Türk Peştamalını Amerika'ya Götüren Girişim: Haremliq

Türk girişimciler tarafından Amerika’da kurulan Haremliq.com, Türkiye’nin en kaliteli pamuğundan üretilen peştamal havlu ve bornozları yurtdışı pazarları ile buluşturuyor. Detaylar haberimizde..

Türk girişimciler tarafından Amerika’da kurulan Haremliq.com, Türkiye’nin en kaliteli pamuğundan üretilen peştamal havlu ve bornozları yurtdışı pazarları ile buluşturuyor.

Merkezi Amerika’nın Oregon eyaletinin Portland kentinde bulunan Haremliq.com, genç girişimciler tarafından geçtiğimiz yıl Kasım ayında Anadolu’nun geleneksel tekstil ürünleri ve motiflerini farklı ülkelerle tanıştırmak amacıyla kuruldu. 2018 Haziran ayında Ar-Ge çalışmaları ve deneme üretimlere başladı. Beş aylık bir sürecin ardından girişim, faaliyetlerine başladı.

Haremliq.com ürünleri, Türk sultanlarından esinlenilerek Portland’da tasarlanıyor, Türkiye’de Denizli başta olmak üzere Tokat ve Şile’de üretiliyor. Kadın ve çocuklara yönelik üretilen ürünler, büyük ilgi görüyor. Geleneksel Türk peştamalı başta olmak üzere çeşitli tekstil ürünleri ile modern zamanların hikâyesini yazan Haremliq.com'un Amerika ve Kanada’da çok sayıda müşterisi mevcut. Özellikle Amerika’da beklenenden fazla ilgi gören ürünler, pazar ağını giderek genişletiyor.

E-ticaret sitesi Haremliq.com, şimdilik sadece yurtdışından gelen taleplere cevap veriyor. Bu sebeple İngilizce dilinde pazarlama yapan site, farklı ülkelerdeki müşterileri için pazar alanını genişletmeyi planlıyor. Haremliq.com‘da henüz Türkiye’ye ürün satışı yapılmıyor. Ancak gelen taleplere cevap vermek için yakında Türkiye pazarında da aktif olacak.

Girişim hakkında detaylı bilgi için haremliq.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Girişim tanıtım haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor