Mutfağıyla Tüm Ülkeye Nam Salan Adana'nın En Girişimci 5 Lezzeti

Türkiye’nin en kalabalık şehirleri arasında gösterilen Adana, sahip olduğu tarihi geçmişi, görülmeye değer doğal güzellikleri, kendine has kültürü ve keşfedilmeye değer pek çok özel lezzetiyle öne çıkmaktadır.

Zengin kültürünü mutfağına da yansıtan Adana, böylece keşfedilmeye değer pek çok özel lezzeti sofralara taşımaktadır. Özellikle et yemekleri başta olmak üzere birbirinden lezzetli meze ve özel tarife sahip olan Adana mutfağı, baharatlı tatları ile ünlüdür. Adana’nın neyi meşhur diye sorulduğunda gezginlere verilecek en iyi cevap ise Adana kebap, şırdan, ciğer, bici bici ve muzlu süt şeklindedir.

1. Zırhta Pişen Eşsiz Lezzet: Adana Kebabı

Adana denilince ilk akla gelen şey kuşkusuz kebaptır. Adana kebabı, tarifi her ne kadar kolay gibi görünse de ustalık isteyen oldukça özel bir lezzettir. Zırh adı verilen bıçağa yerleştirilen parça etlerin ateşte pişirilmesiyle yapılan Adana kebabının ana malzemeleri ise koyun eti, kuyruk yağı, kırmızı pul biber ve tuzdur. Meze eşliğinde servis edilen kebap, Adana’nın en ünlü yemeklerindendir. Tadı damaklarda kalan Adana kebabını en lezzetli şekilde Kebapçı Cik Cik Ali’de yiyebilirsiniz.

2. Sakatat Sevenlerin Vazgeçemeyeceği: Şırdan

Adana’nın meşhur yemekleri arasında gösterilen şırdan, sakatat sevenlerin mutlaka tadına bakmaları gereken özel bir lezzettir. Dolma şeklinde sarılan şırdan, hayvanın midesinden yapılmaktadır. Temizlendikten sonra baharatlı pirinçle doldurularak dikilen lezzet, salçalı suda pişirildikten sonra servis edilmektedir. Türk mutfağının benzersiz lezzetlerinden biri olan şırdan, Adana’daki her lokanta ve restoranda bulunabilmektedir. Kendine has bir tadı olan bu benzersiz lezzeti Adana’da hizmet veren Şırdancı Kemal’de deneyebilirsiniz.

3. Adana Sıcaklarına Bire Bir Tatlı: Bici Bici

Adana’nın yöresel tatlılarından biri olan bici bici, özellikle yaz aylarında tüketilmektedir. Bici bici muhallebisi olarak da bilinen benzersiz tatlının yapımında buz, pişmiş nişasta, şerbet ve pudra şekeri kullanılmaktadır. Rendelenmiş buz görünümünde ve kırmızı renkte olan bici bici, üzeri muz veya çilek ile süslendikten sonra servis edilmektedir. Adana gezileri sırasında sıcaktan bunalanlar için oldukça keyifli bir alternatiftir. Buz gibi ferahlığıyla ünlü tatlı bici biciyi Adana’da en iyi şekilde Meşhur Bicici Abuzer Kadayıf’ta bulabilirsiniz.

4. Nefis Tadıyla: Muzlu Süt

Adana’nın sokak lezzetleri arasında öne çıkan muzlu süt, şehrin hemen her köşesinde bulunabilmektedir. Adeta bir vitamin deposu olan muzlu süt, tahmin edilen lezzetin ötesinde bir güzelliğe sahiptir. Uygun fiyatı ve protein bakımından zengin olması sebebiyle Adana’da sıkça tüketilmektedir. Özellikle şehrin merkezi bölgesindeki geziler sırasında muzlu süt bardağı taşıyan turistleri görebilmek mümkündür. Adana’ya özgü muzlu sütü kentin en meşhur yerlerinden biri olan Kazım Büfe’de içebilirsiniz.

5. Tadı Damakta Kalan Lezzet: Ciğer

Adana mutfağını zenginleştiren lezzetler arasında bulunan ciğer, şehir gezileri sırasında mutlaka tadına bakılması gereken yemeklerden biri olarak öne çıkmaktadır. Türkiye’nin hemen her bölgesinde yapılan ciğer, Adana’da yöreye has şekilde yapılarak servis edilmektedir. Yanında meze, salata ve ev yapımı  ayran gibi tatlarla lezzet şöleni sunan ciğer, Adana gezilerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Adana tatili sırasında benzersiz bir ciğer yemeğini deneyimlemek istiyorsanız Ciğerci Mahmut’u tercih edebilirsiniz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor