Sağlık Sektöründeki İş Fikirleri "TTGV 250K" İle Ödüllendirilecek!

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, sağlık alanındaki iş fikirlerinin sürdürülebilir ticari bir modele dönüştürülmesi amacıyla “TTGV 250K” adında bir iş fikri ödül programı düzenliyor. 250.000 TL’lik ödül verilecek programa 17 Eylül 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Detaylar haberimizde

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), sağlık alanındaki iş fikirlerinin sürdürülebilir ticari bir modele dönüştürülmesi amacıyla “TTGV 250K” adında bir iş fikri ödül programı düzenliyor. 250.000 TL’lik ödül verilecek programa 17 Eylül 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

TTGV, faaliyete geçtiği ilk senesinde sağlık alanına odaklanan tematik yatırım programı “HİT”  kapsamında pazara çıkma aşamasındaki sağlık girişimlerinin değerlendirilmesini hedefliyor. Bu doğrultuda, sağlık alanındaki erken aşama girişimlerin doğru iş modeliyle doğru ürün eşleşmesini sağlayarak müşteri geri bildirimlerine dayalı iş fikirlerini ve sektörel işbirliklerini geliştirmek amacıyla “TTGV 250K” sağlık teknolojilerinde iş fikri yarışmasını düzenliyor.

Yarışma sürecinin başında sağlık alanında iş fikri olan katılımcıların başvuruları değerlendirilecek, kabul edilen katılımcılara 3 aylık eğitim ve mentörlük programı uygulanacak. Etkinliği benzer örneklerinden ayıran nitelikler, girişimcilerin pazardaki problem ya da ihtiyacını sektör ve müşteri katkıları ile belirleyerek ilgili sorununu ele alıp çözmesi ve “müşteri geliştirme odaklı” sürdürülebilir ticari modeli keşfetmesine destek sağlanması olarak öne çıkıyor. TTGV tarafından aktif olarak izlenecek girişimlerin ileride HİT programı dahil olmak üzere farklı programlar için bir kaynak oluşturması bekleniyor.

Yarışma sürecinde girişimcilere çeşitli konularda eğitimler ve seminerler verilecek, bu çalışmalar mentörlüklerle desteklenecek. Geliştirilecek ürünün pazarda bir soruna ya da ihtiyaca yönelik olabilmesi açısından da Türkiye’deki sağlık sektöründeki müşteri, iş modelleri, akreditasyon/sertifikasyon süreçleri konularında içerik sağlanacak. Tamamlanan eğitimler, seminerler ve atölye çalışmalarının ardından programın ikinci aşamasına devam etmeye hak kazanan girişimler ekosistem paydaşlarından oluşan bir jüri tarafından belirlenecek. 3. Aşama ile birlikte sektöre özel profesyonel uzmanlar ve nitelikli kişilerle mentörlük süreçleri yoğunlaşarak devam edecek. 4. Aşama sonunda da yarışmanın finali olacak Demo Day organizasyonu ile ödül kazanan girişimlere ödülleri takdim edilecek.

“Fikirden Pazara Sağlık” temasıyla yola çıkan TTGV 250K iş fikri yarışmasında jüri tarafından belirlenecek iş fikirlerine toplamda 250.000 TL’lik ödül verilecek. Program kapsamındaki tüm eğitim ve diğer etkinlikler Eylül - Aralık ayları arasında TTGV İstanbul ofis ve Kworks'te gerçekleştirilecek.

Unutmayın, Yarışmaya katılmak isteyen okurlarımızın en son 17 Eylül 2018 tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.  

TTGV 250K hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz 250k.ttgv.org.tr web adresindi ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi sağlık alanında iş fikirleri olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor