Dünyanın önde gelen ağ teknolojileri üreticisi Extreme Networks ve Sensormatic birlikteliğinde düzenlenen dijital dönüşüm etkinliğinde “Dijital çağın ritmi nasıl yakalanır?” sorusu yanıt buldu. Detaylar haberimizde..
Dünyanın önde gelen ağ teknolojileri üreticisi Extreme Networks ve Sensormatic birlikteliğinde düzenlenen dijital dönüşüm etkinliğinde “Dijital çağın ritmi nasıl yakalanır?” sorusu yanıt buldu.
İş dünyasının önde gelen şirketleri, ağ teknolojilerinin global liderlerinden Extreme Networks ve Türkiye’deki iş ortağı Sensormatic ev sahipliğinde gerçekleşen dijital dönüşüm etkinliğinde bir araya geldi. Yoğun ilgi gören etkinlikte, başta perakende sektörü olmak üzere tüm iş dünyası için olmazsa olmaz hale gelen dijital dönüşüm süreci uzman isimler tarafından mercek altına alındı.
Gelecekteki Konumunu Güçlendirmek İsteyen Markalar Akıllı Ağlara Yatırım Yapmalı
Extreme Networks Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Çözüm Mimarı Patrick Groot Nuelend, dijital dönüşüm sürecinde başarıyı belirleyen aşamaları ele aldığı konuşmasında, güvenliğin her adımda irdelenmesi gereken bir konu olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Her geçen gün daha fazla insan internete bir ağ üzerinden bağlanıyor. 2020 yılına gelindiğinde nesnelerin interneti teknolojisiyle geliştirilmiş cihaz sayısı 50 milyarı bulacak. Mobilitenin yaygınlaşmasıyla insanlar artık her an her yerde bağlı kalmak istiyor. Öte yandan dijital bir bariyer olacağı öngörülen kablosuz ağ standardı WPA3 gibi koruma sistemleri dahi siber saldırılar karşısında çaresiz kalabiliyor. Müşteri deneyimi dijital dönüşüm sürecinin olmazsa olmazı. Bu faktör gelecekte kaliteli ürün ve rekabetçi fiyat politikasından çok daha kritik bir konumda olacaK. Perakende sektöründe yükselişte olan teknolojik trendler arasında konum bazlı analiz var. Mobil cihazlar özellikle gençler arasında sıklıkla kullanılıyor. Mağazada sunulacak ücretsiz Wi-Fi ile çevrimiçi deneyimi satın alma sürecinin bir parçası haline getirmek mümkün. Yapay zeka mağazaya ikinci kez gelen müşteriyi Wi-Fi aracılığıyla gönderilen özel mesajla selamlayabilir, müşterinin mağazada gezdiği bölümleri analiz ederek, ilgi alanlarına uygu anlık indirim bildirimleriyle satın almaya teşvik edebilir.”
Bugün erişilen bağlantı gücünün temelinde ağ olduğunu hatırlatan Patrick Groot Nuelend, gelecekteki konumunu güçlendirmek isteyen markaları akıllı ağlara yatırım yapmaya çağırdı. Akıllı ağ aracılığıyla dijital dönüşüm sürecinde gerçekleşecek değişiklik veya sağlanacak yeni hizmetlerin kolaylıkla şirket yapısına entegre edilebileceğinin altını çizdi.
"Dün Bilgiye Ulaşabilen Kazanırdı, Bugün İşleyebilen"
Konuşmasında veriyi doğru şekilde analiz ederek anlamlandırmanın önemine değinen Sensormatic Teknoloji Direktörü Dr. Serdar İnce, “Dün bilgiye ulaşabilen kazanırdı. Bugün bilgiyi işleyebilen lider olacak. Eskiden yapay zekaya kodla öğrenme kabiliyeti veriyorduk, bugün yapay zeka temelli video analizi ile olayları gerçekleşmeden engelleyebiliyoruz.” diye konuştu.
Extreme Networks ve Sensormatic ortaklığında geliştirilen dijital dönüşüm etkinliği, komedyen ve yazar Kaan Sekban’ın eğlenceli sahne performansıyla noktalandı.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.