Uluslararası Deep Tech Girişimcilik Yarışması İçin Başvurular Başladı!

Bilim ve teknoloji girişimcileri için bilim teknoloji girişimcileri tarafından kurulan girişim Hello Tomorrow’un “Uluslararası Deep Tech Yarışma”sı Hello Tomorrow Global Challenge, Türkiye’deki deep tech startup’larının başvurularını bekliyor. Son başvuru tarihi 13 Eylül 2019. Detaylar haberimizde..

Bilim ve teknoloji girişimcileri için bilim teknoloji girişimcileri tarafından kurulan girişim Hello Tomorrow’un “Uluslararası Deep Tech Yarışma”Hello Tomorrow Global Challenge, Türkiye’deki deep tech startup’larının başvurularını bekliyor. Son başvuru tarihi 13 Eylül 2019.

12 – 13 Mart 2020 tarihlerinde 6’ıncı kez Paris’te düzenlenecek dünyanın en büyük deep tech girişimcilik zirvesi Hello Tomorrow Global Challenge, Türkiye özel lansmanını 20 Haziran 2019 tarihinde Kolektif House Levent’te düzenlediği özel bir etkinlikle gerçekleştirdi. Etkinlikte, dünyadan 119 ülkeden başvuru kabul eden bir yarışmaya başvururken en çok merak edilen konular, deep tech yatırımcılar ve VC fonlarına nasıl ulaşılacağı, yeni inovasyon stratejilerinin şirketlere nasıl adapte edilebileceği başta olmak üzere deep tech yani teknoloji kullanandan, teknolojiyi üreten bir modele dönüşümün yöntemleri, geçtiğimiz yılın Türkiye finalistleri ve Paris’teki zirveye katılan ekosistem partnerlerinin panelleri ile masaya yatırıldı.

“Biz, Potansiyeli Çok Yüksek Bir Ülkeyiz” 

20 Haziran 2019 tarihinde Kolektif House Levent’te düzenlenen özel etkinlikte, Hello Tomorrow Türkiye kurucusu Timur Topalgökçeli, Hello Tomorrow dünyasının deep tech ekosistemindeki yerinden, Türkiye’den başvuruların öneminden ve kurumlar için Ar-Ge ve inovasyon danışmanlığı hizmetlerini sundugu sunumunda şu sözleri söyledi: “Biz, potansiyeli çok yüksek bir ülkeyiz. Başta İstanbul’da yaşamak ve başarılı olmak için zaten ‘girişimci’ olmak zorundasınız. Biz de bu potansiyeli bulup teknoloji tabanli girişimciliği ile dünyaya bağlıyor, dünyayı ülkemize bağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den başta İstanbul’dan başvuruların 6 kat oranında arttığını gördük. Çünkü bu girişimci ruh yükselen bir ivmede olmasına rağmen çok ‘nazik’ bir ülkeyiz. Başvururken de öyleyiz. Biz var gücümüzle bu girişimcileri ortaya çıkarıp, dünyanın geleceğini inşa eden teknolojilerde rol kazanmalarını sağlıyoruz, ülkemizde teknoloji tabanli kalkınma ve istihdam yaratmaya, sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Hello Tomorrow, deep-tech alanında 14 dikeyde Seri A yatırımı almamış bilim ve teknolojiyi geliştiren startup’ları yarışmaya kabul ediyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Türkiye’yi yakından ilgilendiren Enerji & Çevre, Veri & Yapay Zeka, Sağlık & Biyoteknoloji, Endüstri & Yeni Materyaller kategorilerinden başvuruları bekleyen uluslararası yarışma, finalistlere deep tech ekosisteminin Davos’u olarak anılan zirveye katılarak; dünyanın en önemli inovasyon ağında yer alma, dünya çapında aktif 250’yi aşkın uluslararası CV ve CVC yatırımlara sunum yapma fırsatı sunuyor. Ayrıca eğitim programları desteği ile büyük ödül olan 100 bin euroluk fon kazandırıyor.

Geçtiğimiz yıl 119 ülkeden 4500 girişimin değerlendirildiği ve İstanbul’un başvurulan girişimci şehirler arasında Boston ve Toronto’yu geride bırakarak dünyanın en çok başvuru yapan 10 deep-tech girişimci şehri arasında ilk defa 8’inci sıraya yükseldiği “Uluslararası Deep-Tech Yarışması” Hello Tomorrow Global Challenge Türkiye’nin bilim ve teknoloji tabanlı girişimcilerinin başvurularını bekliyor. Son başvuru tarihi 13 Eylül 2019 olan yarışmanın finalistleri ise 14 Ocak 2020 tarihinde açıklanacak.

Hello Tomorrow Global Challenge-Summit ve Hello Tomorrow Türkiye hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hello-tomorrow.org/summit ve www.hello-tomorrow.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor