Çocuk Hazır Giyim Pazarı 2019'un İlk 5 Ayında Yüzde 25 Büyüdü!

2019 yılının ilk 5 ayında yüzde 25 büyüme sağlayan konfeksiyon bebe giyimi ve eşyası sektörü, 26-29 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 37.Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı-İstanbul Kids Fashion’da buluşmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde..

2019 yılının ilk 5 ayında yüzde 25 büyüme sağlayan konfeksiyon bebe giyimi ve eşyası sektörü, 26-29 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 37.Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı-İstanbul Kids Fashion’da buluşmaya hazırlanıyor.

26-29 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 37.Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı'na başta BDT, Kuzey Afrika ve Orta Doğu olmak üzere, 80 ülkeden 5 binin üzerinde ulusal ve uluslararası ticari alıcıyla 200’den fazla markanın katılımı bekleniyor.

Ülkemiz, dünyanın en fazla bebek giysisi ve aksesuarı ihraç eden ülkeleri arasında 10’uncu sırada, bebek ve çocuk tekstilinde en çok tercih edilen ham madde olan pamuk üretiminde ise dünyada beşinci sırada yer alıyor. Geçen yıla oranla yüzde 17’lik artışla 270,3 milyon dolara yükselen pazar ise, toplam hazır giyim ihracatında yüzde 1,6’lık bir paya sahip durumda. 

İstanbul Kids Fashion, çocuk modasına dair yeni yaşam stili ve moda trendleri sunan bir ortak buluşma platformu misyonunu üstlenmiş durumda. Katılımcı firmalar, son sezon ürünlerini fuar alanında yer alacak Trend Alanı’nda sergileyecek. Katılımcı ve ziyaretçilerin yeni deneyimleri kucaklamak adına mutlaka ziyaret etmeleri gereken bir diğer bölüm de Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü ortaklığı ile düzenlenen "Masalsı Kumaşlara Yolculuk" workshopu. Bölüm öğretim görevlileri Sayın Dr. S. Çiğdem Koçak ve Sayın Dr. Salimeh Amanjani, bölüm öğrencileri ile birlikte fuar ziyaretçilerinin de katılımı ile 4 gün boyunca keçe kumaşlardan çocuk aksesuarları yaratacaklar. Pamina Giyim Tekstil tarafından sağlanacak henüz renklendirilmemiş çocuk koleksiyonları ise, etkinliğe katılanlar tarafından hayal güçleri doğrultusunda batik boya tekniği ile renklendirilecekler. Gün sonunda ortaya çıkan ürünler ise, etkinlikte bulunan sergi alanıda ziyaretçilerin beğenisine sunulacaklar.

0-16 yaş arası bebek çocuk giyim, abiye, pijama, iç çamaşırı, çorap, aksesuarın yanı sıra, ev tekstili ve mobilya ürünlerinin de sergileneceği İstanbul Kids Fashion’da; bebek ve çocuk giyimine dair 200’ü aşkın marka yer alacak. 2019 ve 2020 Sonbahar-Kış Çocuk Modası koleksiyonlarını sergileyecek olan markalar arasında; ALG Life, Babydoll, Bebüş, Best Kids, Boinç, Cantoy, Cigit Kids, Elsima, Kitti, Marions, Melcan, Moonstar, NK Kids, Papulin ve Pamina gibi sektörün en önemli ihracatçı firmaları bulunuyor.

37.Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı "İstanbul Kids Fashion" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ubm.istanbulkidsfashion.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi bebe-çoçuk giyimi ve eşyası sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor