Türk Ekonomi Bankası (TEB), ‘İcat Çıkar’ sloganıyla geleneksel hale getirdiği TEB Akıl Fikir Buluşması’nda bu yıl “Ben’den Biz’e – WeQ the new IQ” temasını işledi. Bu yıl 11’incisi düzenlenen buluşma kapsamında TEB Akıl Fikir Yarışması’nın ödül töreni de gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..
Türk Ekonomi Bankası (TEB), ‘İcat Çıkar’ sloganıyla geleneksel hale getirdiği TEB Akıl Fikir Buluşması’nda bu yıl “Ben’den Biz’e – WeQ the new IQ” temasını işledi. Bu yıl 11’incisi düzenlenen buluşma kapsamında TEB Akıl Fikir Yarışması’nın ödül töreni de gerçekleştirildi.
11 yıldan bu yana hem kurum içinde hem de ülke genelinde farklı platformlarda inovasyonu geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik önemli adımlar atan ve inovasyonu DNA’sına işleyen Türk Ekonomi Bankası (TEB), bu yılki Akıl Fikir Buluşması’nı “Ben’den Biz’e – WeQ the New IQ” temasıyla gerçekleştirdi. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş’ın ev sahipliğinde 11 Mayıs Cuma günü Hilton Bomonti İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte inovasyon yine ülke gündemine taşındı.
Geleneksel hale gelen TEB Akıl Fikir Buluşması’nın açılış konuşmasını TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici yaparken, Next Academy Başkanı Levent Erden, HPI School of Design Thinking öğretim üyelerinden ve WeQ konseptinin yaratıcılarından Prof. Dr. Ulrich Weinberg, Harvard Business Review Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, Milli Voleybolcu Neslihan Demir, Yönetmen Ferzan Özpetek, Nöro Bilimci Prof. Dr. Uğur Batı, “Ben’den Biz’e, WeQ the new IQ” teması çerçevesinde konuşmalar gerçekleştirdi.
Ümit Leblebici: “Türkiye’de Bir İnovasyon Ekosistemi Yarattık”
11. TEB Akıl Fikir Buluşması’nın açılış konuşmasını yapan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici şunları söyledi: “Hem kurum içinde hem de ülke genelinde hayata geçirdiğimiz çalışmalarla inovasyonu kurum kültürümüz haline getirdik. İnovasyonu yaygınlaştırmaya ve yenilikçi fikirlere ulaşmaya yönelik önemli adımlar attık. Sadece kurum içindeki yeteneklerimizi değil, kurum dışında yarattığımız inovasyon ekosisteminin oyuncularını da ekosistemimize dahil ettik. Müşterilerimiz, öğrenciler, girişimciler, üniversiteler, tedarikçilerimizle birlikte her geçen gün genişleyen bir ekosistem kurarak inovasyonun yayılmasını ve toplum tarafından benimsenmesini sağladık”.
“Artık Herkes Basit, Hızlı ve Kişiselleştirilmiş Çözümler Bekliyor”
Günümüzde sosyo-kültürel, ekonomik, politik ve teknolojik gelişmelerin hiç olmadığı kadar hızlı olduğunu vurgulayan Leblebici, dünyadaki bu hızlı değişimin müşteri ihtiyaçlarını ve tercihlerini de kökten değiştirdiğine dikkat çekti ve şunları söyledi: “Artık müşterilerimiz, çalışma arkadaşlarımız, herkes basit, hızlı ve kişiselleştirilmiş çözümler bekliyor. Bugünün değişen beklentilerini karşılamak ve gün geçtikçe artan karmaşık problemleri çözebilmek için dünün yöntemleriyle çalışmak yeterli değil. Organizasyonlar ne kadar büyük olursa olsun, gereken tüm yetkinlikleri bir araya getirebilmek her zaman mümkün değil. Bu nedenle geleneksel çalışma modellerinin ötesine geçmek gerekiyor. Burada en önemli kavram ‘işbirliği’. Hem kurum içinde hem de kurum dışındaki paydaşlarla yapılan iş birlikleri başarının olmazsa olmaz faktörü haline geldi”.
Nilsen Altıntaş: “Yeni Dünyada Var Olabilmek İçin Biz Kültürü Yaratmamız Gerekiyor”
TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş ise konuşmasında şunları söyledi: “Birbirimize veya cihazlarla bir çok yere aynı anda bağlıyız. Bir çok bağlantının olduğu dev bir network dünyasının içindeyiz. Artık her şeyi bölerek ve birbirinden bağımsız ele alan geleneksel yaklaşım ve düşünce tarzı işe yaramıyor. Yeni dünyamızda her şey ve herkes, her zaman birbiriyle bağlantılı. Bugünkü buluşmamızın ana konuşmacılarından Prof.Dr. Ulrich Weinberg bağlantılı olmayı çok güzel bir örnekle anlatıyor. Eski ansiklopedi ciltlerini veya içindeki içerikleri şirketlerin departmanları gibi hayal edelim… Hepsi birbirinden ayrı, tekil ve birbirleriyle bağlantıları yok. Şirketlerdeki silolar gibi. Bu tür ansiklopedi ciltleri eskiden hemen hemen her evde bulunurdu. Ama şu anda kullanılıyor mu? Hayır. Uzun bir süredir ansiklopedinin network tarzıyla organize edilmiş online versiyonlarını kullanıyoruz. Böylece bilgiye anlık olarak ulaşabiliyoruz. Bilgi sürekli güncellenebiliyor. Geleneksel ansiklopedi ciltleri ise basılı bir materyal ve güncellenmesi için yeni baskısının yapılması lazım. Alışık olduğumuz geleneksel yaklaşım, her şeyi bölmek üzerine kurulu, onları birbiriyle bağlantılandırmak değil. Yeni dünyada var olabilmek için kendimizi, şirketimizi, iş yapış şeklimizi, düşünce yapımızı dönüştürmemiz ve yeni bir ‘Biz Kültürü’ yaratmamız gerekiyor”.
TEB Akıl Fikir Yarışması’na Bu Yıl 15.600 Başvuru
“Bizim için döngü halen devam ediyor. İnovasyon ekosistemimiz TEB’liler, müşterilerimiz, öğrenciler, girişimciler, üniversiteler, tedarikçilerimiz ve finansal teknoloji firmalarıyla her geçen gün daha da zenginleşiyor” diyen Altıntaş şunları söyledi: “İnovasyonu kurumun DNA’sına işlemiş, açık inovasyona inanan ve Türkiye’nin dört bir yanında yenilikçi fikir ve projelerin üretilmesi için çalışan bir banka olarak, TEB Akıl Fikir Yarışması’nı bu yıl 11. kez gerçekleştirdik. Gençlerimizin, müşterilerimizin ve girişimcilerimizin birbirinden parlak fikir ve proje başvurularını aldığımız TEB Akıl Fikir Yarışması’nın web sitesi bu yıl 102 farklı ülkeden 260 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 15 binin üzerinde başvuru aldığımız yarışmamızda, projelerin yüzde 58’i üniversite öğrencilerinden, yüzde 30’u müşterilerimizden geldi. Üç yıl önce yarışmaya dahil ettiğimiz Teknolojik Girişimci Kategorisi’ne ise 1872 girişim fikri ile başvurularak bu alanda bir rekor kırıldı”.
TEB Akıl Fikir Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu
Yarışmanın jürisi; TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Silver Spring Networks EMEA Genel Müdürü Burak Aydın, İninal Kurucu Ortağı Bülent Tekmen, McKinsey & Company Kıdemli Ortağı Gökhan Sarı, Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Gökhan Şen, Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, FinTech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı ve Media Markt Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım’dan oluştu.
2018 TEB Akıl Fikir Yarışması |
Kategori |
Kazananlar |
Ödüller |
Öğrenci ve Yeni Mezun |
- Serkan Yıldız (Birinci)
- Merve İçöz (İkinci)
- Fatih İver (Üçüncü)
|
Finansal ödüllerin yanı sıra en inovatif 3 Proje sahibi Bahçeşehir Üniversitesi tarafından MBA Bursu ile ödüllendirildi. |
Müşteri |
- Hasan Ali Aktürk (Birinci)
- Mustafa Özcan (İkinci)
- Bülent Genç (Üçüncü)
|
Bu şampiyonlara finansal ödüller ve ayrıca birinciye Roland Garros tenis turnuvası seyahati hediye edildi. |
Teknolojik Girişimci |
- Sabrican Zaim (Birinci)
- Yiğit Ünallar (İkinci)
- Murat Aras (Üçüncü)
|
Teknolojik Girişimci kategorisi şampiyonları finansal ödüller kazanırken, ilk beşe giren bütün finalistler, TEB Girişim Evi’ne katılım hakkı kazandı. |
TEB’in Kurum İçi Girişimcileri Paris’te VivaTech’i Ziyaret Edecek
TEB’in Türkiye’de bir ilk olan ve bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği “TEB Kurum İçi Girişimcilik Programı” ödülleri de törende dağıtıldı. Programa bu yıl 300’den fazla çalışan iç girişim projeleriyle başvurdu. TEB’in Kurum İçi Girişimcilik Programı ile kurum içinde işbirliği ve ortak çalışma kültürü gelişirken, TEB’lilerin girişimci yanları da giderek güçleniyor. Program ile kurum içinde yenilikçi ve bankanın geleceğini değiştirebilecek projeler üreten ve projelerini bir girişimci gibi hayata geçiren ‘İç Girişimciler’ yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu senenin şampiyonları projelerini geliştirmek ve en iyi uygulamaları incelemek üzere Mayıs ayında Paris’te düzenlenecek, 103 ülkeden, 8000 start up ve 1400 yatırımcının katılacağı VivaTech’i ziyaret edecek.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.