Thread in Motion'ın Değeri Son Yatırımla 50 Milyon Lirayı Geçti

Geliştirdiği giyilebilir teknoloji platformu ile endüstriyel alanları dijitalleştirerek optimize eden, kısa süre içerisinde birçok global markanın teknoloji tedarikçisi olmayı başaran Thread in Motion yeni yatırım turunu tamamladı. Detaylar haberimizde..

Geliştirdiği giyilebilir teknoloji platformu ile endüstriyel alanları dijitalleştirerek optimize eden, kısa süre içerisinde birçok global markanın teknoloji tedarikçisi olmayı başaran Thread in Motion yeni yatırım turunu tamamladı.

Türkiye'nin önde gelen erken aşama teknoloji girişimi yatırımcılarından StartersHub ve İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu Vinci Girişim Sermayesi’nin son yatırımıyla şirket değerlemesi 50 milyon TL’yi geçen Thread in Motion, 2019 yılında da hızlı yükselişini sürdürmeyi hedefliyor. StartersHub’ın ve Vinci Girişim Sermayesi’nin liderlik ettiği Thread in Motion’ın son yatırım turuna Melek Yatırımcılar Ebru DormanOnur TopaçMurat Balcı da katıldı.

Thread in Motion, geliştirdiği akıllı eldiven ile kısa sürede hem Türkiye’de hem de dünyada önemli şirketlerin teknoloji tedarikçisi olmayı başardı. Halen piyasada en çok kullanılan akıllı eldivenle üretim bandından lojistiğe kadar birçok endüstriyel aşamada takip, kontrol ve tasarruf sağlayan şirket, Mercedes-Benz, Renault, Bridgestone – Lassa, Honda gibi global markalara teknoloji tedarik ediyor. Thread in Motion’ın bu başarısının ardında, Endüstri 4.0 dönüşümüne yönelik başarılı çalışmaları ve güçlü Ar-Ge birimi bulunuyor. Türk mühendisler tarafından geliştirilen teknoloji, Endüstri 4.0 dönüşümüzü benimsemiş global markalar tarafından kullanılıyor.

Personele ek iş yükü getirmeyen, verimlilik ve hız başta olmak üzere izlenebilirlik ve dijitalleşme adına  kazanımlar sunan yeni ürünleri  portföyüne katmak için çalışmalarını hızlandıran Thread In Motion, bir yandan da yurt dışında büyümek üzere girişimlerini artırıyor. Thread in Motion, önümüzdeki dönemde öncelikli ABD olmak üzere diğer ülkelerde de varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

"Globalde Türkiye’nin Gurur Duyacağı Bir Başarı Hikayesi Yazacağımıza İnancımız Sonsuz"

Thread in Motion’ın kurucusu ve CEO’su Kadir Demircioğlu da aldığı yatırım ile ilgili şunları söyledi: “Özellikle Türkiye’de otomotiv, otomotiv yan sanayi ve lojistik alanında birçok büyük markaya satış gerçekleştirdik. Avrupa’dan gelen talepler ve müşteri sayısındaki artışla birlikte yatırım turunu tamamladık. Avrupa’da daha büyük hacimli satış hedeflerimizi gerçekleştirebilmek, ABD pazarına giriş ve mevcut ekibimizi genişletebilmek bu yatırım turunun gerçekleşmesindeki başlıca hedeflerdi. TIM’in bu zamana kadar olan başarısında, mevcut kurucu ekibin yanı sıra mevcut yatırımcıların gerek mentorluk gerekse network anlamındaki katkıları etkili oldu. Mevcut yatırımcılarımızın yeni yatırım turunda da bize desteğinin yanında, yeni yatırımcılarımızın heyecanıyla globalde Türkiye’nin gurur duyacağı bir başarı hikayesi yazacağımıza inancımız sonsuz.“

Yatırımcılardan Thread in Motion’a Güven Oyu

2016 ve 2017 yılından bu yana Thread in Motion’a yatırım yapan StartersHub’ın, bu yatırım turuyla birlikte şirkete toplamda yaptığı yatırım miktarı 250 bin dolara ulaştı. Hem bir önceki hem de bu yatırım turuna melek yatırımcı olarak da katılan, StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, Thread in Motion’ın yeni yatırım turuyla ilgili şunları kaydetti: “Thread in Motion müşterilerinin Endüstri 4.0 yolculuğunda hızla uygulanabilen ve fayda sağlayan somut çözümler sunarken, son kullanıcılara kolaylık sağlayarak başarılı bir formül yakaladı. Referans müşterileri arasında pek çok uluslararası markanın bulunması yurt dışı büyümeleri için sıçrama tahtası etkisi yarattı. Thread in Motion’ın tüm Türkiye’nin gurur duyacağı bir başarı hikayesi yazacağına inancımız sonsuz.”

Henüz 2018 yılının son çeyreğinde kurulan, yeni bir girişim sermayesi olmasına rağmen aktif bir şekilde yatırımlarına devam eden Vinci Girişim Sermayesi Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton, “Finansal yatırımımızın ötesinde, hedef sektörlerindeki endüstriyel tecrübelerimiz ve ilişki ağımızla, Thread in Motion’ın global bir şirket olarak büyümesine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Thread in Motion hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.threadinmotion.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor