 2023 dijital pazarlama trendleri adlı bu yazımızda sizlerle 2023 yılı dijital pazarlama trendlerini paylaştık. Sizler de yaptığımız paylaşımlara dikkat ederek dijital pazarlama stratejilerinizi geliştirebilir geleceğe bugünden dahil olabilirsininiz.

bi Fark Yarat / Blog kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor