Dubai'de 200 Milyon Dolarlık Teknoloji Girişim Fonu Anlaşması!

Boğaziçi Ventures, merkezi Dubai’de bulunan MBF Holding ile 200 milyon dolarlık teknoloji girişim fonu kurmak üzere işbirliği protokolü imzaladı. Detaylar Haberimizde..

Başarılı şirket satışları gerçekleştiren girişimcilerin teknoloji girişimlerini desteklemek, yerli ve milli teknoloji şirketlerine yatırımlar yapmak, çok yönlü destek mekanizmaları ve uluslararası işbirlikleri oluşturarak Türkiye’den doğan global başarı hikâyelerini çoğaltmak amacıyla yola çıkan Boğaziçi Ventures, merkezi Dubai’de bulunan MBF Holding ile 200 milyon dolarlık teknoloji girişim fonu kurmak üzere işbirliği protokolü imzaladı.

Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek ve Sharja Şeyhi Qasimi’nin imza attıkları protokol kapsamında Türkiye’de kurulan teknoloji şirketlerinin yanı sıra Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki teknoloji girişimlerine en az 200 milyon dolarlık yatırım yapmak üzere anlaşmaya varıldı. Bu kapsamda iki şirket risk yönetimi, kripto para, sağlık teknolojileri ve çeşitli alanlardaki teknoloji yatırımları yapan şirketlere yatırım yapmayı hedefliyor.

Türkiye’ye ve Ülkemizin Ekonomisine Güven Tam

Barış Özistek imza töreninden sonra yaptığı açıklamasında 2019 yılına 200 milyon dolarlık bir anlaşma ile başlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek “Türkiye’ye ve ülkemizin ekonomisine güven tam. Özellikle Ortadoğu ülkelerinde, Türkiye’nin geleceğine, bilhassa teknoloji alanında yapılan yatırımlara büyük bir fırsat gözüyle bakılıyor” dedi.

Dünyadaki başka ülkelerle kıyaslandığında, teknoloji girişimlerinin kurulması, doğması ve büyümesi için en ideal pazarlardan birinin Türkiye olduğunu söyleyen Barış Özistek şöyle devam etti: “Türkiye’deki bir teknoloji girişimini, dünyanın başka bir ülkesindeki maliyetler ortalamasının çok altında test edebilirsiniz. Türkiye’de kurulan başarılı bir girişimin globale ya da bölgedeki ülkelere doğru büyümesi mümkün. Bugün Avrupa’nın en iyi teknoloji girişimleri sıralamasında Türkiye’den iki tane şirket var. Ayrıca yabancılar tarafından satın alınan da iki oyun şirketi var. Avrupa’da hiç bir ülkenin bu başarıya ulaşamadığını görmemiz ve potansiyelimizin farkına vararak geleceğe daha güvenle bakmamız gerekiyor.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor