Turkey Expo Qatar 2019’un Tarihi Belli Oldu!

Türkiye ve Katar arasında yeni ticaret köprüleri kuran Expo Turkey by Qatar üçüncü yılında yine rekor satış ve ihracat anlaşmalarına sahne olmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye ve Katar arasında yeni ticaret köprüleri kuran Expo Turkey by Qatar üçüncü yılında yine rekor satış ve ihracat anlaşmalarına sahne olmaya hazırlanıyor. Bu yıl yeni adı Turkey Expo Qatar ile boy gösterecek fuar 16-18 Ocak 2019 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek.

2018 yılında ikincisi düzenlenen Expo Turkey By Qatar fuarı üçüncü yılında iki katına çıkan fuar alanı büyüklüğü ve değişen ismiyle yine Türkiye’nin Katar’daki ticaret vitrini olacak. Kısa zamanda Katar’ın en çok ziyaretçi alan fuarları arasına adını yazdırmayı başaran Turkey Expo Qatar 16 -18 Ocak 2019 tarihleri arasında Doha Exhibition and Convention Center’da gerçekleşecek.

Rekor Satış ve İhracat Anlaşmalarına Yenileri Eklenecek

Bu yıl Gayrimenkul, İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Mobilya ve Dekorasyon, Bilişim, Sağlık, Gıda ve Ulaşım sektörlerinin öncüsü 112 firmanın katılımıyla Türk iş dünyasının Katar’a çıkarma yaptığı dev organizasyon 100 milyon dolarlık ihracat anlaşmasına sahne oldu. Bölgenin en büyük ticari buluşma noktası olan Turkey Expo Qatar, 3 bin 600 ikili iş görüşmesiyle 150 milyon TL’lik sıcak satış ve yeni anlaşmalara da ev sahipliği yaptı.

Bölgenin Cazibe Merkezi Katar

İkinci yılında 7 bin 500 ziyaretçiyi ağırlayan Turkey Expo Qatar, Türk firmalar ve yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor. Bölgedeki yeni pazarlara açılma ve güçlü iş bağlantıları kurma yolunda Katar’da yeni ihracat kapıları açacak Turkey Expo Qatar, Türk firmalarına 5 milyar dolarlık bir cazibe merkezi sunuyor. 2022 Dünya Kupası öncesi Katar’daki altyapı, taahhüt iş fırsatları özellikle Türk inşaat şirketleri için ciddi bir potansiyel barındırıyor. Dünya Kupası için ayrılan 170 milyar dolarlık bütçe Türk taahhüt, yapı malzemeleri, ev & ofis mobilyaları ile ev tekstili firmaları için büyük bir iş hacmi sunuyor.

Geçtiğimiz yıl Türksat, Emlak Konut GYO, Sinpaş GYO, Teknik Yapı, Artaş, İttifak Holding, Çaykur, Antalya Belediyesi, İdevit ve Çilek Mobilya gibi pek çok firma ve kurumun katıldığı dev organizasyona önümüzdeki yıl da yoğun katılım bekleniyor.

Expo Turkey by Qatar hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz expoturkeybyqatar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.971 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, İhracat / İthalat, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Erkan İzler
Erkan İzler
Sayın yetkili merhaba, Ev tekstili ürünü anlamında Katarın bizden talepleri nedir. Bir araştırma içindeyim yardımcı olursanız memnun olurum.2019 için de başka fuarlar olacak mı teşekkür ediyorum. Saygılarımla

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor