Banyolarınıza Şıklık Katacak En Girişimci Dekorasyon Trendleri

Hazırsanız trendlere uygun banyo yer seramik, klozet ve lavabo modellerinden dekorasyon sırasında dikkat edilmesi gereken ayrıntılara kadar belli başlı kurallar ve altın değerindeki ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Hayatın her alanında olduğu gibi ev dekorasyonunda da her sene değişen estetik anlayışı ile birlikte yeni bakış açıları ve görsel açıdan etkileyici detaylar ortaya çıkıyor. Evin en özel bölümlerinden biri olan banyo, dekorasyon anlamında sınırlı seçeneğe sahip gibi görünse de aslında birbirinden farklı ve yenilikçi tarzların doğrudan yansıtılabildiği yerler arasında bulunuyor. Doğal olarak hijyenden ödün vermek istemeyeceğiniz banyolarınızda, en yeni dekorasyon trendlerini uygulayarak ister kendi tarzınızı oluşturabilir, isterseniz de modaya ayak uydurabilirsiniz. Hazırsanız trendlere uygun banyo yer seramik, klozet ve lavabo modellerinden dekorasyon sırasında dikkat edilmesi gereken ayrıntılara kadar belli başlı kurallar ve altın değerindeki ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz. 

Banyo Dekorasyonunda En Çok Tercih Edilen Tarzlar

Banyolarınızı, evin diğer tüm alanlarında olduğu gibi hayalinizdeki gibi dekore edebilirsiniz. Tamamen hayal gücünüzle de tamamlayabileceğiniz dekorasyon sürecinde, trend stillerden de faydalanabilirsiniz. Hazır trend tarzlar, her ne kadar cazibeli görünse de kendi zevk ve estetik bakış açınızı bu stillere yansıtarak banyonuza bambaşka bir görünüm de kazandırabilirsiniz.

Eğer sadelik ve aynı zamanda temiz hatlar istiyorsanız minimal banyo dekorasyonu tam size göre! Olabildiğince az eşyayla uygulayabileceğiniz bu tarzda önceliğin basitlik ve sadelik olduğunu unutmayın. Genellikle açık tonların hakim olduğu minimal tarzda, banyonun bir kısmında siyah renkler kullanarak cazibeli bir kontrast yakalayabilirsiniz.

En şık banyo dekorasyon trendleri arasında ilk sıralarda yer alan modern tarz, son birkaç senedir sıklıkla tercih ediliyor. Yalnızca banyo değil; evin bütününe uygulayabileceğiniz bu tarzda rahatlık ve şıklık ön planda bulunuyor. Kalabalıktan uzak ve fonksiyonel bir tarz olan modern banyo dekorasyonunda zemin ve duvarlarda genellikle koyu tonlar hakim oluyor. Bu tarzda kullanılan tepe avizesi yerine spot veya led ışıklar ise banyolara bambaşka bir hava katıyor.

Banyolarında doğal görünüm isteyenler için de oldukça çekici bir alternatif bulunuyor. Rustik olarak adlandırılan bu tarzda genellikle ahşap yapı malzemeleri öne çıkıyor. Metal aksesuarlarla da desteklenen bu stilde, otantik bir kır evi imajı çizilebiliyor. Banyo dolabı, ayna önü raf ve duvarlardaki seramiklerde tercih edilen geleneksel motifler, rustik tarzın daha da cazibeli bir hâl almasına yardımcı oluyor.

Banyo Dekorasyonunda Yeni Trend Seramikler

Banyolarında güncel modayı yakalamak ve uygulamak isteyenlerin dikkatlerinden kaçmaması gerektiği detaylardan biri de kullanılacak olan seramik çeşitleridir. Eski tip banyolarda kullanılan gösterişsiz ve kullanışsız seramikler, hijyenik açıdan yol açtığı zorlukların yanı sıra görsel olarak da evin sönük ve ışıltısız olmasına sebebiyet verebiliyor.

Özellikle son yıllarda trend olan banyo yer seramik modelleri, ortama otantik bir hava katarken modern ve geleneksel tarzı bir arada sunan pek çok seçeneğe sahip. Elbette zemin ve duvarın kombinlenmesi de önemli.

Yenilenen Tarzlarıyla Lavabo ve Klozetler

Banyoların olmazsa olmazlarından lavabo ve klozetlerde modadan nasibini alan ürünler arasında bulunuyor. Eski tip ayaklı lavabolar, günümüzde artık geri planda kalan tercihlerden. Özellikle sağladığı geniş alan avantajı ve konforuyla öne çıkan etajerli ve tezgâh üstü lavabolar artık neredeyse yeni evlerin vazgeçilmezi konumunda. Bununla birlikte klozetler de yine aynı şekilde yenilenen tasarımlarıyla banyolara modern bir hava katıyor.  Ayaklı modeller yerine tercih edilen asma klozetler, hem banyoların kolay temizlenebilir olmasına yardımcı oluyor hem de görsel açıdan oldukça estetik bir bütünlük sunuyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor