Türk Telekom PİLOT, 7. Dönem'de Başvurularınızı Bekliyor!

Türk Telekom, girişim hızlandırma programı PİLOT’un 7. dönemi için başvuruları almaya devam ediyor. Son başvuru tarihi ise 3 Mart 2019. Detaylar haberimizde..

Türk Telekom, girişim hızlandırma programı PİLOT’un 7. dönemi için başvuruları almaya devam ediyor. Son başvuru tarihi ise 3 Mart 2019.

Türk Telekom’un teknoloji girişimlerini desteklemek, girişimlerle iş birliği yaparak müşterilerine yenilikçi ürün ve hizmetler sunmak, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve Türkiye ekonomisine sürdürülebilir kalkınma desteği sağlama amacıyla hayata geçirdiği PİLOT’un yeni başvuru dönemi başladı. 

Eğitim ve sağlık teknolojileri, yapay zekâ, sanal/artırılmış gerçeklik, nesnelerin interneti ve siber güvenlik gibi alanlarda geleceği şekillendiren girişimlere PİLOT kapsamında öncelikli olarak destek verilecek. PİLOT’a kabul edilen girişimler 12 haftalık bir hızlandırma programına dâhil olacaklar.

PİLOT‘a başvuran girişimler; iş birliği potansiyeli, fikrin yenilikçiliği ve uygulanabilirliği, hedeflenen pazarın büyüklüğü ve büyüme potansiyeli, iş modelinin tutarlılığı ve ekibin yetkinliği gibi kriterlere göre değerlendirilecek.

Türk Telekom’dan Girişimcilere Sunulan Fırsatlar

Yapılan değerlendirmeler sonrası PİLOT’a katılmaya hak kazanan her ekibe Türk Telekom’un sağladığı 125 bin TL nakit desteğinin yanı sıra, Türk Telekom’un mentor ağına, şirketin iş bağlantılarına ve yatırımcı ağına erişim, çeşitli eğitimler, ofis alanı, teknolojik altyapı, girişimlerinin çeşitli mecralarda tanıtımı, mobil iletişim desteği ve şehir dışından gelen ekiplere konaklama imkânı gibi birçok destek sunulacak. Girişimler, Türk Telekom iş birimlerinden kendi alanlarında uzman profesyonellerden ve girişimcilik ekosisteminden, başarılı diğer girişimcilerden ve müşteri görüşmeleri sonucunda müşterilerden aldıkları geri bildirimler doğrultusunda iş fikirlerini doğrulamak için çalışacaklar. Program sonunda ekiplerden doğrulanmış bir iş modelini esas alan "Ana Fonksiyonlara Sahip Ürün" (MVP) ortaya çıkarmaları, geliştirdikleri MVP ve iş modellerini seçkin yatırımcıların katıldığı ‘Demo Day’ etkinliğinde sunmaları bekleniyor. Mentorluk başta olmak üzere sağlanan diğer tüm faydalara ek olarak Türk Telekom, programa kabul edilen her girişime global standartlarda nakit desteği de sağlıyor. 

Türk Telekom’dan 56 Girişime 3 Milyon TL Nakit Destek

Türk Telekom PİLOT’tan bugüne kadar 56 girişim mezun oldu ve girişimler toplamda 3 milyon TL nakit desteği aldı. Bu 56 girişim, 2018 yılında toplam 280 kişiye istihdam sağlayıp, 24 milyon TL’lik ciro elde etti. Aynı zamanda PİLOT’tan mezun olan girişimlerden 14’ü yatırım aldı.

www.turktelekompilot.com.tr web adresini ziyaret ederek PİLOT Girişim Hızlandırma Programı hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor