Nevzat Erdağ'ın "Girişimciye On Adımda Yol Haritası" Kitabı Çıktı!

20 yıldır farklı sektörlerde firmaların Mali Müşavirliğini, Mali ve Yönetim Danışmanlığını yapıyor. Aynı zamanda Eğitimci ve Yazar olan Nevzat Erdağ'ın 17. kitabı olan "Girişimciye On Adımda Yol Haritası" kitabı raflarda.

Yaklaşık 20 yıldır farklı sektörlerde firmaların Mali Müşavirliğini, Mali Danışmanlığını ve Yönetim Danışmanlığını yap­an, bunun yanında verdiği eğitimler ve kaleme aldığı kitapları ile Eğitimci, Yazar olarak iş dünyasına bilgi aktaran Nevzat Erdağ'ın 17. kitabı olan "Girişimciye On Adımda Yol Haritası" kitabı çıktı ve raflarda yerini aldı.

Kitap İçeriğinde Neler Var?

Muhasebe, vergi ve iş hukuku konularında girişimcilerin ve girişimci adaylarının adeta baş ucu kitabı olacağını düşündüğüm bu yeni eserin içeriğine baktığımızda sizleri bekleyen ana konu başlıkları şöyle;

  • İşe Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler
  • İş Kurmaya Karar Verdikten Sonra Yapılması Gerekenler
  • İş Kurarken Atılması Gereken İlk Adımlar
  • Girişimci Ticarete Nasıl Başlayacak? Ne Tür Bir İşletme Kurmalı?
  • Vergi Mükellefiyeti İle Girişimcinin İlişkisi Nedir, Ödevleri Nelerdir?
  • Muhasebe Süreci Nasıl İşler? Muhasebe İle İlgili Bilmeniz Gerekenler
  • Girişimcinin SSK'lı mı Bağkur'lu mu Olacağı Neye Göre Belirlenir?
  • Girişimcinin SGK'lılarına Karşı Sorumlulukları ve Görevleri Nelerdir?
  • Girişimci İşletmesinden İstediği Gibi Para Çekebilir mi? Bunun Bir Kuralı Var mı?
  • Girişimi Muhasebeci mi Olmalı? Muhasebe ile Alakalı Neleri Bilmeli, Muhasebesini Nasıl Denetlemeli?
  • Girişimci Muhasebesel ve Vergisel Hatalardan İşletmesini Nasıl Koruyabilir? Vergi Denetimlerinde Nelerle Karşılaşabilir?
  • Kötü Giden İşletme Nasıl Kapatılır? Girişimciyi Neler Bekliyor?
  • Girişimcinin Devlete Karşı Sorumlulukları Ne Zaman Bitiyor?
  • 2019 Yılındaki İşletme Yükümlülüklerinizi Biliyor musunuz?
  • Girişimci Hangi Güncel Desteklerden Faydalanabilir?

Gördüğünüz üzere kitap bir işletmenin kurulmasından kapatılmasına kadar olan bütün süreçlerde muhasebe ve vergi penceresinden girişimcilere bir "yol haritası" niteliğinde.

"Bir Girişimci, Muhasebeci veya Vergi Uzmanı Olmayacak ama Bu Konularda Bilgi Sahibi Olmalı ki İşletmesini Doğru Yönetebilsin"

Eğitimci, Yazar Nevzat Erdağ, girişimcilik hakkında şu tespitlerde bulunuyor ve yeni kitabını şöyle özetliyor:

"Girişimcilik konusu son zamanlarda çevremizde çok fazla duyduğumuz bir şey. Herkes bir iş peşinde, herkes girişimci. Tabi bu kötü bir şey değil, aksine iyi bile diyebiliriz. Herkes bir şeylere girişirse, başarısız olanlar çok fazla olur ama bu başarılı olacakların sayısı da aynı şekilde artar demektir. Yeter ki girişimciler, neyi niçin yaptıklarının farkında olsunlar.

Yurdumuzda girişimcilik ve yöneticilik niteliklerine sahip insanların potansiyel girişimcilerin teşvik edilerek ekonomik areneya girmelerinin sağlanması gerektiğini, ayrıca mevcut küçük ve orta ölçekli işletme, sahiplerinin girişimcilik ve yöneticilik konularında eğitilmesi ve kendilerini yetiştirmeleri gerektiğine inanıyorum.

İşini bilen girişimcinin işletmesinide bilip hakim olması önemlidir.Bir girişimci muhasebeci veya vergi uzmanı olmayacak ama bu konularda bilgi sahibi olmalı ki işletmesini doğru yönetebilsin. Ben bu kitapta girişici adaylarına ve girişimcilere şirket kurma kararından şirket kapatmaya kadar tüm süreçlerde ihyiyaç duyacağı bilgileri kısa öz anlaşılabilir olarak aktarmaya çalıştım.

Kitabın, okuyan ve bilgi arayan herkese yararlı olmasını ve katkıda bulunmasını diliyoruz."

Tekrar ifade etmekte beis görmüyorum; üstad Nevzat Erdağ tarafından kaleme alınan "Girişimciye On Adımda Yol Haritası" kitabı özellikle muhasebe ve vergi konularında girişimcilerin başucu kitabı olmayı hakediyor.

Kitabı Nasıl Edinebilirsiniz?

Kitabı, tüm kitapçılardan ve Bilge Yayınevi'nin buradaki online satışından edinebilirsiniz.

Nevzat Erdağ Kimdir ?

Mali Müşavir, Yönetim Danışmanı, Bağımsız denetçi, Eğitimci, Yazar olan ERDAĞ; profesyonel olarak çeşitli firmalarda muhasebe, finans, dış ticaret departmanların da üst düzey yönetici olarak çalışmıştır. Vergi ve sosyal güvenlik alanında birçok çalışmalarda görev almış, Türkiye’de vergi ve sosyal güvenlik alanında birçok kuruma danışmanlık ve eğitimler vermiştir. Halen farklı sektörlerde firmaların Mali Müşavirliğini, Mali & Sosyal Güvenlik Danışmanlığını ve Yönetim Danışmanlığını yapmaktadır. KanalA Haber, Meslekte Birlik, Girişim Haber ve www.nevzaterdag.com adreslerinde yazılar yazmaktadır. Ayrıca uzlaştırmacı, bilirkişi, konkordato komiserliği gibi formasyonlarıylada danışmanlıklar vermektedir. Erdağ'ın yazar kimliğiyle 14 adet mesleki, 3 adet sosyal içerikli olmak üzere toplamda 17 yayınlanmış kitabı bulunuyor.

Nevzat Erdağ'ın çalışmaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek için www.nevzaterdag.com ve www.konvoydanismanlik.com web adreslerini ziyaret edebilir, sitemiz Girişim Haber üzerindeki makalelerini www.girisimhaber.com/yazar/nevzat-erdag sayfasından takip edebilirsiniz.

Haberimizi işletme sahibi girişimci okurlarımız ve girişimci adayları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor