Belçika'dan Oturum İzni Almak İçin Nasıl Bir Yol İzlemeniz Gerekir?

Belçika’ya gezmek ya da burada çalışmak ve yaşamak isterseniz eğer bir vize almanız gerekmektedir. Vize yerine izin başvurusunda da bulunabilirsiniz. Bazı kişiler Belçika’ya direk olarak seyahat edebilirler. Detaylar haberimizde..

Belçika’ya gezmek ya da burada çalışmak ve yaşamak isterseniz eğer bir vize almanız gerekmektedir. Vize yerine izin başvurusunda da bulunabilirsiniz. Bazı kişiler Belçika’ya direk olarak seyahat edebilirler. Avrupa Birliği, AEA vatandaşları ve İsviçre vatandaşları kimlik belgeleri ile rahatlıkla Belçika’ya seyahat edebilirler. Ayrıca bu ülkelerin vatandaşları olan kişiler eğer Belçika’da kalarak çalışmak isterlerse de bir çalışma izni almalarına gerek kalmamaktadır. Eğer yaşadığın ülke AB üyesi olmayan bir ülke ise ve AİA ya da İsviçre vatandaşı değilseniz Belçika’ya girebilmeniz için bir vizeye ve çalışma iznini ihtiyaç duyacaksınız. Belçika vatandaşlığı için daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz eğer belcika.vatandaslik.com.tr adresi size yardımcı olacaktır.

Belçika’da uzun süreli olarak oturmak istiyorsanız eğer bir vize yahut uzun süreli bir oturma izni almanız gerekecektir. 90 günden fazla kalmak isteyen kişiler için geçerli bir durumdur bu. Son zamanlarda uzun vadeli vizeler işleme konulurken genel olarak alınan taşıma ücretinin üzerine bir de katkı alınmaktadır. Bazı kişiler ücret konusunda muaf olabilmektedir. Muaf ise kişilerin yaşlarına ve kalış amaçlarına başlı olarak değişmektedir.

Belçika’da çalışmak istiyorsanız eğer uzun süreli bir vize başvurusunda bulunmanız gerektiğinden bahsetmiştik. Fakat öncelikli olarak yapmanız gereken başka bir işlem daha bulunmaktadır. Bu ise sizin adınıza çalışma belgesi gönderecek bir iş bulmanızdır. Bunun yerine bazı kişiler Bluecard başvurusunda da bulunmaktadırlar. Yasal olarak Belçika’da çalışmak ve yaşamak istiyorsanız eğer çalışma izniniz olmalıdır. Ayrıca kalacağınız süreye göre de bir oturma izni almanız gerekmektedir. Çalışma izni için 3 farklı çeşit bulunmaktadır.

Okul durumu dolayısı ile de yolunuz Belçika’ya düşebilir. Burada yüksek eğitimde okumak isteyen kişiler öncelikle bir hazırlık yılı geçirmelidirler ve uzun vadeli vize almalıdırlar. Tanınmış bir kurum tarafından ders bilgisi gibi sertifikalar almanız gerekmektedir. Belçika’da kalırken yaşama masraflarınızı, çalışma masraflarınızı, sağlık bakımınızı ve ülkeye geri göndermek için gereken masraflarınızı karşılayabilecek durumda olmanız gerekmektedir.

AB üyesi olmayan kişiler aile birleşimi ile de Belçika’ya gelebilmektedir. Belirli koşulları sağladığınız takdirde Belçika’ya gelebilirsiniz ve burada ikamet edebilirsiniz. İlişkinizin ispatlanması gerekmektedir. Belçika’da uygun bir yerleşime sahip olmasınız. Ayrıca kişiler aile yaşam ve sağlık sigortalarının masraflarını da karşılayabilecek durumda olmalıdır.

Beş yıl kadar Belçika’da yaşamış kişiler artık Belçika daimi ikamet izni için başvurularını gerçekleştirebilirler. Kişiler Belçika vatandaşlığına ya da oturum iznine sahip olabilmek için farklı şekillerde başvuru yapmaları gerekecektir.

Başvuruda bulunan kişiler Belçika vatandaşlığına kabul edildiği taktirde eğer 18 yaşından küçük çocukları bulunuyor ise onlar da direk olarak Belçika vatandaşlığına geçebilecektirler. Belçika’da yaşamak için Antwerp güzel bir seçim olabilir. Ayrıca belçika gezilecek yerler için internetten küçük bir araştırma yaparak da detaylı bilgi sahibi olmanız mümkündür.

Haberimizi, Belçika'da iş yapmak isteyen, oturmak isteyen, Belçika'daki iş fırsatları ile ilgilenen girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 24.442 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Yaşam

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor