Çinli bilim insanlarının geliştirdiği Yapay zeka tabanlı güvenlik denetim cihazı, düşük radyasyon ve hızlı denetim ile zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlayacak. Detaylar haberimizde..
China Aerospace Science &Industry Corp. (CASIC), 89 çeşit kaçak nesneyi 0,7 saniyede yüzde 95 oranında tanımlayabilen yapay zekalı güvenlik denetim cihazı geliştirdi.Çinli bilim insanlarının geliştirdiği Yapay zeka tabanlı güvenlik denetim cihazı, düşük radyasyon ve hızlı denetim ile zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlayacak.
Şinhua ajansının haberine göre, China Aerospace Science &Industry Corp. (CASIC), 89 çeşit kaçak nesneyi 0,7 saniyede yüzde 95 oranında tanımlayabilen yapay zekalı güvenlik denetim cihazı geliştirdi. Güvenlik denetimi yapılacak kişilerin cihazın içinden geçmeleri ve ellerini kaldırması ile başlayan denetimle sistem hem metal hem de metal olmayan eşyaları tanımlıyor, tehlikeli ve kaçak eşyaları insanların elbiselerinin altında dahi tespit edebiliyor. Cep telefonun sinyalinin binde biri kadar elektromanyetik radyasyon yaydığı belirtilen cihazın taradığı yüz ve kaydettiği kişilerin fiziki yapılarına yönelik ''kişisel verileri koruma teknolojisi'' kullandığı kaydedildi.
Bunun yanı sıra yapay zekası sayesinde yeni kaçak veya yasaklı ürünleri de sürekli öğrenebilme kabiliyetinin bulunduğu ifade edilen cihazın yapay zekası ve hızlı çalışmasıyla zaman ve emek yoğun iş gücünden tasarruf etme imkanı sağlayacağı kaydedildi. Cihazın hali hazırda Pekin Havalimanı'nda uygulamalı teste tabi tutulduğu dile getirildi. Çin’de vücut tarama denetimleri çoğunlukla radyasyon salınımı yapan taşınabilir X-ışını tarayıcıları ve emek yoğun iş gücü ile yapılıyor.
Bilim ve Teknoloji eski Bakanı Van Gang, mart ayında düzenlenen Çin Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantılarında, "Güvenlik, sağlık ve çevre gibi alanlardaki sorunların çözümünde yapay zeka geliştirme çalışmalarını destekleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. Çin Devlet Konseyi tarafından geçen temmuz ayında yayımlanan bir raporda, yapay zeka endüstrisinin kalkınmada yeni itici güç olabileceği vurgulanmıştı.
Rapora göre Çin, yapay zeka alanında 2020'ye kadar önemli bir inovasyon merkezi haline gelmeyi ve 2030 itibarıyla da bu alanda dünyanın lideri olmayı hedefliyor.
TRT Haber kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.