Uluslararası Startup ve Yatırımcı Workshop’ları İstanbul’da!

Dünyada 50 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan startup ve melek yatırım ekonomisinin küresel ölçekte en önemli etkinliği olan Dünya Melek Yatırım Kongresinde 6 uluslararası isim, 6 uluslararası workshop düzenleyecek. Detaylar haberimizde.

Dünyada 50 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan startup ve melek yatırım ekonomisinin küresel ölçekte en önemli etkinliği olan Dünya Melek Yatırım Kongresi (World Congress of Angel Investors), 18 ve 19 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul’da Swissotel The Bosphorus’ta toplanıyor.

Bu yılki kongre G20 Finansal Katılımı Arttırmak İçin Küresel İşbirliği Teşkilatı (GPFI) onaylı kongre olup 80 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı, uluslararası fon yöneticisi, varlık yönetim şirketi üst düzey yöneticisi ile küresel melek yatırım ağ başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek. Kongrede ayrıca 6 uluslararası isim, 6 uluslararası workshop düzenleyecek.

İşte Düzenlenecek Workshoplar ve Konu Başlıkları
Workshop 1:

Startup’lara ve küçük işlere yatırım yaparak finansal anlamda büyük geri dönüşler nasıl elde edilebilir?

Dünya Melek Yatırım Forumu’nun Singapur temsilcisi Callum Laing tarafından verilecek bı workshop’ta çok önemli bir konu açıklığa kavuşturulacak. Startup ve girişimciler genellikle finansman yetersizliğinden, yatırımcılarda kaliteli startup projesinin olmamasından yakınırlar. Küresel ölçekteki yatırım ekosistemi, yatırımcıyı ve girişimciyi iki ayrı taraf olarak görüyor ve yatırım alma yeya yatırım yapma stratejileri buna göre ayrı ayrı gelişiyor. İşte bu workshop’ta her iki tarafın aynı safta yer almaları durumunda ortaya çıkabilecek fırsatlar ve bunun nasıl gerçekleşebileceğini Callum Laing aktarıyor. Laing aynı zamanda Nasdaq’ta halka açık Marketing Holding’in de kurucusu.

Workshop 2:

Melek yatırımcı finansmanı ile VC finansmanının ideal birleşimi nasıl omalı?

Monte Carlo Capital kurucusu Prof Ian Sosso tarafından verilecek olan bu workshop’ta ise startupların finansman bulmakta en çok zorlandıkları 500 bin USD – 2 milyon USD arasındaki yatırım bandında melek yatırımcıların VC’lerle nasıl beraber hareket edebilecekleri aktarılacak.

Workshop 3:

Kuruluş aşamasından büyüme ve çıkış aşamasına kadar insan kaynağı yatırımı nasıl maksimize edilebilir?

İngiltere merkezli Global Growth Institute kurucu başkanı Wayne Clarke tarafından verilecek olan bu workshop’ta, kurumsal liderliğin startup aşamasından çıkış aşamasına kadar olan önemi çeşitli vaka çalışmalarıyla beraber verilecek. Startup kurucuları ile şirket profesyonel yöneticileri arasında nasıl bir işbirliği geliştirilebilir ki takım üyelerinin performansı maksimize edilebilsin.

Workshop 4:

Steve Jobs’un kopyalama metodunu nasıl kopyalayabilirsiniz ki siz de bir unicorn ortaya çıkarabilin.

Dünya Melek Yatırım Forumu Fransa Temsilcisi Patrick Kedziora tarafından verilecek bu workshop’ta dünya çapında isim yapmış sanatçıların, müzisyenlerin, bilim adamlarının, sinema yapımcılarının ve mucitlerin, diğerleriden nasıl etkilendiğini ve kopyaladıkları veya esinlendikleri fikirleri geliştirerek başarıyı nasıl yakaladıklarını çok çarpıcı örneklerle size aktarılacak. Workhop sonunda Picasso’nun veya Steve Jobs’un bakış tarzını nasıl yakalayabileceğinizin önemli ipuçlarını edinmiş olacaksınız.

Workshop 5:

Startup’ınızı hızla büyütmenin 7 akıllı adımı

İrlanda’nın önde gelen teknoloji hub merkezi olan CorkBIC’inin kurucusu ve başkanı Michael O’Connor tarafından verilecek olan bu workshop’ta yatırım kararı almadan evvel atılması gereken en önemli 3 adım ile yatırım kararı aldıktan sonra atılması gereken 4 önemli adım çeşitli vak’a çalışmalarıyla katılımcılara aktarılacak.

Workshop 6:

Kendinizi başarılı ve kaliteli bir melek yatırımcıya nasıl çevirebilirsniz

Fransa’nın en büyük melek yatırım ağlarından biri olan Sophia Business Angels’ın başkanı Marcel Dridje tarafından verilecek olan bu workshop’ta, şimdiye kadar hiç melek yatırım yapmamış veya melek yatırımcılığa çok az girmiş olan yatırımcıların, girişimcilerin ve profesyonel yöneticlerin, kendilerini kalifiye melek yatırımcıya dönüştürebilmeleri için neleri bilmeleri gerektiği, ne tip adımlar atmaları gerektiği ve ne tip eğitimler almaları gerektiği aktarılacak. Geleceğin melek yatırımcıları için net bir yol haritası bu workshop’ta sunulacak.

Tüm bu workshop’ların uygulama çalışmalarıyla desteklendiğini ve bu uluslararası isimlerin dünyanın önde gelen pek çok üniversitesinde bu workshop’ları daha önce pek çok kez düzenlediklerini göz önüne alırsak, tek söylenabilecek şey: Kongre katılımcıları için ücretsiz olan bu workshop’ları sakın kaçırmayın.

Dünya Melek Yatırım Kongresi (World Congress of Angel Investors) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.wbaf2019.istanbul ve wbaf2019.istanbul/GFRS-2019-About web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor