Fintech Alanında Çok Yönlü Bir Girişim: Multinet Up!

ininal, iPara ve inventiv gibi şirketleriyle, sektöre yenilikçi finansal teknoloji çözümler sunan Multinet Up, fintech ekosistemine yaptığı önemli yatırımlarla adından söz ettiriyor. Detaylar haberimizde..

İninal, iPara ve inventiv gibi şirketleriyle, sektöre yenilikçi finansal teknoloji çözümler sunan Multinet Up, fintech ekosistemine yaptığı önemli yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Multinet Up, yarattığı yenilikçi finansal teknolojiler ile kurum ve kuruluşlara, onların çalışanlarına ve tüketicilere inovasyon odaklı çözümler tasarlıyor. 21 bin kurumsal müşterisi, 2 milyon kart kullanıcısı ve 37 bin üye işyeri ağı bulunan şirket, fintech alanında yaptığı yatırımlarla başarılı işlere imza atıyor.

Faaliyetlerini üç ana kolda sürdüren Multinet Up, kurumsal şirketlerin operasyonel giderlerinin ve çalışanlarına sağladığı yan hakların sanal ve fiziksel ortamda yönetimine; ortak tedarik platformuna, bireyler ve işletmeler için ön ödemeli hesap yönetimi, mobil cüzdan ve işlemsel bankacılık çözümlerine imza atıyor.

iPara’yla E-ticarette Güven ve Kolaylık

Multinet Up, 2013 yılında iPara Bilgi Teknolojileri A.Ş.'yi bünyesine katarak, dijital ödeme sistemleri alanında önemli bir yatırım yaptı. İş ortaklarına sanal POS altyapısı ve ödeme güvenliği kontrolü sağlayan iPara e-ticarette güven, kolaylık ve fayda sunuyor.

Her Yerde Geçen Kart: İninal

Multinet Up’ın fintech alanındaki bir diğer yatırımı olan ininal, son kullanıcıya yönelik bir ödeme çözümü olarak dikkat çekiyor. Ön ödemeli bir kart olarak içine yüklediğiniz bakiye kadar; internette, mağazalarda, online oyun sitelerinde, yurtiçinde ve yurtdışında başka bir deyişle kredi kartı / banka kartı'nın geçtiği her yerde kullanıcılara güvenli alışveriş imkânı sunuyor. İninal aynı zamanda mobil cüzdan üzerinden fatura ödeme ve para transferi gibi bankacılık ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Şirket, sahip olduğu bu teknolojik altyapıyı 50’yi aşkın API ile tüm girişimci ve geliştiricilere açarak, güvenilir ve uygun maliyetli finansal çözümler yaratmalarına yardımcı oluyor.

Dünyaya Teknoloji İhraç Eden Şirket: İnventiv

Multinet Up bünyesindeki güçlü bilgi teknolojileri ekibinin ayrı bir şirket olarak yapılandırılması ile 2016’da GOSB Teknopark’ta kurulan inventiv, faaliyetlerine kartlı ve kartsız ödeme çözümleri, mobil cüzdan, mobil ödeme, sanal POS çözümleri ve sadakat uygulamaları özelinde devam ediyor.

Hayata geçirdiği Gazel Framework ve Pay by Up çözümleriyle ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atan şirket, son dönem yapay zekâ teknolojileri özelinde Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşıyor. Şirketin en son geliştirdiği makine öğrenimli yenilikçi çözümü olan “Sahtekarlık Girişimlerini Belirleme ve Önleme” projesi, TÜBİTAK tarafından TEYDEB desteğine layık görülmüştü.

Multinet Up CEO’su Demirhan Şener: “Sektöre Yönelik Yatırımlarımız Hız Kazanıyor”

Multinet Up CEO’su Demirhan Şener fintech alanında yaptıkları yatırımlarla ilgili yaptığı açıklamada; “Fintech alanına yaptığımız yatırımı her sene arttırıyoruz.Ar-Ge çalışmalarımız ve iştiraklerimizin güçlü altyapılarıyla da bu yatırımları destekliyoruz. 2017 yılında dünya fintech pazarı, son üç yılda aldığı 122 milyar dolar değerindeki yatırımla rekora imza attı. startups.watch 2017 Küresel FinTech Ekosistemi Raporu’nda ise Türkiye merkezli fintech şirketlerinin toplam 19,18 milyon dolar yatırım aldığını görüyoruz. Bu rakamlardan da anlayabileceğimiz gibi fintech ekosistemi hızla gelişen, büyük bir potansiyele sahip. Multinet Up olarak, sektörün önemli bir büyüme evresine girdiği bu dönemde yatırımlarımızla, ürünlerimizle ve teknolojimizle ülkemizin fintech alanında lider konuma gelmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Grubumuzun; fintech dünyasının ülkemizdeki fotoğrafını çeken BKM Türkiye FinTech Ekosistem Haritası’nda ödeme servis sağlayıcı kategorisinde iPara’yla, ön ödemeli kart kategorisinde ise ininal’la yer alması son derece önemli. Yine bu haritada, Multinet Up markasıyla ekosistemin omurgası olan kar şeması kategorisinde bankacılık dışı tek oyuncu olarak yer almamız, bu alanda lider şirketlerden biri olduğumuzu bir kez daha gösteriyor. Gelecekte de ülkemizde hayata geçirilen yatırımların ve geliştirilen projelerin, dünyada öne çıkan fintech trendleriyle paralel olarak sektörümüzü daha iyi bir noktaya taşımasını arzu ediyoruz.” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.360 kişi okudu.
Kategori: Finans / FinTech, Girişim Gelişmeleri, Yatırım
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor