Geleceğin Yıldızları, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Sizi Bekliyor!

Cumhurbaşkanlığı'nın 100 Günlük İcraat Programı kapsamında geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirecek yeni bir program olan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 10 Şubat. Detaylar haberimizde..

Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Projesi hayata geçiriliyor. Geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişeceği Deneyap Teknoloji Atölyelerinin ilk kısmı, Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkâri, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon olmak üzere toplam 12 ilde açılıyor.

Deneyap Türkiye, Türkiye’nin teknolojik kalkınma programı Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak üzere, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Kurulacak Teknoloji Atölyelerinde, yenilikçi bir eğitim modeli ile Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nanoteknoloji ve Yapay Zekâ gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi planlanıyor. Ortaokul başlangıç ve lise başlangıç çağı olmak üzere iki yaş grubunda, 3 yıllık bir program sunulan Deneyaplarda eğitimler ise tamamen ücretsiz olacak.

İlgili yaş grubunda bulunan öğrencilerin Deneyap Teknoloji Atölyelerine katılabilmeleri için tek şart ise, yapılacak iki aşamalı seçme sınavında başarılı olmaları. Belirlenen 12 ilde, seçme sürecinin ilk aşaması olan yazılı sınav 17 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesi tarafından, ilgili illerde yapılacak sınavın başvuru dönemi ise 14 Ocak-10 Şubat 2019 tarihleri olarak belirlendi. Sınav başvuruları, eğitimin kendisi gibi yine ücretsiz olacak.

Tüm Türkiye’de, geleceğin bilim insanlarını, araştırmacılarını, girişimcilerini keşfetmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen Deneyap Türkiye, hızlı bir şekilde diğer illerde de yaygınlaştırılacak. Bu gelişim imkânının, 2020 yılsonuna kadar 81 ildeki gençlerle buluşturulması planlanıyor.

www.deneyapturkiye.org web adresini ziyaret ederek Deneyap Teknoloji Atölyeleri hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Deneyap Türkiye’nin bir parçası olmak isteyen gençler ve veliler başta olmak üzere haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor