13. Kadın Girişimcisi Yarışması Yenilikçi Girişimciler Arıyor!

Garanti BBVA'nın, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle bu sene 13. kez düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2019. Detaylar haberimizde..

Garanti BBVA'nın, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle bu sene 13. kez düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2019.

Resmi KOBİ tanımına giren hakim ortağı ya da sahibi kadın olan, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm işletme sahibi kadın girişimcilerimiz Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na başvurabiliyor. Yarışma kapsamında, "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi"nin yanı sıra, "Türkiye'nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi", "Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci" ve "Türkiye'nin Kadın Sosyal Girişimcisi" kategorilerinde de ödüller verilecek.

Yarışma ile ilgili açıklama yapan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, Garanti Bankası olarak, sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma için kadının iş gücüne ve ekonomiye katılımını desteklenmeyi önemsediklerini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: "Bütünsel bir program olarak ele aldığımız kadın girişimcilere yönelik faaliyetlerimizi finansman sağlama, cesaretlendirme, eğitim ve yeni pazarlara açılma olarak4 temel başlıkta odaklıyoruz. Bu kapsamda, uzun yıllardır yaptığımız gözlemler ve sahip olduğumuz deneyim ile fark ettik ki kadın girişimcilerin eksikliğini en fazla hissetikleri şeylerin başında cesaretlenme ve hikayelerini duyurma konuları geliyor. Bu yıl, elimizi bir kez daha taşın altına koyarak Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nı 13. kez düzenliyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 37 bin kişinin başvurduğu yarışmaya katılan kadın girişimciler, başarı hikayeleriyle rol model oldular ve her geçen yıl artarak da olmaya da devam ediyorlar. Bu yarışmanın Türkiye’de kadın girişimciliğine sunduğu katkıyı yaptığımız araştırmalarla net olarak görüyoruz. Yarışmaya katılan kadınların yüzde 85’i çevresindeki kadınları girişimcilik konusunda etkiledi. Yarışmada birinci olmuş kadın girişimcilerin cirosunda ise ortalama yüzde 40 artış meydana geldi. Garanti BBVA olarak, yıllardır kesintisiz sürdürdüğümüz bu yarışma ile kadın girişimcilerimize desteğimizi sürdürüyoruz.”

Ekonomist dergisi Yayın Direktörü Rauf Ateş de “Kadın Girişimci Ödülleri’nin temelini 13 yıl önce Garanti Bankası ile atmıştık. O tarihte Türkiye’de kadın girişimci sayısı 30 bin düzeyindeydi. Zaten yarışmanın ilk yılına başvurunun birkaç yüz olması da bunu gösteriyordu. Ancak, bu yarışmanın en önemli hedeflerinden ikisi olan “farkındalık” ve “rol model” yaratma nedeniyle, kadın girişimci sayısı bugün 120 bini aştı. Artık güçlü bir kadın girişimci eko sisteminden söz edebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem ise, “2006 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması artık yerleşmiş, kurumlaşmış ve ülkemizde kadın girişimciliğinin gelişimine ciddi katkılar yapmış bir etkinlik olduğunu kaydederek, "Türkiye’de girişimci olmak zordur, kadın girişimci olmak daha da zordur. Oysa girişimcilik ruhu kalkınmanın, ekonomik gelişmenin itici gücüdür, bu yüzden desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekir.” değerlendirmelerinde bulundu.

Resmi KOBİ tanımına giren, hakim ortağı ya da sahibi kadın olan ve Türkiye’de faaliyet gösteren tüm işletme sahibi kadın girişimciler yarışmaya başvuruda bulunabiliyor. Ayrıca daha önceki yıllarda başvuru yapmış kadın girişimciler yarışmaya tekrar başvurabiliyor. Yarışma kriterleri kategoriler arasında farklılaşmakla birlikte; başvurular, risk alma ve cesaretli olma, etkin müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama faaliyetlerindeki farklılaşma, sürdürülebilir finansal yapı, bulunduğu yörenin ekonomisine katkıda bulunarak fark yaratma, çevreye duyarlı, sosyal bir soruna yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler getirmiş olma gibi kriterler kapsamında değerlendirilecek.

"Türkiye’nin Kadın Girişimcisi" ödülünü alacak girişimcinin 50.000 TL kazanacağı yarışmada, "Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci""Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci" ve "Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi" kategorilerinin birincilerine ise 40.000 TL’lik ödülün sahibi olacak.

ş hayatında fark yaratan başarı hikayelerini paylaşarak diğer kadın girişimcilere rol model olmak isteyen okurlarımız yarışmaya www.garantibbvakadingirisimci.com adresi üzerindeki formu doldurarak 31 Ağustos 2019 tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Safiye karabacak
Safiye karabacak
Kadınlara destek olmak çok güzel ben ilk okulu bile bitiremedi ama çok çalıştım keşke birşeyleri bende başarsaydım  elimden tutan birileri olsaydı olmadı neyazıkki bizim buralarda kızları okuyuşta ne yapacaksın  diyorlardı benim zamanımda ama hayalim iyi bir doktor olup insanlara faydalı olmaktı  başara bilmekti birşeyleri işte kız çocukları da yapar başarır hemde en iyi sini  yapar ama  ben yapamadım  ben size başaramamanın kaybetmenin  bir kadınında hayellerinin gerçekleşmesinin ne kadar zor olduğunu anlatmak istedim  anlatmak istediğim  okadar çok şey varki ama bilemiyorum yine kadınım diye beni anlamayacaklarmı sözlerimi kimse duymayacak okumayacak belki ama belki anlar birileri😊😊😊

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor