Domain ve Hosting Seçiminin İşletmeler ve Girişimciler İçin Önemi

İşletmeler artık ürün ve hizmetlerini internetten online olarak pazarlamayı ve satış yapmayı hedefliyor. Peki işletmelerin web siteleri üzerinden satış yapabilmesi için nelere ihtiyacı var? İşte domain ve hosting seçiminin önemi..

İşletmeler artık ürün ve hizmetlerini internetten online olarak pazarlamayı ve satış yapmayı hedefliyor. Çünkü internet üzerinden çok daha geniş kitlelere ulaşmak, ürün ve hizmetlerin tanıtımını yapmak mümkün olabiliyor. Reel mağazalar, işletmeler sadece bu bölgede yaşayanlara ya da bu bölgeden geçenlere satış yapabilir. Fakat sanal ağda var olan işletmeler ülkenin her bölgesine satış yapma şansına da sahip oluyor. Hatta başarılı bir marka yaratarak yurt dışına bile satışlara başlayabilir. İşte bu nedenle artık sanal ağda var olmak ve online satışlara başlamak, her işletmenin öncelikli olarak atması gereken adımlar arasında yer alıyor.

Peki, işletmelerin web siteleri üzerinden satış yapabilmesi için nelere ihtiyacı var? İşte bu sorunun yanıtları oldukça geniş bir listeyi gerektirir. Önemli olan ise domain seçimi ve aynı zamanda başarılı bir hosting hizmeti almaktır. Her iki unsur da işletmeler için sanılandan çok daha fazla önem taşıyor.

Domain Nedir?

Domain kısaca alan adı olarak da tanımlanabilir. İşletmelerin sanal ağdaki adresi alan adıdır. IP olarak bilinen rakam kombinasyonlarının akılda tutulması elbette çok zordur. Bunun yerine alan adı sistemi geliştirildi ve bu sayede işletmelerin dijital dünyadaki adresleri de son derece kolay bir şekilde akılda tutulabiliyor. Alan adları .com, .net ya da .org gibi çeşitli uzantılar da içeriyor. Bildiğiniz gibi gerçek yaşamda işletmenin konumunun olabildiğince işlek bir cadde üzerinde olması önem taşır. Bu sayede işletmenin daha fazla sayıda kişi tarafından görülmesi mümkün olur ve adresin tarifi de gayet kolaydır. Dijital dünyada da alan adı seçimi işte bu nedenle büyük bir önem taşıyor.

Domain adını tecil ettirebilirsiniz. Genellikle tescil işlemleri yıllık olarak gerçekleştirilir. Her yıl ücretini ödeyerek tescil hakkının sizde kalmasını sağlarsınız. Şayet ödemeyi yapmazsanız sistem bir süre bekler ve sonrasında tescil hakkınızı kaybedersiniz. Dolayısıyla kullandığınız domain de boşa düşer. İşte bu nedenle ödemelerin düzenli olarak yapılması önem taşır. İşletmeniz için alan adı seçerken ürün ya da hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri de içeriyor olmasına özen gösterin. Bu sayede kullanıcıların yaptıkları aramalarda web sitenizin daha üst sıralarda çıkması daha kolay olur ve aynı zamanda alan adının akılda kalması da kolaylaşır.

Domain seçerken şunları göz önünde bulundurun:

  • Yazımı kolay olmalıdır
  • Uzunluğuna dikkat edilmelidir
  • Türkçe karakter içermemelidir
  • Uzantı seçimi gelişigüzel yapılmamalıdır

Bu dört unsuru göz önünde bulundurarak domain tercihinde bulunmakta fayda var. Bu konuda özellikle LimonHost’tan söz etmek gerekiyor. Çünkü bu firma tarafından sunulan hosting hizmetinden faydalanılması durumunda alan adı alımı için ekstra bir ücret ödemek gerekmiyor. Ücretsiz domain fırsatından faydalanmak için internet sitesini ziyaret etmeniz ve mevcut hosting paketlerini gözden geçirerek seçim yapmanız yeterli olacaktır.

İşletmeniz İçin Hosting Önemlidir!

Elbette işletmenizin sanal ağdaki başarısı için önemli olan sadece alan adı değildir. Hosting de en az domain kadar önem taşıyor. Aldığınız hosting hizmetinin belirli kıstaslara uygun olduğundan emin olmalısınız. Öncelikle hız konusunda beklentileri karşılıyor olmalıdır. Aynı zamanda güvenlik de çok büyük bir önem taşıyor. Çünkü bu parametrelerin tamamı web siteniz ile de çok yakından ilgilidir. 

Örneğin web sitenize tıklayan kullanıcının sitenin sayfalarının açılması için uzun süre beklemesi mümkün olmaz. Bu gibi durumlarda kullanıcıların derhal farklı sitelere yani alternatiflere yöneldiği biliniyor. Bu nedenle sitenizin tüm sayfalarının hızlı bir şekilde açılması gerekir. Hız sadece sitenizin yazılımı ile alakalı bir unsur değildir. Aldığınız hosting hizmeti ile de çok yakından ilgilidir.

LimonHost tarafından sunulan hosting paketlerinin son dönemde bu kadar fazla ilgi görmesinin nedenlerinden biri de budur. Özellikle hız ve güvenlik noktasında tüm beklentileri karşılıyor olması elbette e ticaret yapmak isteyen işletmelerin dikkatinden kaçmıyor. Yönetilebilir WordPress hosting paketleri sunan LimonHost sanal dünyada yeni yeni var olmak isteyenler için de cazip seçenekler sunabiliyor. Halihazırda 4 farklı hosting paketi seçeneği sunduğunu ve hangi paket tercih edilmiş olursa olsun domain için ücret alınmadığını da bilmeyenler için aktaralım. Ücretsiz alan adı noktasında da farklı bir firma arayışına girmeye gerek kalmıyor.

Bu paketler Starter, Plus, Pro ve Premium adını taşıyor. Tamamında alan adı gibi SSL için de ücret talep edilmiyor. Aynı zamanda sınırsız e-posta imkanının da olduğunu belirtmek gerekir. En çok beğeni toplayan özelliklerden biri de otomatik yedeklemedir. Tüm paketlerde otomatik yedekleme özelliği bulunuyor. Aynı zamanda limitsiz SSD disk arayanlar için de iki farklı paket seçeneğinin olduğunu belirtelim.

Fiyat noktasında da yüz güldüren seçenekler sunulduğundan beklentilere uygun bir hosting hizmeti almak isteyenlerin yüksek rakamlardan oluşan bir bütçe ayırması gerekmiyor. Gayet düşük rakamlar ve aynı zamanda yüksek oranda indirimler uygulanıyor. LimonHost internet sitesine tıklamanız durumunda bu paket seçeneklerini daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Hem fiyatları hem de indirimleri gözden geçirme şansınız da olacaktır.

Tanırtım makalemizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor